JAGUAR TCS RACING TAR SIG AN SIN ÅTTONDE FORMEL E-SÄSONG MED STARK FÖRARDUO

· Jaguar TCS Racing går in i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024 med siktet inställt på att bygga vidare på förra årets framgångsrika säsong

· Mitch Evans och Nick Cassidy är ett av mästerskapets starkaste förarpar tack vare sin snabbhet och skicklighet, i kombination med en livstid av delade erfarenheter efter att ha tävlat mot varandra sedan sex års ålder

· Det brittiska tävlingsteamet kammade hem sin högsta totalpoäng någonsin 2023 och överträffade sina prestationer 2022

· Jaguar I-TYPE 6 tog hem både första- och andraplatsen i teamtabellen 2023, vilket bekräftar dess status som den mest avancerade och effektiva elektriska racingbilen

· De tekniska lärdomarna från Jaguar I-TYPE 6 kommer att fortsätta att stötta Jaguars resa mot att bli ett helelektriskt modernt lyxvarumärke 2025

· Den svarta, vita och guldfärgade asymmetriska designen behålls efter att ha blivit en välkänd ledstjärna på racingbanan, med en unik bil för varje enskild förare

· Jaguar TCS Racing förbereder sig nu för de officiella försäsongstesterna i Valencia innan den tionde säsongen av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet drar igång i Mexico City den 13 januari 2024

Tisdag 17 oktober 2023, Stockholm, Sverige – Jaguar TCS Racing går in i 2024 års säsong av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet med sin bästa säsong hittills i ryggen och med ett av startfältets starkaste föraruppställning.  


Nyzeeländska Mitch Evans och brittiska Nick Cassidy har tillsammans 15 segrar, 37 pallplatser, 11 pole positions och 1 076 mästerskapspoäng i Formel E, utöver en livstid av delade erfarenheter då de har växt upp och tävlat tillsammans i Nya Zeeland sedan sex års ålder.  


Jaguar TCS Racing inleder den kommande säsongen som en stark utmanare efter att ha tagit hem fyra segrar, 11 pallplatser, tre pole positions och 292 poäng förra året, vilket överträffar prestationerna från alla tidigare säsonger. Förra säsongen var också den tredje på raken där Jaguar-teamet var med och kämpade om den totala vinsten i team- eller förartabellen in i det allra sista loppet.  


Den fantastiska racingbilen Jaguar I-TYPE 6 slutade på både första- och andraplats i den totala teamtabellen då det Jaguar-drivna Envision-teamet plockade hem den totala världsmästerskapssegern. Det visar hur snabb och konkurrenskraftig Jaguar I-TYPE 6 är då den, med Envision-teamet inräknat, vann hälften av loppen under säsongen, säkrade 20 pallplatser, sex pole positions och 596 mästerskapspoäng. Med dessa resultat har Jaguar I-TYPE 6 etablerat sig som en av Jaguars mest framgångsrika tävlingsbilar någonsin.

Jaguar TCS Racing och förarna inleder ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024 med de officiella försäsongstesterna i Valencia nästa vecka. Sydafrikanen Sheldon Van Der Linde återvänder för att genomföra rookietestet. Det är tredje gången 2022 års DTM-mästare gör testet för Jaguar-teamet efter att ha levererat framgångsrika resultat tidigare i år både i Berlin och i Rom.  


Jaguar TCS Racing fortsätter att stöttas av världsledande partners som bidrar till teamets ständiga strävan efter att utveckla ny teknik för att driva prestanda, främja elbilsteknik och inspirera nästa generation. Detta inkluderar bland annat Tata Consultancy Services (TCS), Wolfspeed, Dow, Castrol och OpenText. Samarbetet med de officiella leverantörerna Alpinestars och AERO kommer också att fortskrida.  


Formel E förblir en testbädd eftersom teamet utvecklar ny teknik, förbättrar effektiviteten och i slutändan prestandan i deras strävan efter framgång. Detta ger JLR möjlighet att implementera viktiga lärdomar i sin framtida elbilsproduktion samt påskynda varumärkets förvandling mot att bli ett helt elektriskt, modernt premiumvarumärke år 2025.  


Att tävla i världens första koldioxifria racingserie med världens första koldioxidfria tävlingsbil är helt i linje med JLR:s Reimagine-strategi, där målet är att senast 2039 släppa ut noll avgasutsläpp samt uppnå koldioxidneutralitet i hela leveranskedjan, produkterna och verksamheten.   


James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing: “Alla på Jaguar TCS Racing är enormt motiverade, laddade och redo att tävla igen i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024. Förra säsongen såg vi otroligt konkurrenskraftig racing i toppskiktet av elektrisk motorsport och vi är alla mycket stolta över den bil vi producerade och hur vi presterade i vad som var vår mest framgångsrika säsong hittills.  


Som team strävar vi alltid efter nästa steg och vi är otroligt motiverade att återigen kämpa om segern i världsmästerskapet 2024. Vi har varit otroligt nära under de senaste tre säsongerna och den här jämnheten är ett kvitto för alla i organisationen. Med Nick som en del av teamet vid sidan om Mitch, tror jag att vi har en föraruppställningen som kan hjälpa oss att nå målet.  


Den tionde säsongen av Formel E innebär ett nytt lopp i Tokyo, en ikonisk och viktig stad som än en gång stärker mästerskapets status som en höjdpunkt inom elektrisk racing. Vi ser fram emot de nya utmaningarna och att se de japanska fansen njuta av Formel E."

Mitch Evans, Jaguar TCS
Racing-förare nummer 9:

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-förare nummer 9:

"Förra säsongen upplevde teamet och jag några fantastiska toppar men också ett par dalar tillsammans – vilket är vanligt i motorsport. Att nå fyra segrar var fantastiskt och att få ytterligare en topp tre-placering i den totala förartabellen är något jag är stolt över. 2023 var ett bra år, men lämnade uppenbarligen mer att önska för oss som team. Det har sporrat oss inför den kommande säsongen och jag är fast besluten att kämpa om världsmästarsegern igen. Jag har varit så nära under ett antal år nu."
Nick Cassidy, Jaguar TCS
Racing-förare nummer 37:

Nick Cassidy, Jaguar TCS Racing-förare nummer 37:

"Förra säsongen var min bästa hittills i Formel E och det kändes otroligt att kämpa om världsmästarsegern fram till den sista helgen. Att bli en del av Jaguar TCS Racing är ett riktigt spännande steg för mig, och jag är hungrigare än någonsin. Jag ser fram emot att se vad Mitch, teamet och jag kan åstadkomma tillsammans när vi ger oss ut på banan i januari."

De officiella försäsongstesterna genomförs i Valencia den 24 oktober 2023. Sedan är det dags för Jaguar TCS Racing att återigen bege sig till racingbanan i Mexico City för det första loppet i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2024 den 13 januari.