SÅ LADDAR DU DIN ELBIL

SÅ LADDAR DU DIN ELBIL

Att ladda din Jaguar är superenkelt. Här kan du ta reda på allt om hur du får kraft att köra elektriskt varje dag.

VIDEOGUIDE OM LADDNING

Ta reda på hur du laddar din elbil eller plug-in hybrid från Jaguar.
VIDEOGUIDE OM LADDNING

LADDKONTAKTER

När du ansluter din elektriska Jaguar till en laddpunkt använder den sig av ett kombinerat laddningssystem (CCS). Systemet är kompatibelt med AC-laddare och på vissa modeller även med DC-snabbladdare. Vissa andra biltillverkare använder andra mindre kända system för laddning, t.ex. CHAdeMO, som inte är kompatibla med elektriska Jaguar-bilar.

AC-LADDNING

AC-LADDNING

Det övre halvan av CCS-porten används för AC-laddning upp till 7 kW. Då används en typ 2-kontakt som är kompatibel med din laddbox hemma, publika AC-laddstationer och hushållsuttag.
DC-SNABBLADDNING

DC-SNABBLADDNING

Om du tar bort det nedre kontaktskyddet på vissa bilars ladduttag blottas två extra stift som tillsammans med den övre halvan utgör själva porten för DC-snabbladdning upp till 50 kW. Laddkablar för DC-snabbladdning är alltid förankrade i de publika laddstationer.

LADDKABLAR

KABEL FÖR PUBLIK LADDNING OCH LADDBOX (TYP 3)

KABEL FÖR PUBLIK LADDNING OCH LADDBOX (TYP 3)

Typ 3-laddkablar har en typ 2-kontakt i båda ändarna och gör att du kan ansluta din bil till professionellt installerade laddboxar och publika AC-laddstationer. Denna kabel följer med din Jaguar och den är mäter fem meter.
LADDKABEL FÖR HUSHÅLLSUTTAG (TYP 2)

LADDKABEL FÖR HUSHÅLLSUTTAG (TYP 2)

Med typ 2-laddkabeln kan du ansluta din bil till ett hushållsuttag med hjälp av en typ 2-kontakt i ena änden och en hushållskontakt i den andra. Denna kabel är fem meter lång och kan köpas separat till din Jaguar.
FÖRANKRAD KABEL FÖR DC-SNABBLADDNING

FÖRANKRAD KABEL FÖR DC-SNABBLADDNING

En DC-snabbladdningskabel är alltid förankrad i publika laddningsstationer så att du behöver inte använda din egen kabel.

REKOMMENDERADE APPAR

Med Remote- och iGuide-appen har du omedelbar tillgång till de viktigaste kontrollerna och funktionerna i ditt fordon närhelst du behöver dem.1.

iGUIDE-APPEN

iGUIDE-APPEN

iGuide-appen1 är en virtuell guide och digital användarhandbok som gör det enkelt för dig att hitta och förstå de viktigaste funktionerna och reglagen i din Jaguar.
REMOTE-APPEN

REMOTE-APPEN

Remote-appen1 ger dig möjlighet att styra många av bilens funktioner i din mobiltelefon. Fjärrlåsning, bränslestatus, förkonditionering och laddningstid kan kontrolleras eller aktiveras med ett knapptryck.

LADDA SMARTARE HEMMA

Förutom att ladda din Jaguar hemma via en proffessionellt installerad laddbox, finns det ett par andra smarta knep som kan förbättra din elektriska vardag.

BYT TILL LÅGPRISPERIODER

BYT TILL LÅGPRISPERIODER

Erbjuder ditt elnätsföretag effekttariffer kan du få ett lägre elpris då du uppmuntras att ladda din elbil under natten när belastningen på elnätet är som lägst. Då bidrar du till att elnätet inte överbelastas och att färre kostsamma effekttoppar skapas i samhället.

Och tack vare att många elnätsföretag även erbjuder förnybar el är uppladdningen mer hållbar än någonsin.
SCHEMALÄGG DINA LADDTIDER

SCHEMALÄGG DINA LADDTIDER

Att ladda bilen hemma över natten kan resultera i att du sparar pengar. Genom att använda fordonets tidsinställda laddningsfunktion kan du alltid se till att laddningen sker den tiden på dygnet då elpriset är som lägst.

Ladda ner iGuide-appen för att ställa in laddtiden du föredrar.
MAXIMERA RÄCKVIDDEN MED FÖRKLIMATISERING

MAXIMERA RÄCKVIDDEN MED FÖRKLIMATISERING

Förklimatisering gör det möjligt att värma upp eller kyla ner kupén och batteriet när din bil laddas. Då används energi från elnätet istället för bilbatteriet vilket maximerar räckvidden.

Ladda ner iGuide-appen för att komma igång med förklimatisering.

YTTERLIGARE SUPPORT

HEMMALADDNING

HEMMALADDNING

Det mest bekväma och kostnadseffektiva sättet att ladda hemma är med hjälp av en professionellt installerad laddbox.
PUBLIK LADDNING

PUBLIK LADDNING

Från laddtider till betalningssätt, ta reda på allt om hur du laddar din Jaguar längs vägen.
STÄLL IN DIN BIL

STÄLL IN DIN BIL

För att få ut det mesta av de viktigaste funktionerna och egenskaperna i din bil ska du börja med att konfigurera infotainmentsystemet och de fjärrstyrda mobiltelefonfunktionerna.
PHEV-KÖRLÄGEN

PHEV-KÖRLÄGEN

Lär känna de olika körlägena som låter dig köra på antingen el eller bensin.

1Endast kompatibla smartphones. I mån av tillgång på marknaden till tredje parts plattform och mobiltelefonsignal.​