JAGUAR LAND ROVER INGÅR PARTNERSKAP MED WOLFSPEED FÖR FÖRSÖRJNING AV KISELKARBIDTEKNIK TILL NÄSTA GENERATIONS ELBILAR


  • Med hjälp av företagets Reimagine-strategi ska Jaguar Land Rover förvandlas till ett primärt helelektriskt varumärke samt arbeta för att uppnå koldioxidneutralitet senast 2039

  • Strategiska samarbeten med branschledande aktörer är en viktig hörnsten i Reimagine-strategin

  • Det nya samarbetet med Wolfspeed kommer att säkra försörjningen av kiselkarbidhalvledare och teknologi, en betydande faktor när nästa generations Jaguar Land Rover-modeller ska elektrifieras

  • Nästa generations elbilar som är utrustade med växelriktare som baseras på kiselkarbidteknik kommer att kunna leverera avsevärt bättre effektivitet och räckvidd

  • Wolfspeeds kiselkarbidhalvledare har använts i Jaguar TCS Racing Formula E-teamets egentillverkade drivlinor sedan 2017

  • Nästa generation kiselkarbidhalvledare kommer att produceras av Wolfspeed i deras helautomatiska anläggning i Marcy, New York, som är världens största

Torsdag 3 november 2022 – Jaguar Land Rover och Wolfspeed Inc. har idag presenterat ett strategiskt samarbete med syfte att säkra tillgången på kiselkarbidhalvledare som behövs i varumärkenas framtida elfordon. Den avancerade kiselkarbidteknologin kommer att resultera i förbättrad effektivitet och utökad räckvidd.

Med hjälp av sin Reimagine-strategi ska Jaguar Land Rover förvandlas till en helelektrisk verksamhet, för att kunna uppnå koldioxidneutralitet i hela leveranskedjan inklusive produkter, tjänster och verksamhet till år 2039.

Wolfspeeds avancerade kiselkarbidteknik kommer att användas i fordonens växelriktare och hantera överföringen av kraft från batteriet till elmotorerna. De första Range Rover-fordonen med denna avancerade teknik kommer att finnas tillgängliga från 2024, och det nya helelektriska Jaguar-varumärket året därpå.

Partnerskapet bygger på Wolfspeeds befintliga relation med Jaguar TCS Racing-teamet som tävlar i ABB FIA Formula E World Championship, där den avancerade kiselkarbidtekniken har använts för att förbättra effektiviteten och prestandan på racingbanan. Läs mer om Jaguar TCS racing här.

Avtalet är det senaste Jaguar Land Rover ingått i syfte att upprätta fler strategiska samarbeten med branschledande aktörer för att säkra varumärkenas framtida moderna lyxfordon. I februari 2022 tillkännagav Jaguar Land Rover ett samarbete med NVIDIA som fokuserade på nästa generations automatiserade körsystem plus AI-aktiverade tjänster och upplevelser med implementeringsstart 2025.

Thierry Bolloré, VD för Jaguar Land Rover, säger: "Vi är inga främlingar då vi har arbetat ihop med Jaguar TCS Racing-teamet under de senaste fem säsongerna. Genom att utveckla det till ett strategiskt partnerskap som en del av vår Reimagine-strategi kan vi integrera Wolfspeeds avancerade kiselkarbidteknologi när vi tillverkar nästa generations elfordon, vilket kommer att ge våra kunder utökad räckvidd och prestanda."

Wolfspeeds VD och koncernchef, Gregg Lowe, säger: "Wolfspeed är stolta över att samarbeta med Jaguar Land Rover och stöttar företagets ambitiösa åtagande att elektrifiera sina ikoniska varumärken genom att använda kiselkarbidens överlägsna prestanda, effektivitet och räckvidd. Energieffektiviteten hos kiselkarbid kommer att spela en viktig roll när Jaguar Land Rover strävar efter att uppnå sitt koldioxidneutralitetsmål, och då världen övergår till en framtid med helelektriska transporter.”

Samarbetsavtalet innebär att Jaguar Land Rover deltar i Wolfspeed Assurance of Supply Program, för att säkra tillgången på denna teknik för produktionen av framtida elfordon. Detta kommer att möjliggöra större synlighet och kontroll över Jaguar Land Rovers framtida leveranskedja och är en avgörande faktor i den nya värdekedjan som ska genomsyra verksamheten och leveranskedjan under ledning av Barbara Bergmeier, VD för industriell verksamhet.