SEGER OCH DUBBLA PALLPLATSER FÖR JAGUAR TCS RACING I SAO PAULO

Mitch Evans tog sin första seger för säsongen i den sjätte omgången av Formel E-världsmästerskapet 2023 i Sao Paulo. Nyzeeländaren fick sällskap på podiet av teamkamraten Sam Bird som slutade trea efter att ha dominerat på den snabba Sambadrome-banan. De dubbla pallplatserna gör att Jaguar TCS Racing nu befinner sig på en tredje plats i den totala team-tabellen.

Efter ett par frustrerande lopp gjorde Jaguar TCS Racing en kraftfull comeback inför 23 000 passionerade fans i Sao Paulo. Båda Jaguar-förarna visade prov på stor skicklighet och snabbhet i kombination med en perfekt genomförd teamstrategi.

Mitch Evans startade det sjätte racet i säsongen på en tredje plats efter en stark kvalomgång. Han höll initialt sin position och avancerade till en andra plats under det sjunde varvet då han körde om Porsches förare Da Costa. Trots att han vid ett tillfälle föll tillbaka till en fjärde plats under loppets 35 nagelbitande varv, lyckades han fullfölja teamstrategin och ta ledningen.

Sam Bird gjorde ett av sina bästa race för säsongen och klättrade otroliga sju placeringar efter att ha startat på en tionde plats. Han hade en lönsam energistrategi som tog honom framåt och resulterade i en tuff kamp mot Envisions förare Nick Cassidy vid mållinjen. Sam slutade på en tredje plats och satte även den snabbaste varvtiden, vilket gav honom en extra poäng.

Nick Cassidy tog hem den andra pallplatsen och tillsammans skrev de tre förarna uppe på podiet Formel E-historia för Jaguars räkning. Helgens framgångar placerar Sam Bird på en sjätte plats i den totala förartabellen, medan Mitch befinner sig på en nionde plats.

James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing: "Vilken otrolig dag! En historisk förstagångshändelse med tre Jaguarer på podiet. Dagens resultat och teamets prestation efter några utmanande helger är helt ljuvlig. Med en stark bil och ett beprövat team visste vi att det handlade om att genomföra en felfri helg med en bra strategi och det var vad vi gjorde idag. Mitch och Sam körde exceptionellt bra och påvisade både tålamod och rå kraft när det behövdes. Jag vill tacka vår tekniska partner WAE som har arbetat outtröttligt för detta resultat och våra fantastiska kommersiella partners. Vi ville ge de brasilianska fansen en fantastisk show vilket vi levererade, det är en speciell dag som vi kommer att njuta av att fira."

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-förare nummer 9: “Den här segern kom vid en perfekt tidpunkt, eftersom vi har haft en tuff start och Jaguaren har varit snabb. Att äntligen få en seger är otroligt – Nick pressade mig hela vägen. Allt detta är tack vare teamets hårda arbete, det är mycket jobb som läggs ner, framför allt i strategin, att försöka få ihop det är inte lätt så jag är superglad över att plocka in en hög poängsumma."

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-förare nummer 10: ”Fantastiskt för Jaguar TCS Racing att dominera podiet. Hatten av för teamet här och de i baslägret, det är ett lysande resultat. Jag fick snabbaste varvet också, det är bra poäng för teamet och nu kan vi se fram emot Berlin."

Jaguar TCS Racing kommer att tävla i det sjunde och åttonde loppet i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2023 i Berlin den 22 och 23 april.