JLR SKAPAR 300 NYA ARBETSTILLFÄLLEN I MIDLANDS FÖR ATT STÖDJA DEN ÖKANDE RANGE ROVER-TILLVERKNINGEN OCH UTVECKLINGEN AV NÄSTA GENERATIONS ELBILAR

· JLR rekryterar 300 nya tekniker till anläggningarna i Solihull, Gaydon och Whitley för att stödja den ökande Range Rover-tillverkningen samt testning och underhåll av nya elbilar

· Lyxbilstillverkaren utökar sin personalstyrka till följd av en investering på över 200 miljoner pund i en ny toppmodern automatiserad karossproduktionsanläggning med nästan 700 robotar i Solihull

· Detta sker efter företagets tredje lönsamma finansiella kvartal i rad samt högsta uppmätta produktionsvolym sedan Covid 19-pandemin drabbade industrin

· Satsningen är en del av JLR:s åtagande att investera 15 miljarder pund under de kommande fem åren i verksamheten

16 augusti 2023, Stockholm, Sverige – JLR har idag meddelat att man rekryterar 300 nya tekniker och testingenjörer i West Midlands. Tjänsterna kommer att stödja den ökande Range Rover-tillverkningen samt utvecklingen av nästa generations elektriska modeller.


Av de 300 tjänsterna rekryterar den brittiska lyxbilstillverkaren cirka 100 underhållstekniker till fabriken i Solihull för att driva och underhålla högautomatiserade, precisionsbaserade produktionsanläggningar i en ny verkstad för cirka 130 miljoner pund. Den nya verkstaden kommer att möjliggöra en produktionsökning på 30 % av Range Rover och Range Rover Sport under kommande kvartal.


Utöver detta kommer tekniker också att utbildas för att arbeta med ett nytt karosstillverkningssystem till ett värde av cirka 70 miljoner pund, avsett att stödja produktionen av den kommande efterlängtade helt elektriska Range Rover.


Dessutom rekryterar JLR cirka 200 tekniker och testingenjörer till anläggningarna i Gaydon och Whitley, där de kommer att arbeta med testning och utveckling av nästa generations elbilar. Alla tekniker och testingenjörer kommer att få utbildning i elektrifiering genom JLR:s Future Skills Programme, för att säkerställa att de har de kunskaper som krävs för produktion och underhåll av elbilar.


Barbara Bergmeier, Executive Director of Industrial Operations: ''Solihull och Gaydon är hjärtat i vår globala verksamhet och dessa nya tjänster är en möjlighet för begåvade personer att vara en del av vår resa mot elektrifiering. Jag är oerhört glad över att få välkomna en ny grupp individer som får möjlighet att utveckla sina färdigheter och bli en del av vår familj bestående av stolta tillverkare av några av de mest eftertraktade moderna lyxbilarna.”


Andy Street, borgmästare i West Midlands: "Det är goda nyheter att JLR fördubblar sitt engagemang i regionen med detta nya tillkännagivande som stöder Range Rover och framtiden för elbilar. West Midlands är välsignat med exceptionellt begåvad arbetskraft och jag är så glad att detta har erkänts av JLR när de fortsätter att skapa fler arbetstillfällen för lokalbefolkningen. Den investering som JLR gör kommer att öka kompetensen, välståndet och möjligheterna för ännu fler familjer under de kommande månaderna och åren."


JLR investerar 15 miljarder pund över fem år i företagets industriella fotavtryck, fordonsprogram, autonom, AI och digital teknik samt kompetensutveckling. Detta inkluderar ombyggnaden av anläggningarna i Solihull, Wolverhampton och Halewood för elbilstillverkning.


Nästa elbil som lanseras är nya Range Rover, för vilken förbeställningar öppnar senare i år. Därefter kommer den första av tre nyutvecklade moderna helelektriska Jaguar-modeller, som blir en 4-dörrars GT byggd i Solihull.