JAGUAR VISION GRAN TURISMO SV

Den ultimata helt eldrivna racingbilen för gamers.

DET ELEKTRIFIERADE NYA KAPITLET I VÅR GRAN TURISMO-HISTORIA

En maxhastighet på 410 km/h, en aerodynamisk design finslipad till perfektion och vinnande teknik definierar Jaguar Vision Gran Turismo SV – vår senaste helt eldrivna virtuella racingbil utvecklad för Gran Turismo och byggd som en fullskalig designstudie.

"Vi fick ett mål: att ta allt det som gör Jaguar Vision GT Coupé så speciell – prestandan, vägegenskaperna och ljudet - till en ny högre nivå."
JAMAL HAMEEDI
Engineering Director, Jaguar SV

Nya Vision GT SV är designad som den ultimata virtuella racingbilen och har en fascinerande, helt elektrisk drivlina som utvecklats av samma Jaguar Racing-ingenjörer som låg bakom första Vision GT Coupé och Jaguar I-TYPE:s sex framgångsrika Formel E-säsonger i följd.


Uppgiften att utnyttja kraften i nya Vision GT SV för att leverera en ännu mer spännande tävlingsupplevelse för gamers föll på Jaguars SV-ingenjörsteam.

UTFORMAD FÖR HISNANDE HASTIGHET

Den strömlinjeformade silhuetten hos ursprungliga Vision GT Coupé går fortfarande att känna igen i nya Vision GT SV, inklusive de svängda linjer vars inspiration är hämtad från C- och D-type stänkskärmar. Men den enskilt mest effektiva aerodynamiska detaljen är den nya utfällbara bakvingen, inspirerad av racingbilar i Jaguars anrika historia, bland annat XJR-14.

0-60 MPH

1,65SEK


En fullfjädrad Jaguar-sportbil från stillastående

TOPPHASTIGHET

255SEC


Siffror som återspeglar den ultimata eldrivna racingbilen.

OMEDELBART VRIDMOMENT

3360Nm


Intelligent fyrhjulsdrift och torque vectoring (momentfördelning) ger ännu bättre smidighet och kontroll.

MAX EFFEKT

1400kW


Fyra elmotorer drivs av ett toppmodernt litiumjonbatteripaket på 100 kWh.

EN COCKPIT SKAPAD FÖR RACING

De rena, svepande ytorna i cockpiten omsluter föraren, med instrument och perfekt avvägda reglage placerade precis där de ska vara. Varje komponent är vackert skapad med absolut precision av avancerade lättviktsmaterial, bland annat det nya TYPE-Fibre-tyget som används för att klä de två skulpterade kolfibersätena.

DEN ULTIMATA VIRTUELLA KÖRUPPLEVELSEN

Nya Vision GT SV är helt konstruerad i den virtuella världen med aerodynamik som optimerats, testats och utvärderats med hjälp av toppmoderna simuleringsverktyg. Nya Vision GT SV speglar ökningen av effekt och vridmoment från de fyra elmotorerna jämfört med föregångarens tre och genererar ett ljud som är ännu mer ändamålsenligt och distinkt.


Den är autentiskt men ändå futuristiskt Jaguar.