LADDHYBRIDER (PHEV)

Effektiv elkraft i kombination med ett brett bensinutbud. Upptäck Jaguar laddhybrider!

Med den avancerade teknik som krävs för att smidigt växla mellan en elmotor och en bensinmotor, ger en Jaguar PHEV dig det bästa av två världar.

SÅ FUNGERAR laddhybrid (PHEV)

SÅ FUNGERAR laddhybrid (PHEV)

En bensinmotor och en elmotor kombineras för optimal prestanda och effektivitet. Du bestämmer själv om du vill använda körläget för enbart eldrift (EV) eller en kombination med bensin i hybridläget. I läget för eldrift (EV) kan batteriet laddas av externa strömkällor och regenerativ bromsning.
VARFÖR ÄR DE SÅ ENKLA ATT LEVA MED?

VARFÖR ÄR DE SÅ ENKLA ATT LEVA MED?

Batteriet i en Jaguar PHEV kan leverera lång räckvidd på en laddning. Upp till 58 km (Jaguar E‑PACE)* och upp till 53 km (Jaguar F‑PACE)*. Detta gör laddhybriderna perfekta för daglig pendling utan avgasutsläpp i eldriftsläget (EV). De laddas enkelt över natten med hjälp av en laddbox hemma eller via det ständigt växande nätverket av publika laddstationer.
HUR ÄR DE ATT KÖRA?

HUR ÄR DE ATT KÖRA?

En PHEV är praktiskt taget ljudlös i eldriftsläget (EV) och du märker knappt av övergången till bensinmotorn. Med hjälp av hybridläget - som kombinerar elmotorn och förbränningsmotorn - blir prestandan exakt och kompromisslös, vilket ger en jämn och pigg acceleration.

HUR LADDAR JAG EN JAGUAR PHEV?

En laddhybrid kan laddas med hjälp av en av Jaguar rekommenderad laddbox hemma och på de flesta offentliga laddstationer vid exempelvis köpcentrum och bensinmackar.

LADDNINGSHASTIGHET HEMMA<sup>1</sup>

LADDNINGSHASTIGHET HEMMA1

7 kW AC-laddare hemma: Upp till 80 % laddning tar från 1 timme 24 minuter för Jaguar E‑PACE PHEV. Upp till 80 % laddning tar från 1 timme 40 minuter för Jaguar F‑PACE PHEV

Vanligt hushållsuttag: Upp till 80 % laddning tar från 5 timmar för Jaguar E‑PACE PHEV och från 5 timmar och 30 minuter för Jaguar F‑PACE PHEV

Modell som visas: Jaguar F-PACE HSE
LADDNINGSHASTIGHET I PUBLIKT LADDNINGSNÄTVERK<sup>1</sup>

LADDNINGSHASTIGHET I PUBLIKT LADDNINGSNÄTVERK1

Publika 7 kW AC-laddare: Upp till 80 % laddning tar från 1 timme 24 minuter för Jaguar E‑PACE PHEV. Upp till 80 % laddning tar från 1 timme 40 minuter för Jaguar F‑PACE PHEV

50 kW DC-laddare: Upp till 80 % laddning från 30 minuter för både Jaguar E‑PACE PHEV och Jaguar F‑PACE PHEV

Modell som visas: Jaguar E-PACE R-Dynamic HSE
VAD PÅVERKAR RÄCKVIDDEN?

VAD PÅVERKAR RÄCKVIDDEN?

I eldriftsläget (EV) är batteriet bilens enda energikälla. Det innebär att bilens totala räckvidd påverkas av din körstil, vilken utrustning du använder i kupén och till och med under vilka förhållanden du kör. För att maximera bränsleekonomin i hybridläget använder din Jaguar funktionen Predictive Energy Optimisation. Den drar nytta av lutningen och hastigheten för en specifik rutt i ditt navigeringssystem, för att på ett intelligent sätt växla mellan elmotorn och förbränningsmotorn.
LÖNAR DET SIG ATT KÖRA EN PHEV?

LÖNAR DET SIG ATT KÖRA EN PHEV?

Lägre driftskostnader, bidragsmöjligheter och skattesänkningar är bara några exempel på hur övergången till PHEV kan bli kostnadseffektivt jämfört med en konventionell bensin- eller dieselbil.
HUR LÅNG BATTERIGARANTI FÅR JAG?

HUR LÅNG BATTERIGARANTI FÅR JAG?

Garantin för Jaguars PHEV-batterier varar i upp till 6 år eller 100 000 km – beroende på vilket som inträffar först.

VILKEN PASSAR DIG?

Svara på fem snabba frågor om dina körvanor för att se om din nästa bil ska vara diesel-, bensin- eller eldriven.

JAGUAR LADDHYBRIDER

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

Vår lyxiga prestanda-SUV erbjuder en spännande kombination av laddhybridens effektivitet, praktiska egenskaper i vardagen, dramatisk design och sportiga köregenskaper.
JAGUAR E-PACE

JAGUAR E-PACE

Där alla fördelar med en laddhybrid möter glädjen med att äga en Jaguar-SUV. Den utgör en unik kombination av elegans, smidighet och dynamisk körning.

FORTSÄTT UTFORSKA ELDRIFT

ELEKTRIFIERING MED JAGUAR

ELEKTRIFIERING MED JAGUAR

Spännande att köra, lätt att leva med. Jaguar gör elbilsägandet mer spännande, mer tillgängligt och mer praktiskt än någonsin.
MILDHYBRIDBILAR

MILDHYBRIDBILAR

En MHEV återvinner energi som normalt går förlorad vid inbromsning och återanvänder effekten internt för att stötta bensin- eller dieselmotorn.

Jaguar Land Rover Limited strävar ständigt efter att förbättra specifikationen, designen och produktionen av sina bilar, delar och tillbehör och ändringar görs kontinuerligt, och vi förbehåller oss rätten att ändra utan att meddela.


*Officiella uppgifter om bränsleförbrukning för F-PACE PHEV i l/100 km: Blandad körning 2,2-2,5. CO2-utsläpp 49-57 g/km. Elektrisk räckvidd Upp till 53 km.


Officiella uppgifter om bränsleförbrukning för E-PACE PHEV i l/100 km: Blandad körning 2,0. CO2-utsläpp 44 g/km. Elektrisk räckvidd Upp till 55 km. Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens officiella tester utförda i enlighet med gällande EU-lagstiftning med fulladdat batteri. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värdena för CO2, bränsleekonomi, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör, faktiskt rutt samt batteriets skick. Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett serietillverkat fordon på en standardiserad väg.


Se F-PACE WLTP-värden
Se E-PACE WLTP-värden


††Se I-PACE WLTP-värden


1 Laddningstiderna varierar beroende på flera faktorer, inklusive men inte begränsat till: batteriets skick och laddningstid, batteritemperatur och faktisk användning.

2 Officiella bränsleförbrukningssiffror: Ej tillämpligt: Siffror för I-PACE i kWh/100 km: Blandad körning 22,0-25,2. CO2-utsläpp g/km. Elektrisk räckvidd Upp till 470 km. Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens officiella tester utförda i enlighet med gällande EU-lagstiftning med fulladdat batteri. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör, faktiskt rutt samt batteriets skick. Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett serietillverkat fordon på en standardiserad väg.


Värdena för CO2, bränsleekonomi, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör.