JAGUAR TCS RACING ÄR TILLBAKA PÅ BANAN I BERLIN

Jaguar TCS Racing är redo för säsongens första europeiska bana, då race sju och åtta i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2023 äger rum i Berlin i helgen.

Berlin E-Prix är väletablerad och har varit en del av tävlingskalendern under alla nio säsongerna av det helelektriska världsmästerskapet. Tyskland har en stark koppling till bilindustrin och motorsporten och landets historiska huvudstad kommer att få uppleva en ny fas av helelektrisk racing i och med Gen3. Flygplatsen Tempelhof med över 2 355 km utmanade betongytor och 10 kurvor kommer att vara värd för Jaguar I-TYPE 6 och bjuda fansen på ett spektakulärt race.

I Berlin E-Prix kommer också det efterlängtade rookietestet att återkomma på måndagen efter helgens två lopp. Under en hel dag får nya Formel E-förare möjlighet att uppleva kraften i Gen3-bilarna för första gången.

Den starka prestation som Jaguar TCS Racing uppvisade i Sao Paulo påvisade inte bara Jaguar I-TYPE 6:s prestationsförmåga utan också teamets stora beslutsamhet och exceptionella laganda. En kombination av skicklig och taktisk körning från båda förarna, en stark tävlingsstrategi och en mycket effektiv Jaguar-drivlina levererade ett riktigt spännande race, vilket teamet kommer att försöka upprepa i Berlin.

Jaguar TCS Racing ligger förnärvarande på tredje plats i den totala teamtabellen.

James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing: "Sao Paulo var ett mycket minnesvärt lopp för alla i teamet och vi är väldigt stolta över vår prestation. Ett lopp som det ger självförtroende och vi kommer att göra vårt absolut bästa för att upprepa den framgången, men vi är inte självgoda och inser att det är det hårda arbetet, upprepningar av processer och rutiner och lite tur som ger sådana resultat. Om vi går vidare till Berlin är det en bana som vi är bekanta med, men i år innebär den en omställning för alla team. Gen3-bilen är helt ny och vi tävlar på nya Hankook-däck som kommer att bete sig mycket annorlunda på banans unika betongyta. Vi har visat vår snabbhet på många sätt hittills den här säsongen så jag känner att vi har en bra grund att arbeta utifrån för att nå nya framgångar."

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-förare nummer 9: "Sao Paulo var ett mycket speciellt ögonblick för mig; staden, atmosfären och hela upplevelsen gjorde resultatet till ett som jag aldrig kommer att glömma. Att fira uppe på podiet igen tillsammans med teamet, har gett mig den rätta glöden inför Berlin. Jag är taggad på att ta Jaguar I-TYPE 6 till denna välkända bana och se vad vi i teamet kan åstadkomma där.”

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-förare nummer 10: "Jag känner mig väldigt positiv efter resultatet i Brasilien, jag visste att teamet och jag hade det i oss och jag är glad att vi kunde leverera min andra pallplats för säsongen. Nästa Berlin! Jag vet att jag har mer att ge och är fast besluten att fortsätta plocka poäng!"

Phil Charles, teknisk chef för Jaguar TCS Racing: "Berlin är en unik bana med långa och snabba kurvor och ett ovanligt underlag. Jag kallar det för ”pebblemac” eftersom det består av stora betongblock med mindre stenar (pebbles) inpressade i toppskiktet. Detta sliter hårt på däcken och även om varvet är kort är den procentuella tiden som spenderas i kurvor ganska hög, så bilens inställningar måste komplettera den unika cykeln som däcken utsätts för. Det är också ett knepigt lopp sett till energihantering så det är mycket att tänka på, men det är en fantastisk bana!"

Jaguar TCS Racing kommer att tävla i det sjunde och åttonde loppet i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2023 i Berlin den 22-23 april kl. 15:00.