JLR ÖPPNAR EN NY TOPPMODERN TESTANLÄGGNING FÖR ATT ACCELERERAR SIN ELEKTRIFIERING

·       JLR har invigt Future Energy Lab, en ny toppmodern testanläggning för elbilar i Whitley, till en kostnad av 250 miljoner pund

·       Den 323 000 kvadratmeter stora anläggningen ska utveckla elektriska drivenheter (EDU) för nästa generations helelektriska Range Rover-, Defender-, Discovery- och Jaguar-modeller

·       Anläggningen har skapat 350 nya jobb och representerar en intensifiering av JLR:s förvandling mot att bli ett helelektrisk modernt premiumvarumärke 2025

Onsdag 25 oktober, Stockholm, Sverige: JLR har invigt Future Energy Lab, en ny toppmodern testanläggning för elbilar till en kostnad av 250 miljoner pund, som en förberedelse inför lanseringen av nio helelektriska bilmodeller år 2030.


Den nya 323 000 kvadratmeter stora anläggningen i Whitley kommer att husera tekniska innovationer för över 40 miljoner pund för att möjliggöra snabbtester av elbilar, inklusive elektriska testriggar, tillverkning av elektriska drivenheter (EDU) och tester av elfordonssystem. Inkluderat är en rad klimatkammare som kan simulera extrema väderförhållanden från -40°C och upp till +55°C.


Anläggningen är en del av JLR:s 15 miljarder pund stora investering för att främja elektrifieringen av sina premiumvarumärken under de kommande fem åren. Anläggningen kommer att öka företagets test- och utvecklingskapacitet markant och göra det möjligt att på ett hållbart sätt skala upp produktionen av nästa generations elbilar, samt minska transportbehovet till andra testanläggningar under utvecklingsprocessen.


Genom att öka sin testkapacitet på hemmaplan minimerar JLR kostnaderna för, samt minskar koldioxidutsläppen i samband med, transport av prototypbilar runt om i världen.


Över 200 ingenjörer arbetar redan på anläggningen och ytterligare 150 tjänster kommer att skapas, vilket ökar sysselsättningsgraden betydligt i regionen. JLR planerar ytterligare en investering på 22 miljoner pund nästa år, då uppgraderingen av anläggningen i Coventry kommer att fortsätta.

Thomas Mueller, verkställande direktör för produktteknik på JLR: ”Våra modeller är, och fortsätter att ligga, i framkant av den helelektriska framtida bilindustrin. Anläggningen, som är en nyckelkomponent i vår Reimagine-strategi, är avgörande för att tillhandahålla de avancerade testmöjligheterna som är väsentliga för prestandan och tillförlitligheten hos de moderna lyxbilarna som vi håller på att utveckla.”


Oliver Boakes, chefsingenjör för testning av drivlinor på JLR: “Vår anläggning i Whitley utgör hjärtat av JLR – och är en ledande verksamhet i lokalsamhället – så den nya testanläggningen är ytterligare en fjäder i hatten på vår resa mot en helelektrisk framtid. Detta är en betydande investering för näringslivet och den lokala ekonomin.”      


JLR:s nästa elbil, den moderna lyxiga Range Rover, är en av modellerna som genomgår hundratusentals testtimmar på dessa riggar, medan dess elektriska drivenheter är designade, utvecklade och testade av JLR-ingenjörer baserade i Whitley. Modellen ska lanseras nästa år.


Den nya platsen representerar ytterligare en milstolpe i genomförandet av JLR:s Reimagine-strategi för att förbereda sitt industriella fotavtryck för elektrifiering. Genom att designa och utveckla sina egna EDU:er, får JLR dels förbättrad överblick över leverantörskedjan, dels större flexibilitet att förändra drivenheterna internt.


Andy Street, borgmästare i West Midlands: ”Vi har varit orubbliga i vår ambition att placera vår region i framkanten av både fordonsexpertis och övergången till elbilsproduktion.


Dagens lysande nyheter från JLR bekräftar vår ambition. Med invigningen av Future Energy Lab i Coventry – en teknikinvestering i miljontals pund – fördubblar JLR sitt engagemang för elektrifiering under de kommande månaderna och åren.


Det här tillkännagivandet innebär också att lokalbefolkningen kommer att ges enorma fördelar – att utrusta dem med de färdigheter de behöver för att lyckas i denna sektor samt erbjuda matchande sysselsättningsmöjligheter."