Jaguar TCS Racing siktar högt när Formel E intar Kapstaden

Med Taffelberget i bakgrunden och långa raksträckor på Kapstadens gator, förväntas femte omgången av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet bli ett av säsongens snabbaste lopp när mästerskapet gör debut i Sydafrika. Jaguar TCS Racing har med sig en pallplats, en pole position, en snabbaste varvtid och flera poäng i bagaget – nu är teamet redo för ännu en stark prestation lördagen den 25 februari.

Kapstaden är den första afrikanska staden söder om Sahara att stå värd för ett E-Prix och utgör en av fyra nya tävlingsplatser för säsongen 2023. Med det ikoniska Taffelberget som imponerande bakgrund kommer den femte omgången av mästerskapet att utkämpas på gatorna i stadsdelen Green Point i den berömda sydafrikanska staden. Spektakulära vyer omger den 2,8 km långa banan, som väntas bli bland de snabbaste som använts i Formel E.

Kapstadens E-Prix blir ett tillfälle för teamet att revanschera sig efter det dramatiska förra racet i Hyderabad, där båda bilarna från Jaguar TCS Racing tvingades utgå. Alla fyra Jaguar-drivna bilar uppvisade imponerande tempo och effektivitet på banan och Mitch Evans tog sin första pole position i Gen3-eran vilket gav honom tre värdefulla poäng i mästerskapet. Sam Bird kommer att sikta på att bygga vidare på poängsamlingen från sina dubbla topp fyra-placeringar den här säsongen.

Jaguar TCS Racing ligger inför Kapstaden fortsatt på femte plats i 2023 ABB FIA Formel E-världsmästerskapet totala teamtabell.

James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing: "Teamet tog ännu ett steg framåt i Hyderabad när det gäller prestanda och visade att med Jaguar I-TYPE 6 har vi en snabb och mycket konkurrenskraftig bil. Målet inför Kapstaden är att sätta oss i en position där vi kan tävla om poäng och pallplatser. Jag växte upp i Sydafrika och det är stort för mig och de andra sydafrikanska medlemmarna i teamet att vara en del av att racing på högsta nivå återvänder till landet. Banan är snabb, utmanande och kommer att bli ett test för teamen, förarna och bilarna – allt medan racet körs med Taffelberget, ett av världens sju naturliga underverk, i bakgrunden."

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-förare nummer 9: "Jag ser verkligen fram emot att ta mig an racet i Kapstaden. Min bil har så mycket potential, den har farten och den effektivitet som krävs för att lyckas. Vi lär oss mer av bilen varje gång vi tävlar, så vi kommer att ta med oss den positiviteten och tillämpa den i Cape Town E-Prix. Kvalificeringen kommer att vara särskilt viktig för mig då jag siktar på att ligga långt fram i startfältet igen, efter att ha tagit min första pole position för säsongen i Hyderabad."

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-förare nummer 10: "Som Formula E-förare är vi lyckligt lottade som får resa till nya destinationer och Kapstaden är en destination som jag är särskilt förväntansfull inför. Vi har fokuserat på att sätta oss in i den nya banan, vår andra nya bana hittills under säsongen, och att vara så förberedda som möjligt. Jag är övertygad om att teamet och Jaguar I-TYPE 6 har den prestanda som behövs för att ta poäng och pallplatser i Kapstaden."

Starten för Kapstadens E-Prix går 15:00 svensk tid på lördagen 25/2 2023 och kan ses på bland annat discovery+.