DUBBLA POÄNG OCH SNABBASTE VARVTIDEN FÖR JAGUAR TCS RACING I DET ANDRA LOPPET I DIRIYAH

Mitch Evans startade på andra plats i det andra loppet i Diriyah efter en lyckad kvalomgång där han tog sig vidare till finalen. Nyzeeländaren tog ledningen i starten och gick om McLaren-föraren Jake Hughes efter första kurvan i den tredje omgången av ABB Fia Formel E-världsmästerskapet 2023. 28-åringen ledde under fem varv innan han aktiverade sitt ”Attack Mode” men ändå puttades ner två platser av de två McLaren-förarna. Mitch befann sig på sjätte plats längre fram i racet och hade energi över, men Hughes fick slut på energi i den sista kurvan och blockerade Jaguar-föraren vid mållinjen, vilket gjorde att Buemi kunde köra om och knuffa ner Mitch till en sjunde plats.

Sam Bird missade med nöd och näppe kvalomgångarna och startade på nionde plats i säsongens tredje race. Han tog sig successivt framåt och påvisade sin stora talang och Formel E-erfarenhet och gjorde fyra imponerande omkörningar. Med en stark Jaguar I-TYPE 6 och en bra tävlingsstrategi hade Sam potential att gå vidare, men en säkerhetsbil stoppade hans framfart. Sam mötte även hårt motstånd i McLaren-föraren René Rast och gick miste om den sista pallplatsen. Han säkrade dock en extra poäng för att han satte den snabbaste varvtiden.

Sam Bird är fyra i den totala förartabellen och Mitch Evans flyttar upp till nionde plats. Inför det fjärde racet i indiska Hyderabad ligger Jaguar TCS Racing fortfarande på femte plats i den totala teamtabellen.

James Barclay, teamchef för Jaguar TCS Racing: "Först och främst grattis till Sam och en fantastisk helg, han är tillbaka i den höga form vi vet att han kan ha. En pallplats i går, en fjärdeplats i dag och den snabbaste varvtiden påvisar hans talang men också snabbheten och effektiviteten hos Jaguar I-TYPE 6. Mitch visade att han börjar få grepp om Gen3-bilen med fantastiska träningssessioner och kvalomgångar. Tillsammans hade vi höga förväntningar inför loppet, men att vara bland de första är inte alltid det bästa i Diriyah. Att ligga i täten kostade oss energi vilket innebar att vi var tvungna att falla tillbaka för att försöka återhämta oss. Resultatet var inte en rättvis återspegling av Mitch och bilens kapacitet, och att hamna bakom McLaren som fick slut på energi i de två sista kurvorna var den sista olyckliga omständigheten i en rad av flera. Som team lär vi oss mycket under de tuffare loppen och vi har en del hemläxor att göra. Vi vet att vi har ett bra tempo, en snabb racerbil och stor effektivitet och vi siktar på att bygga vidare på detta inför Hyderabad."

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-förare nummer 9: "Jag hade en bra start båda dagarna och har haft bra fart hela helgen men det har fortfarande inte fungerat precis som vi önskat. Det har inte gått smidigt för mig den här helgen och jag har ofta varit på fel plats vid fel tidpunkt. Vi åker och analyserar datan och går vidare till nästa lopp."

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-förare nummer 10: "Jag är otroligt nöjd med bilens tempo och att jag kunde säkra den snabbaste varvtiden i Diriyah, men det fanns även en pallplats inom räckhåll. Vi hade bra effektivitet men efter säkerhetsbilen blev det riktigt svårt att få övertag om loppet. Vi har lärt oss mycket den här helgen och nu går vi vidare till ett lopp på hemmaplan i Hyderabad."

Den fjärde omgången av ABB FIA Formel E-världsmästerskapet äger för första gången rum i Hyderabad i Indien lördagen den 11 februari.