XE SV PROJECT 8

Jaguars mest extrema sportsedan någonsin tar sig an den tyska racerbanan Nürburgring Nordschleife.

JAGUARS MEST EXTREMA SPORTSEDAN

Med en 5,0 liters kompressormatad V8-motor och 600 hk är Project 8 den kraftfullaste Jaguaren som byggts för vägtrafik någonsin. Endast 300 exklusiva exemplar kommer att tillverkas, var och en handbyggd av SVO vid teknikcentret i Warwickshire, England. Du kan välja mellan en tvåsits- och en fyrsitsmodell – båda vänsterstyrda. Prototyper har testkörts på banor över hela Europa, varav den mest kända är tyska Nürburgring Nordschleife, även kallad Ringen. Project 8 har uppnått det snabbaste varvet någonsin för en Jaguar på Ringen, ett rekord som inte någon annan serietillverkad sedan eller berömd superbil någonsin kan mäta sig med.

PRESTANDA OCH KOMPETENS

PRESTANDA OCH KOMPETENS

Project 8 är konstruerad för att vara världens mest extrema sportsedan och är utrustad med elektronisk aktiv differential och fyrhjulsdrift för att leverera en enastående körkänsla och smidighet. Dämparna är kulledade för optimal respons och kan justeras i två lägen – ett för vägen och en 15 mm lägre inställning för banträffar.
V8 OCH KOLFIBER

V8 OCH KOLFIBER

Hjärtat i bilen är Jaguars legendariska kompressormatade V8. Men hastighet och körglädje handlar inte enbart om prestanda utan också om vikt. Jaguars banbrytande lättviktsarkitektur i aluminium kombinerat med en utbredd användning av kolfiber i motorhuven, stötfångare, stänkskärmar och diffuser håller totalvikten till ett minimum.

HÖJDPUNKTER

JUSTERBAR BAKVINGE

JUSTERBAR BAKVINGE

Karossen på Project 8 har konstruerats för att erbjuda den aerodynamiska prestanda som förväntas av en sportsedan med en effekt på 600 hk. Detta inkluderar en utfällbar frontsplitter, bakre diffusor och stor justerbar bakvinge. Bilen pressas mot marken med upp till 122 kg när föraren når en hastighet av 300 km/h.
BROMSAR OCH FÄLGAR

BROMSAR OCH FÄLGAR

Projekt 8 har de största och mest tekniskt avancerade keramiska bromsskivorna som någonsin monterats på en Jaguar. Framtill mäter de 400 mm och baktill 396 mm. 20-tumsfälgar i lättviktsaluminium kombineras med specialtillverkade Michelin Sport Cup 2-däck vilket ger överlägsen hantering och enastående grepp.
PERFEKT VÄGHÅLLNING

PERFEKT VÄGHÅLLNING

Fyrhjulsdrift med Intelligent Driveline Dynamics säkerställer fantastisk respons och smidighet. Ingen Jaguar känns mer "levande". Tekniken inkluderar en elektronisk aktiv differential som ger perfekt kraftfördelning mellan bakhjulen. För optimal prestanda har Adaptive Dynamics-systemet försetts med ett nytt körläge kallat Track Mode.
KOLFIBERSÄTEN

KOLFIBERSÄTEN

Racersäten i kolfiber med fyrapunktsbälten är standard i den tvåsitsiga versionen och baksätet har ersatts med en störtbåge. Den fyrsitsiga versionen har lädersäten i Ebony med kontrastsömmar i Oyster. Framsätena är så kallade Performance-säten med lättviktsram i magnesium.
TOURING-VERSION

TOURING-VERSION

15 limiterade Touring-versioner byggs med en mer diskret profil och förbättrad bakåtsikt, samtidigt som modellens aerodynamiska prestanda och explosiva acceleration bibehålls. Även om den maximala nedåtkraften reduceras förblir stabiliteten i höga hastigheter perfekt.
FÄLGAR

FÄLGAR

Aluminiumfälgarna är starkare och lättare än konventionella stålfälgar vilket ger bättre hantering. Fälgarnas unika design minskar luftmotståndet upp till sju gånger, medan specialutvecklade Michelin Sport Cup 2-däck ger enastående grepp, både på landsvägen och racingbanan.

KÄNSLAN AV
600 HK

Project 8 är Jaguars snabbaste sportsedan någonsin. Den 5,0 liters kompressormatade V8-motorn har en effekt på 600 hk och ett maximalt vridmoment på 700 Nm, vilket gör den till den kraftfullaste motorn som någonsin monterats i en Jaguar. Topphastigheten är 300 km/h och du gör 0-100 km/h på endast 3,3 sekunder. Rattpaddlarna gör att du kan byta växel manuellt på bara 0,2 sekunder.