Jaguar stöttar en av Europas största laddstationer

Jaguar I-PACE på plats vid öppnandet av en av Europas största laddstationer för elfordon. En 100kW DC-laddare kan addera upp till 127 km räckvidd på bara 15 minuter (WLTP).

Stockholm - 7 september 2023: Jaguar har varit en viktig del i öppnandet av en av Europas största laddstationer för elfordon. Anläggningen ligger dessutom i närheten av flera av företagets fabriker och kontorsanläggningar.   


Stationen, som ligger vid National Exhibition Centre (NEC) i Birmingham, Storbritannien, invigdes av landets finansminister Jeremy Hunt. Anläggningen kommer att rymma 180 enskilda laddplatser, varav 16 stycken är 300 kW DC-snabbladdare som betjänar 30 platser och 150 stycken 7 kW AC-laddpunkter. Anläggningen drivs av förnybara energikällor, inklusive tak bestående av solpaneler.  


I augusti 2023 användes 32 stycken Jaguar I-PACE samtidigt för att testa anläggningens infrastruktur gällande energidistribution, snabbladdning och fordonsanslutning.  NEC-hubben är en av över 500 000 laddstationer i Europa som du kan hitta via Jaguar Charging-appen.  


Rawdon Glover, Managing Director: "Jaguar är på god väg att bli en helt elektrisk biltillverkare och bli ledande i att tillhandahålla kundvänliga lösningar som möjliggör bekväm och snabb laddning. Vi är därför glada över att arbeta med The EV Network i ett projekt som avsevärt kommer att förbättra tillgängligheten för offentlig laddning av elfordon i hjärtat av Midlands motorvägsnät och dessutom finns i närheten av flera av våra anläggningar."  


Sedan lanseringen har Jaguar I-PACE erhållit mer än 90 internationella utmärkelser, inklusive den historiska trippeln vid 2019 års World Car Awards, där modellen vann World Car Design of the Year, World Green Car och inte minst World Car of the Year, vilket stärkt I-PACE status som en ledande helt elektrisk prestanda-SUV.  


Om Jaguar

Jaguar omvandlas till att bli ett helt elektriskt luxury brand vid 2025, med unikt uttrycksfulla fordon definierade av banbrytande teknik och visionär design.   Vi är redan på god väg mot elektrifiering, med ett noga utvalt sortiment av hybrider och helt eldrivna modeller. Dagens Jaguar-sortiment omfattar vår helelektriska SUV I-PACE, SUV:en F-PACE, den kompakta SUV:en E-PACE, sedanmodellerna XE, XF samt XF Sportbrake och sportbilen F-TYPE.  


Jaguar designas och produceras i Storbritannien och säljs i 117 länder. Jaguar ingår i varumärkesgruppen JLR tillsammans med Range Rover, Defender och Discovery.  


Om The EV Network

The EV Network (EVN) är ett ledande företag inom laddinfrastruktur för elfordon, med målet att leverera ett brittiskt nätverk av ultrasnabba laddstationer.  


Vi tar oss an de utmaningar som både fastighetsägare och operatörer av laddstationer står inför genom våra lösningar för design, utveckling, konstruktion och investeringar. EVN är ett specialistföretag som erbjuder "infrastruktur som tjänst" (IaaS). EVN backas upp av en av världens största hållbara fonder och har samlat in 400 miljoner pund för att investera i fastigheter och laddinfrastruktur. EVN arbetar i partnerskap med många ledande CPO:er för att stödja och påskynda övergången till eldrift.  


Mer information finns på www.theevnetwork.com