PRISBELÖNTA JAGUAR I-PACE ÄR NU ÄNNU MER DISTINKT OCH ÅTRÅVÄRD

  • Allt i ett: Njut av oslagbar balans mellan prestanda, förfining, smidighet och teknik med en imponerande räckvidd och praktiska egenskaper.
  • Lång räckvidd och enkel laddning: Upp till 470 km (WLTP) räckvidd på en full laddning och tillför upp till 53 km räckvidd per timme med hjälp av en 3-fas 11 kW AC-laddbox.
  • Exceptionell prestanda: 400 hk, 696 Nm vridmoment och intelligent fyrhjulsdrift möjliggör 0-100 km/h på endast 4,8 sekunder.
  • Ännu mer distinkt design: Karossfärgade främre stötfångare, nedre sidodörrar och bakre diffusor samt en ny slät frontgrill är subtila uppdateringar som förstärker I-PACE prisbelönta design.
  • Utökade specifikationer: Exteriörpaketet Black Pack och diamantsvarvade fälgar är standard på alla modeller från R-Dynamic SE. Alternativa 22-tumsfälgar finns med en ny Satin Grey-finish och kolfiberinsatser.
  • Finns att beställa nu: Designa din I-PACE här.Sedan premiären har Jaguar I-PACE vunnit mer än 90 globala priser, inklusive en imponerande trippelvinst vid 2019 års upplaga av World Car of the Year Awards, där den belönades med World Car Design of the Year, World Green Car och World Car of the Year, vilket förstärkte dess status som den ledande helt eldrivna prestanda-SUV:en.

Med en låg tyngdpunkt, avancerade fjädringssystem och kompakta, effektiva elmotorer på varje axel erbjuder I-PACE en oslagbar balans mellan fyrhjulsdriven prestanda, förfining och smidighet – tillsammans med en imponerande räckvidd, exceptionell komfort och praktiska egenskaper. Bilens teknik och funktioner har kontinuerligt förbättrats med hjälp av trådlösa mjukvaruuppdateringar.

Nu har I-PACE förbättrats på ett subtilt sätt, med en ännu mer distinkt design, utökade specifikationer, tillägget av R-Dynamic-modeller och nya sidenmatta metallicfärger.

"I-PACE har alltid erbjudit en kombination av prestanda, smidighet, teknik och användarvänlighet som man förväntar sig av en Jaguar, tillsammans med en smidig och tyst elektrisk körupplevelse. Vi har levererat exakt det, och nu kan vår senaste modell dra nytta av vår strategi med utökade specifikationer. När vi blickar framåt tillämpar vi kunskapen från vårt elektrifierade fordonsprogram och den tekniska utvecklingen som möjliggörs av vårt samarbete med Jaguar TCS Racing-teamet för att omdefiniera Jaguar som ett helelektriskt modernt premiumvarumärke från och med 2025."
Nick Collins, Executive Director, Vehicle Programmes:
Design
Den framåtlutande profilen, korta överhänget och det strama, muskulösa bakpartiet känns igen direkt och skiljer I-PACE från andra helelektriska SUV:ar. Den prisbelönta designen har nu utvecklats, med subtila, noggrant genomtänkta förbättringar.

Frontgrillen i färgen Atlas Grey har nu en slät, mjuk form. Den ersätter det tidigare blanksvarta rutmönstret vilket ger en enklare och renare finish samtidigt som den förstärker bilens inneboende elektriska DNA. En annan detaljförändring är det nya svarta och silverfärgade Jaguar-emblemet på grillen. De främre stötfångarna, nedre sidodörrar och den bakre diffusorn är nu karossfärgade i stället för blanksvarta vilket också förfinar designen.

Alla modeller med 22-tumsfälgar, har en diskret spoiler på bakluckan som på ett subtilt sätt reflekterar bilens prestandapotential och dynamiska karaktär. Samtliga fälgar är nu diamantsvarvade, medan 22-tumsfälgarna i stil 5069 har en Satin Grey-finish som kompletterar kolfiberinsatserna. Alla 22-tumsfälgar kan fås med punkteringsfria helårsdäck.

