XE SV PROJECT 8

Den mest extrema Jaguaren någonsin tar sig an Nürburgring Nordschleife.

Se filmen
DEN MEST EXTREMA PRESTANDA-JAGUAREN NÅGONSIN

Med en kompressormatad V8-motor på 5,0 liter och 600 hk är Project 8 den mest kraftfulla vägregistrerade Jaguaren någonsin. Produktionen begränsas strikt till 300 bilar för hela världen, var och en handbyggd på SVO Technical Centre i Warwickshire, England. Välj mellan den tvåsitsiga Track Pack-versionen och en väginriktad fyrsitsig version. Båda finns enbart i vänsterstyrt utförande. Prototypversioner har körts på testbanor över hela Europa, där den mest kända är Nürburgring Nordschleife. Project 8 har satt det snabbaste varvet någonsin för en Jaguar på Nordschleife – snabbare än någon annan fyrdörrarssedan avsedd för produktion hittills och snabbare än många välrenommerade superbilar.

Hitta en återförsäljare
Se galleri
FRAM
BAK
INTERIÖR
SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

SVO skapar ultimata Jaguar-bilar: de snabbaste och de lyxigaste, med teknik på högsta nivå. Våra specialiserade ingenjörer, designers och hantverksexperter förverkligar även de mest krävande och passionerade Jaguar-kunders önskemål. Resultatet är alltid exklusivt, åtråvärt och samlarvärt.

PRESTANDA OCH KOMPETENS
Project 8 är konstruerad för att vara världens mest spännande sportsedan och har hjulupphängningar hämtade från motorsporten och modifierad fyrhjulsdrift för enastående körkänsla och smidighet. Stötdämparfästena har kulleder för ökad respons, och det finns två körhöjder – en för vanliga vägar och en som är 15 mm lägre och avsedd för bankörning.
KOMPRESSORMATAT HJÄRTA. ALUMINIUMARKITEKTUR.
Bilens hjärta är Jaguars legendariska kompressormatade V8. Men fart och spännande körupplevelser handlar inte bara om effekt. Tack vare Jaguars banbrytande lättviktsarkitektur i aluminium tillsammans med en omfattande användning av kolfiber i Project 8 – för motorhuven, stötfångarna, skärmarna, sidokjolarna, frontsplittern och bakre luftvingen – har vikten hållits nere till ett minimum.
KÄNNETECKNANDE DETALJER
BAKVINGE
Karossen på Project 8 har genomgått omfattande designförändringar för att erhålla de aerodynamiska egenskaper som krävs för en bil som gör 320 km/h. Bland dessa märks en justerbar djup frontsplitter, diffusor och en stor justerbar luftvinge bak. Vingens attackvinkel kan finjusteras antingen för minskat luftmotstånd eller för maximal nedåtriktad kraft – upp till 122 kg vid 300 km/h.
BROMSAR
Den kompressormatade V8-motorn och den lätta karossen garanterar häpnadsväckande prestanda. Men stoppkraft är precis lika viktigt i en bil som gör 320 km/h. Project 8 har de största och tekniskt mest avancerade bromsar som någonsin monterats på en Jaguar – enorma keramiska kolfiberskivor på 400 mm med stora sexkolvsok där fram. Och de är lätta: 18 kg viktbesparing.
EN VERKLIG KOPPLING TILL VÄGEN
Fyrhjulsdrift säkerställer överlägsen respons, grepp och smidighet. Ingen Jaguar känns mer levande. Vägegenskaperna har en bakhjulsdriven prägel, som hos en tvådörrars superbil. Intelligent Driveline Dynamics omfattar en elektronisk aktiv differential, som en del av den avancerade datorstyrda avstämningen. För att garantera ultimata prestanda innehåller den särskilt avstämda versionen av Adaptive Dynamics i Project 8 ett nytt Track-läge.
TÄVLINGSSTOLAR
Tävlingsstolar av kolfiber finns för den som vill ha i den tvåsitsiga baninriktade versionen av Project 8. De är försedda med fyrpunktsbälten för tävling. En fästbåge för flerpunktsbälten finns där baksätet vanligtvis sitter. Den väginriktade versionen av Project 8 har fyra läderklädda säten i Ebony med kontrastsömmar i Oyster. Fram sitter speciella lättvikt prestandasäten med magnesiumram.
SKRÄDDARSYDD FÖR DIG
Project 8 erbjuds i tre standardfärger och kan som tillval fås i fem färger ur SVO Premium-paletten. För att göra bilen riktigt unik – en genuin one-off – kan du välja Bespoke by SVO-utgåvan. Då kan du välja mellan ytterligare 10,000 kaross- och dekorfärger samt skräddarsydda tävlingsinspirerade dekaler, lackerade bromsok, tillverkningsplakett och mycket mer.
FÄLGAR
De speciella smidda lättviktsfälgarna av aluminium är starkare och lättare än vanliga gjutna fälgar och ger överlägsna köregenskaper. Fälgarnas unika design minskar luftmotståndet med 7 enheter, medan de specialutvecklade däcken Michelin Sport Cup 2 förenar enastående grepp med komfort, vilket gör de perfekta för både väg och bana.
Hitta en återförsäljare
Visa galleri
<h4 style="font-weight:450">KRAFTEN AV 600 HK</h4>

Project 8 är den snabbaste Jaguar-sedanen någonsin. Bilens kompressormatade V8-motor på 5,0 liter utvecklar 600 hk och 700 Nm i vridmoment. Den är därmed den starkaste motor som någonsin monterats i en Jaguar avsedd för vanliga vägar. Topphastigheten är 320 km/h och 0-100 km/h tar bara 3,5 sekunder. Manuella växlingar av bilens 8-växlade växellåda med hjälp av växlingspaddlarna tar blott 0,2 sekunder – snabbare än en ögonblinkning.

Jag vill få information
Registrera dig och få de senaste Jaguar-nyheterna.
Bygg din bil
Använd konfiguratorn för att designa din perfekta Jaguar.
Jämför våra bilar
Välj upp till tre Jaguar-bilar och jämför dem sida vid sida.
Hitta en återförsäljare
Sök efter en Jaguar-återförsäljare nära dig.