PIVI PRO INSTALLATIONS-GUIDE

PIVI PRO INSTALLATIONS-GUIDE

1. AKTIVERA DITT INCONTROL-KONTO

För att aktivera din Jaguars uppkopplade tjänster och abonnemang måste du först skapa ett InControl-konto. Om du har köpt en ny Jaguar rekommenderar vi att du kontaktar din återförsäljare för att få hjälp med aktiveringsprocessen.

HAR DU KÖPT EN APPROVED USED-JAGUAR?

Följ den enkla registreringsprocessen nedan.


Om knappen Optimised Jaguar Assistance (nyckelikonen) lyser i takkonsolen ska du kontakta din återförsäljare för att få hjälp.

HAR DU KÖPT EN APPROVED USED-JAGUAR?

INCONTROL-REGISTRERING

Återförsäljarregistrering

Återförsäljarregistrering

När din återförsäljare har påbörjat registreringsprocessen för InControl kommer du att få en länk via e-post för att slutföra din aktivering.


Om du inte har fått något aktiveringsmejl från din återförsäljare kan du kontrollera mappen för skräppost.

SJÄLVREGISTRERING

SJÄLVREGISTRERING

Om du har köpt en begagnad Jaguar, eller om din återförsäljare inte har skapat ett konto åt dig, vänligen följ länken nedan.


Innan du börjar, se till att din Jaguar är parkerad i ett område med bra internetuppkoppling och att du har registreringsnumret och chassinumret (VIN) nära till hands.

2. KONFIGURERA DITT INFOTAINMENTSYSTEM

FÖLJ INSTALLATIONSGUIDEN

Med installationsguiden kan du enkelt konfigurera och ställa in ditt infotainmentsystem, inklusive parkoppling av telefoner och inställning av radioinställningar.
FÖLJ INSTALLATIONSGUIDEN

3. SYNKA DINA ENHETER OCH APPAR

ANSLUT TILL FORDONETS INBYGGDA LIVE-APPAR

ANSLUT TILL FORDONETS INBYGGDA LIVE-APPAR

Ta emot väder, nyheter och onlinemedier direkt på din pekskärm7. Ingen mobiltelefon krävs.


I infotainmentsystemets app-mapp väljer du ikonen "Anslut konton" och söker efter den app du vill ansluta. Du kan antingen skanna QR-koden med din smartphone eller välja " Maila mig" för att få en länk till inloggningssidan.


När du har anslutit tjänsten kan du omedelbart börja använda den i din bil. Länkade tjänster visas som en ikon i app-mappen, som en mediekälla i mediaspelaren eller som en aktiv kalender i Agenda-appen.

ANSLUT TILL APPLE CARPLAY<sup>TM</sup> ELLER ANDROID AUTO<sup>TM</sup>

ANSLUT TILL APPLE CARPLAYTM ELLER ANDROID AUTOTM

Med bilens inkluderade Smartphone-paket kan du använda dina appar på ett säkert och bekvämt sätt medApple CarPlayTM 3ochAndroid AutoTM 4.  


Anslut bara enheten till pekskärmen via Bluetooth eller med en certifierad USB-kabel.


FörApple CarPlayTM 3, vänligen kontrollera att den senaste iOS-versionen är installerad samt att Siri® är aktiverad på din iPhone. FörAndroid AutoTM 4ska den senaste Android Auto-appen vara installerad samt Googles röstassistent aktiverad.

ÖVERVAKA DIN BIL PÅ DISTANS

Övervaka din Jaguars säkerhet, hälsa och status från din mobiltelefon med Remote-appen8. Om du har registrerat dig för Secure Tracker behöver du Remote-appen för att ta emot stöldvarningar.


Vänligen notera att Remote-funktioner endast kan användas efter att du har aktiverat ditt InControl-konto på My Jaguar InControl-webbplatsen.

ÖVERVAKA DIN BIL PÅ DISTANS

FAQ

HUR UPPDATERAR JAG KARTORNA I NAVIGATIONSSYSTEMET?

Så länge det finns ett aktivt abonnemang för uppkopplad navigering uppdateras kartorna automatiskt. Ett abonnemang för uppkopplad navigering ingår vanligtvis under den första garantiperioden, och förnyelse av abonnemanget möjliggör fortsatta automatiska kartuppdateringar.

HUR MÅNGA ENHETER KAN ANSLUTAS ELLER PARAS VIA BLUETOOTH?

Totalt 8 Bluetooth-enheter kan paras/anslutas, där två enheter kan vara anslutna samtidigt - dessa kan vara telefoner eller mediaenheter. Den första enheten som kopplas till Pivi/Pivi Pro kommer att utses till din primära enhet. Detta kan ändras i inställningarna genom att gå till Inställningar > Alla > anslutningsmöjligheter > Bluetooth > och klicka på den enhet som du vill ändra.

