F-PACE laddhybrid HAR NU 20 % LÄNGRE RÄCKVIDD OCH SAMTLIGA MODELLER HAR MER STANDARDUTRUSTNING

  • Längre räckvidd: Uppgraderat batteripaket gör det möjligt att köra upp till 65 km (WLTP)1 på bara el i F-PACE laddhybrid – en ökning med över 20 procent.
  • Mer standardutrustning: Alla modeller har en TFT digital förardisplay från start, fälgstorleken börjar på 20-tum och R-Dynamic HSE-modellerna har takklädsel i mocka i Ebony som standard.
  • Uppkoppling: Infotainmentsystemet Pivi Pro är standard inklusive what3words2-navigation samt Apple CarPlay®2 och Android Auto™2.2.
  • Utökat exteriörpaket: Paketet inkluderar nu blanksvarta sidobackspeglar, grill- och fönsterinfattningar och bakre emblem. Detaljerna är standard från och med R-Dynamic SE i modellserien, inklusive flaggskeppet 550HK SVR.
  • Förenklat modellprogram: Det sammantagna modellutbudet består nu av R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT och SVR, vilket gör det lättare för kunderna att hitta sin perfekta F-PACE.
  • F-PACE finns att beställa nu. Designa din bil här


Onsdag 14 december 2022, Stockholm, Sverige – Jaguar F-PACE är nu mer övertygande än någonsin med mer standardutrustning, bättre uppkoppling, förenklat modellutbud och längre elektrisk räckvidd.

Inför årsmodell 2024 fortsätter laddhybriden P400e att vara den mest populära elektrifierade F-PACE-modellen. Den har nu ett större litiumjonbatteripaket, som består av nio moduler i stället för åtta, vilket ökar energilagringskapaciteten till 19,2 kWh. Detta resulterar i att den elektriska räckvidden utökas med över 20 procent – från 53 km till 65 km. Batteriuppgraderingen leder också till att bränsleförbrukningen minskar till 1,6 l/100 km (WLTP) och koldioxidutsläppet reduceras till endast 37 g/km.
Laddhybridens drivlina har en kombinerad effekt på 404 hk och ett vridmoment på 640 Nm, vilket gör att du kan accelerera från 0-100 km/h på bara 5,3 sekunder. Denna modell med förbättrad effektivitet och exceptionell prestanda finns nu tillgänglig på ännu fler marknader än tidigare, bland annat även i Japan och Singapore. Den globala försäljningsstatistiken visar att en av tio sålda F-PACE-modeller är en laddhybrid. I länder som Nederländerna, där elektrifierade fordon toppar nybilsförsäljningslistan, förväntas denna andel stiga till hela 98 procent.

F-PACE modellprogram är nu förenklat och mer fokuserat världen över. R-Dynamic-versioner är de enda som erbjuds, vilket ger kunden mer utrustning från start samt strömlinjeformar erbjudandena för samtliga marknader.

Philip Koehn, Managing Director för Jaguar, säger: "På vår resa mot att förvandla Jaguar till ett helelektriskt premiumvarumärke år 2025 har vi sett över våra befintliga produkter och gett dem rikare och mer eftertraktade specifikationer. Den första modellen som fick denna behandling var F-TYPE inför firandet av Jaguars 75-åriga sportbilshistoria 2023. Vi går nu över till F-PACE, en SUV som erbjuder en oslagbar balans mellan prestanda, hantering, förfining och lyx.

Genom att utöka räckvidden för laddhybriden med över 20 procent utgör den en ännu mer attraktiv kombination av prestanda, effektivitet och utsläppsfri körning på bara el, något som vi är mycket stolta över."R-Dynamic-modellerna S, SE och HSE är utrustade med 19-, 20- respektive 21-fälgar, som erbjuds med antingen diamantsvarvad eller svart finish (alla finns tillgängliga med punkteringsfria däck som tillval), medan 400 SPORT nu har 22-tumsfälgar i ”Style 1020 i Gloss Silver” med diamantsvarvad finish och kontrastinsatser (beroende på marknad). Centrumkåporna är nu svarta och silver i stället för röda och silver som tidigare.

F-PACE:s självsäkra, dynamiska närvaro förstärks ytterligare med ett svart exteriörpaket – som nu är standard på alla modeller från R-Dynamic SE till SVR. Paketet inkluderar nu bland annat blanksvarta sidobackspeglar, grill- och fönsterinfattningar, sidoventiler och bakre emblem. En annan subtil förändring är R-Dynamic-grillens emblem som uppdaterats till ett mer modernt sådant i svart och grått i stället för rött och grönt.I den lyxiga, rymliga kupén finns mer teknik än tidigare. R-Dynamic S utökas med den nya TFT digitala förardisplayen, som antingen kan visa media eller navigering på den centrala pekskärmen, medan trådlös laddning är standard från R-Dynamic SE. Alla F-PACE-modeller är utrustade med det snabba, intuitiva infotainmentsystemet Pivi Pro, som erbjuder smidig tillgång till Apple CarPlay®, Android Auto™ och what3words-navigering. Pivi Pro, samt andra system i fordonen, hålls ständigt uppdaterade tack vare trådlösa mjukvaruuppdateringar.

2024 års modellprogram omfattar: R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT och SVR (marknadsberoende). F-PACE SVR är Jaguars främsta prestanda-SUV. Den drivs uteslutande av Jaguars kompressormatade 5,0-liters V8 med 550 hk, som kan accelerera från 0-100 km/h på 4,0 sekunder samt uppnå en topphastighet på 286 km/h.


Det globala utbudet av drivlinor omfattar laddhybriden P404e (PHEV), bensinmotorn P250, mildhybriddieselmotorerna (MHEV) D163, D204 och D300, mildhybridbensinmotorn P400 och V8-bensinmotorn P550 (beroende på marknad). Samtliga tillverkas vid Jaguar Land Rovers Engine Manufacturing Centre i Wolverhampton, Storbritannien.

Alla F-PACE-modeller är utrustade med intelligent fyrhjulsdrift och åttaväxlad automatisk växellåda. Förutom lyx och förfining erbjuder dessutom alla modeller den perfekta balansen mellan prestanda, smidighet och reaktionsförmåga som förväntas av en Jaguar.

1 Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett produktionsfordon över en standardiserad väg. Vilken räckvidd som uppnås varierar beroende på fordons- och batteritillstånd, faktisk rutt, miljö och körstil.

Angivna uppgifter är baserade på tillverkarens uppskattningar i enlighet med EU:s WLTP-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värdena för CO₂, bränsleförbrukning, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last och tillbehör.

2 All utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett säkert sätt. Föraren måste förvissa sig om att han eller hon alltid har fullständig kontroll över bilen.Tillgänglig endast på vissa marknader.