Designuppdateringarna kompletteras av exteriörpaketet Black Pack som är standard på alla modeller från och med R-Dynamic SE. En blanksvart finish appliceras runtom grillen och fönstren, på backspegelkåporna samt de bakre emblemen. Det finns också möjlighet att välja ett kontrasterande panoramatak, som för första gången kan fås med svart finish på den bakre delen av taket. Kunderna kan också välja mellan två sidenmatta metallicfärger för första gången, Eiger Grey och Carpathian Grey. Dessa exteriörfärger ger I-PACE ett ännu mer sofistikerat och modernt utseende.

Prestanda
I-PACE levererar en körupplevelse i sann Jaguar-anda. Med lätta, kompakta och effektiva elmotorer som är integrerade i fram- och bakaxlarna kan I-PACE accelerera från 0-100 km/h på bara 4,8 sekunder och leverera en topphastighet på 200 km/h. Att erbjuda komfort och prestanda utan kompromisser är det som gör en Jaguar unik. Ett helt oberoende skruvfjädringssystem som kombinerar dubbla tvärlänkar fram med en avancerad multilänkaxel bak, tillsammans med den låga tyngdpunkten och den lätta, styva aluminiumarkitekturen är avgörande för att I-PACE ska kunna uppfylla denna förväntade dynamiska körupplevelse. Elektrisk luftfjädring med Adaptive Dynamics förbättrar körningen och hanteringen ytterligare.

Räckvidd och laddning
I-PACE är utrustad med ett 90 kWh litiumjonbatteri som ger en räckvidd på upp till 470 km (WLTP)2. När du laddar bilen med en publik 100 kW DC-laddare kan du tillföra upp till 127 km räckvidd på bara 15 minuter. Kunder som har tillgång till en 3-fas 11 kW-laddbox kan tillföra upp till 53 km per timme och ladda bilen fullt på endast 8,6 timmar. Använder kunden i stället en 1-fas 7 kW-laddbox kan 35 km räckvidd per timme tillföras och en full laddning tar 12,75 timmar. Funktionen Low Cost Hours Only kan aktiveras för laddning under natten då elpriset är som lägst. Ställ bara in önskad start- och stopptid så kommer laddningen endast att ske under den bestämda tidsperioden.

Kunderna kan också ställa in så att laddningen stoppas när batteriet uppnår en viss nivå, till exempel 80 procent. Detta är särskilt användbart när du använder publika laddare eftersom du då bara behöver addera den räckvidd som krävs för att du ska nå din slutdestination.
Förkonditionering är en annan teknik som förbättrar körupplevelsen. Medan fordonet laddas värmer eller kyler den automatiskt batteriet till sin ideala temperatur och gör detsamma med kupén. Att använda ström från elnätet i stället från batteriet är mer energieffektivt och maximerar räckvidden. Tillsammans med de tidsinställda laddningsfunktionerna kan förkonditionering ställas in antingen via fordonets pekskärm eller Jaguar Remote-appen – som nu har uppdaterats och är ännu enklare att använda.

Uppkoppling
I den rymliga kupén finns all teknik du behöver för att göra livet med I-PACE roligare. Alla modeller är utrustade med det snabba, intuitiva infotainmentsystemet Pivi Pro, som erbjuder trådlös anslutning med Apple CarPlay® och Android Auto™, Spotify och what3words-navigering. Pivi Pro, och många andra system i bilen, hålls ständigt uppdaterade tack vare trådlös programöverföringstekniken SOTA (Software-Over-The-Air).

Modellutbudet 2024 omfattar: R-Dynamic SE och R-Dynamic HSE.


1 Utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.


2 Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett produktionsfordon över en standardiserad väg. Vilken räckvidd som uppnås varierar beroende på fordons- och batteritillstånd, faktisk rutt, miljö och körstil. Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens officiella tester utförda i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värdena för CO2, bränsleförbrukning, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, lastvikt och tillbehör.