HUR FÖRNYAR JAG INCONTROL-TJÄNSTERNA?

När dina InControl-tjänster når sitt förfallodatum kommer du att få ett e-mail med en länk för att förnya dem. Om du inte har fått detta e-mail eller om länken har gått ut, vänligen kontakta kundtjänst.

HUR RADERAR JAG MINA PERSONUPPGIFTER?

Innan du säljer din bil måste du radera all fordonsdata från ditt InControl-konto. Logga in på My Jaguar InControl-webbplatsen och välj "Vehicle Setting" på högersidan och därefter "Remove Vehicle". Klicka på "Remove Vehicle" för att ta bort all fordonsdata från ditt InControl-konto. Du kommer att bli ombedd att ange lösenordet för ditt InControl-konto. För Pivi/Pivi Pro, gå till Inställningar > Alla > profilinställningar för att välja en profil som ska raderas. Om du nyligen har köpt en begagnad bil vänligen kontakta din återförsäljare.

MÅSTE JAG SKAFFA ETT SIM-KORT FÖR MOBILDATA?

Nej, ditt fordon levereras med ett inbyggt SIM-kort som möjliggör användning av:

1.    Uppkopplade funktioner/tjänster i navigationssystemet1

2.    Wi-Fi-hotspot6

3.    Funktioner/tjänster för Online-paket2 

Dessa tjänster kräver att ett giltigt abonnemang finns på plats. Mobildata ingår i abonnemanget, så inga ytterligare avtal eller SIM-kort behövs så länge abonnemanget är giltigt.

HUR VÄLJER JAG OLIKA KARTVYER I DEN VIRTUELLA INSTRUMENTDISPLAYEN?

Om du vill ändra layouten på den interaktiva förardisplayen kan du göra detta via inställningarna för rattmenyn. Beroende på fordon kan ytterligare inställningar för förardisplayen finnas tillgängliga. Dessa kan nås från huvudmenyn i Pivi Pro- inställningar > Navigation > Förardisplay.

FÅ UT DET MESTA AV DIN JAGUARS INFOTAINMENTSYSTEM

HANTERA DINA ABONNEMANG

Få snabb tillgång till informationen om ditt nuvarande InControl-abonnemang.
HANTERA DINA ABONNEMANG

Funktioner, tillval och tredjepartstjänster för InControl samt deras tillgänglighet är marknadsberoende. Kontrollera därför med din Land Rover-återförsäljare vad som gäller angående lokal marknadstillgänglighet och fullständiga villkor. Vissa funktioner kan kräva ytterligare abonnemang efter initialperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksanslutning kan inte garanteras på alla platser. Informationen om InControl-tekniken som visas, inklusive skärmbilder och sekvenser, omfattas av programuppdateringar, versionskontroll och andra system- och bildändringar, beroende på valda tillval.


Tillvalsutrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation (modell och drivlina) eller kräva installation av annan utrustning för att kunna monteras. Kontakta din lokala återförsäljare för närmare detaljer, eller konfigurera din bil online.


Utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.


Endast kompatibla mobiltelefoner.


1Uppkopplad navigation kräver förlängning av abonnemanget efter startperioden enligt anvisningar från din Jaguar-återförsäljare.

212 månaders Online Pack-abonnemang krävs. För att fortsätta använda den relevanta funktionen efter den första abonnemangsperioden måste du förnya ditt abonnemang och betala aktuella förnyelseavgifter. Endast tillgängligt på anslutna marknader, kontakta din återförsäljare. Onlinepaket för S-specifikationer och högre.

3Din bil är förberedd för Apple CarPlay. Tjänsterna som erbjuds av Apple CarPlay är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.apple.com/ios/feature-availability/#apple-carplayför mer information.

4Din bil är förberedd för Android Auto. Tjänsterna som erbjuds av Android Auto är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.android.com/auto/för mer information.

5Remove - Alexa isn't available in Sweden

6Policy för skälig användning gäller. När 20 GB data har förbrukats kan datahastigheten och funktionaliteten minska i fordonet under resten av månaden.

7Alla live-appar är inte tillgängliga för alla fordon, vänligen rådfråga din återförsäljare.

8Finns att ladda ner via App Store eller Google Play. Jaguar Remote App kräver nätverksanslutning, en kompatibel smartphone, ett InControl-konto och en Remote-abonnemang. För att fortsätta använda den relevanta funktionen efter den första abonnemangsperioden måste du förnya ditt abonnemang och betala de aktuella förnyelseavgifterna.