ANDRAPLATS FÖR MITCH EVANS OCH JAGUAR TCS RACING I MONACO

Mitch Evans slutade tvåa i helgens E-Prix i Monaco och kammade därmed hem sin tredje pallplats i årets upplaga av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet. Nyzeeländaren startade på sjätte plats efter att ha besegrats av Nissans förare Norman Nato i kvartsfinalen i kvalomgången. Mitch avancerade strategiskt under racet och ledde under det 13:e varvet. Han körde med stor precision och snabbhet och gav vinnaren Nick Cassidy och hans Jaguar-drivna Envision en tuff match.

Sam Bird startade på 16:e plats efter en utmanande kvalomgång. Han avancerade åtta placeringar under racet men missade att aktivera sitt ATTACK MODE när tre varv återstod. Detta gjorde att han tappade två placeringar och korsade mållinjen på en tionde plats. Dock fick han även ett tidsstraff på fem sekunder för att ha orsakat en kollision med Nico Muller, vilket fick honom att glida ner till en sextonde plats.

Envision Racings förare Nick Cassidy tog sin andra seger i rad – vilket innebär att en Jaguar-driven racingbil har vunnit de fyra senaste loppen. Jaguar TCS Racing bibehåller sin fjärde plats i den totala teamtabellen inför nästa omgång av världsmästerskapet i Jakarta.

James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing: "En andraplats i Monaco ska man vara väldigt nöjd med och vi var så nära att ta hem segern. Efter ett riktigt intensivt lopp är jag stolt över att hela teamet fått kliva upp på pallen för tredje året i rad här i Monaco. Vi har plockat många viktiga poäng – ett bra resultat och fantastisk körning från Mitch och teamet. Det var ett utmanade lopp från början till slut men teamet fullföljde sin solida energihanteringsstrategi. Tyvärr kostade den näst sista säkerhetsbilen oss chansen att slåss om segern. Sam gjorde stora framsteg men missade tyvärr att aktivera sitt sista ATTACK MODE vilket gjorde att han föll tillbaka i fältet och sedan inträffade incidenten i slutet av loppet. På det stora hela är jag stolt över teamet som fortsätter att prestera och leverera poäng, det är många tävlingar kvar och nu blickar vi framåt mot Jakarta."


Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-förare nummer 9: "Det har varit en bra dag. I slutändan är det så att man vill vinna varje lopp, så jag är lite besviken, speciellt eftersom det är Monaco. Men om man ser till helheten är det en fantastisk poängskörd och Nick ska ha en stor eloge – han körde om mig vid rätt tidpunkt när jag inte förväntade mig det. Vi gjorde ändå ett riktigt bra jobb och hela teamet ska vara stolta över sig själva. Det finns fortfarande många möjligheter kvar och vi kommer att ge allt för att fortsätta avancera."

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-förare nummer 10: ”Idag var en tuff dag. Jag började göra framsteg men det blev ganska rörigt i mitten och det blev ett par kollisioner. Jag missade att aktivera mitt ATTACK MODE vilket innebar att jag tappade två placeringar. Under de sista varven var jag med om ytterligare en kollision. Jag lägger detta bakom mig och ser fram emot Jakarta."

Jaguar TCS Racing kommer att tävla i det tionde och elfte loppet i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2023 i Jakarta den 3 och 4 juni.