JAGUAR TCS RACING ÄR REDO FÖR E-PRIX I SAO PAULO

Sao Paulo blir den första brasilianska värdstaden för ett helt elektriskt E-Prix och utgör den tredje nya destinationen i den rådande tävlingssäsongen. Anhembi Sambadrome-arenan är vanligtvis ett populärt resmål för karnevalsälskare men nu kommer färg, musik och samba att bytas ut mot en elektrisk höghastighetsuppvisning.

Efter ett utmanade lopp i Kapstaden är Jaguar TCS Racing-teamet redo att återvända till startlinjen och fortsätta att jaga poäng och bygga momentum. Tiden mellan det femte och sjätte loppet har gett teamet möjlighet att lokalisera förbättringsområden och förbereda sig för Brasiliens första E-Prix. Jaguar TCS Racing ligger för närvarande på sjätte plats i den totala team-tabellen.

James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing: "Som team ser vi verkligen fram emot att tävla i Sao Paulo för första gången. Brasilien har en otrolig motorsporthistoria och är känt för sina extremt passionerade och kunniga fans så det är en ära att få tävla här. Vi har visat att Jaguar I-TYPE 6 har stor effektivitet, så vi kommer att fokusera på att maximera den för att skaffa poäng och bygga momentum i den sjätte omgången. Trots utmaningarna har de senaste tävlingarna varit viktiga för oss för att kunna vidareutveckla både bilen och processerna i den nya Gen3-eran. Teamet och jag ser verkligen fram emot Sao Paulo; det är en pulserande stad med en otrolig atmosfär så vi kommer att njuta av utmaningen på denna nya och spännande plats."

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-förare nummer 9: "Kapstaden var frustrerande för mig, jag kände att jag var i en stark position för att gå vidare i loppet, men missade bara poäng. Det här har varit en produktiv månad för att ställa om, fokusera och bli taggad inför sjätte omgången. Jag har hört mycket om atmosfären och publiken i Sao Paulo, det låter otroligt, så jag hoppas att vi kan bjuda på ett fantastiskt lopp."

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-förare nummer 10: "Det var svårt att inte kunna tävla i Sydafrika, det var en fantastisk plats med en otrolig omgivning. Jag är laddad och redo att köra i Brasilien, en ny destination full med fans där jag är fast besluten att prestera och ta Jaguar I-TYPE 6 tillbaka i poängtoppen!"

Phil Charles, teknisk chef för Jaguar TCS Racing: "När vi åker till Sao Paulo flyttar vi till en fantastisk bana som användes i IndyCar mellan 2010 och 2013. Den skiljer sig ganska mycket åt från Hyderabad och Kapstaden genom att den har tre långa raksträckor med varsin stor bromszon. Förarna måste känna tillit till bromsarna och systeminställningarna måste optimeras för att undvika kostsamma däckblockeringar. Vädret kan också spela en viktig roll eftersom området ofta drabbas av kraftiga regnskurar vid den här tidpunkten på året. Med 11 kurvor, en banlängd på 2,93 km och 31 tävlingsvarv kommer det att bli en fantastisk omgång i Sao Paulo."

Jaguar TCS Racing kommer att tävla i det sjätte loppet i ABB FIA Formel E-världsmästerskapet 2023 i Sao Paulo den 25 mars kl. 17:30 svensk tid.