ELEKTRIFIERING MED JAGUAR

Upplev Jaguars innovativa elektriska värld.

Spännande att köra, lätt att leva med. Jaguar gör elbilsägandet mer spännande, mer tillgängligt och mer praktiskt än någonsin.

FRÅN TÄVLINGSBANAN TILL DIG

FRÅN TÄVLINGSBANAN TILL DIG

Tack vare lärdomar från vår eldrivna racingserie kan vår första helt eldrivna prestanda-SUV, Jaguar I-PACE, ta dig från 0 till 100 km/h på 4,8 sekunder. Och det i princip ljudlöst och utsläppsfritt.
EN HÅLLBAR, SMARTARE FRAMTID TAR FORM

EN HÅLLBAR, SMARTARE FRAMTID TAR FORM

Sedan 1935 har vi tänjt på gränserna för vad som är möjligt. Övergången till eldrift ändrar inte på detta. Faktum är att eldrift innebär fler möjligheter för oss att förverkliga vår vision om en mer hållbar, smartare körupplevelse med samma dynamik och design som vi är kända för.

VARFÖR ELEKTRISKT?

LÅG ÄGANDEKOSTNAD

LÅG ÄGANDEKOSTNAD

Elbilar har betydligt lägre driftskostnader än bensin- och dieseldrivna bilar. De omfattas dessutom inte av trängselavgifter, parkeringsrestriktioner och körförbud i miljözoner i vissa städer, och de gynnas med ett antal generösa statliga premier.
ENKELT OCH BEKVÄMT

ENKELT OCH BEKVÄMT

Tack vare att laddning till största delen sker bekvämt i ditt hem kan du planera din tid mer effektivt kring saker som du vill göra. Sätt helt enkelt i kontakten på kvällen, så är du alltid redo att ge dig iväg nästa morgon.
NOLL AVGASUTSLÄPP

NOLL AVGASUTSLÄPP

Fordon som drivs enbart av ett batteri kan uppnå maximal effekt utan CO2 -avgasutsläpp. Och i takt med att allt fler förnybara resurser läggs till i det nationella elnätet blir elbilsenergin renare för varje år.
EN DISTINKT KÖRUPPLEVELSE

EN DISTINKT KÖRUPPLEVELSE

Elbilar är inte bara otroligt tysta utan kan dessutom leverera acceleration utan någon fördröjning och utan avbrott för växlingar. Detta bidrar till en avgjort smidig körupplevelse med bra respons i alla hastigheter.

TRE TYPER AV ELDRIFT

BATTERIDRIVET ELFORDON (BEV)

BATTERIDRIVET ELFORDON (BEV)

Ett batteridrivet elfordon (BEV = Battery Electric Vehicle) har ingen bensin- eller dieselmotor utan drivs enbart av en elmotor med ett batteri. Fordonet laddas i en extern strömkälla och genom regenerativ bromsning, och avgasutsläppen är därför lika med noll.
LADDHYBRIDFORDON (PHEV)

LADDHYBRIDFORDON (PHEV)

En laddhybrid kombinerar en bensin- eller dieselmotor med en elmotor och ett batteri. Fordonet laddas i en extern strömkälla och genom regenerativ bromsning. Drift med bilens förbränningsmotor och elmotor varvas för att optimala prestanda och effektivitet ska uppnås.
MILDHYBRIDFORDON (MHEV)

MILDHYBRIDFORDON (MHEV)

En mildhybrid lagrar energi som normalt går förlorad under bromsning och återanvänder sedan denna energi på ett smart sätt för att assistera motorn. Den har även ett stopp-start-system så att motorn kan stängas av när bilen saktar ner till stillastående.

VILKEN PASSAR DIG?

Svara på fem snabba frågor om dina körvanor för att se om din nästa bil ska vara diesel-, bensin- eller eldriven.

FORTSÄTT UTFORSKA ELTEKNIKEN

ELBILENS RÄCKVIDD

ELBILENS RÄCKVIDD

Utforska allt du behöver veta om hur du maximerar bilens räckvidd och får ut mesta möjliga av varje laddning.
LÅG ÄGANDEKOSTNAD

LÅG ÄGANDEKOSTNAD

Genom att äga en elbil kan du spara pengar varje dag på allt från billigare drift till lägre servicekostnader.
LADDNING HEMMA

LADDNING HEMMA

Att ladda din elbil hemma är det bekvämaste sättet att börja din dag med full laddning.
PUBLIK LADDNING

PUBLIK LADDNING

Tack vare en växande infrastruktur med publika laddpunkter är det lättare än någonsin att ladda en elbil utanför hemmet.