SVENSKEN JOEL ERIKSSON KLAR SOM RESERV- OCH TESTFÖRARE FÖR JAGUAR TCS RACING

I Diriyah på fredagen den 27 januari startade Sam Bird på tredje plats i ABB Fia Formel E-världsmästerskapet 2023 efter att ha tagit sig till semifinal i kvalomgångarna. På det sjunde varvet av totalt 39 gjorde Sam en avgörande omkörning av Sébastien Buemi och tog ledningen. Den brittiske föraren höll ledningen i 23 varv och visade potentialen med Jaguar I-TYPE 6, innan han halkade ner en plats. Med fem varv kvar att köra tog Jake Dennis hem andraplatsen, vilket gjorde att Sam slutade på en tredjeplats.


Mitch Evans tog sig också vidare till kvalomgångarna men slogs ut av Sébastien Buemi från Jaguar-drivna Envision-teamet i kvartsfinalen. Han startade på sjätte plats och nyzeeländaren hade ett tufft race. Efter att ha orsakat en kollision under loppets första varv fick Mitch fem sekunders tidstillägg, vilket innebär att han slutade på tionde plats. Sam Bird är för närvarande femma i den totala förartabellen, medan Mitch Evans ligger på tolfte plats. Efter den andra omgången av ABB Fia Formel E-världsmästerskapet flyttar Jaguar TCS Racing upp till femte plats i den totala teamtabellen. James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing: "En pallplats i det första loppet i Diriyah är ett riktigt bra resultat för teamet. Jag är otroligt stolt över Sam som i sitt hundrade lopp säkrar en pallplats och presterar så bra hela dagen. Det är ett riktigt positivt resultat för Sam och teamet. Mitch hade också riktigt bra potential idag. Hans problem i den första kurvan och femsekunderstidstillägget uteslöt Mitch från möjligheten att uppnå en bättre placering. En pallplats, dubbla poäng och fyra Jaguar-drivna bilar i topp 10 visar verkligen potentialen hos Jaguar I-TYPE 6. Vi har en bra grund att bygga på inför morgondagen."


Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-förare nummer 9: "Jag är besviken på dagens resultatet och hoppas på en bättre utgång i morgon. Det kändes bra att ta sig till kvalomgångarna och sluta trea i båda träningssessionerna – ett stort steg framåt från Mexiko – men det var ett ganska rörigt race. Sam lyckades få en pallplats och som team känns vi solida, men vi måste sätta oss ner ikväll och analysera siffrorna för att säkerställa ett starkare race i morgon." Sam Bird, Jaguar TCS Racing-förare nummer 10: "Först och främst vill jag verkligen tacka teamet. Det har varit så mycket arbete bakom kulisserna för att nå dit vi är nu. Jag vet att vi inte tog hem segern i dag men det är ändå en liten seger för oss. Att få en pallplats visar att vi är på väg i rätt riktning. Vi fortsätter att arbeta hårt inför det andra racet i morgon."