BENSIN- OCH DIESELMOTORER

Hjälp med ditt beslut.
BENSIN- OCH DIESELMOTORER

ETT URVAL AV MOTORER

Vi erbjuder en rad bensin- och dieselmotorer, men du kanske inte är säker på vilken som är rätt för dig. Vårt motorprogram kan matcha din livsstil med din vanligaste typ av körning.

VILKEN SORTS FÖRARE ÄR DU?

I TÄTORT

I TÄTORT

Om du använder din bil för korta resor i en stad, till exempel för att köra barnen till skolan eller för att handla, så är en bensinmotor ett lämpligt val. Du kör sällan på motorvägar, du kör inte så många mil om året och din körning sker mest i tätorter.
UTANFÖR TÄTORT

UTANFÖR TÄTORT

En dieselmotor kan passa de förare som framförallt kör många mil om året och vars körning ofta består av längre resor på motorväg och inte särskilt mycket stadskörning
STAD OCH LAND

STAD OCH LAND

De som bor utanför staden men regelbundet pendlar på motorväg kan överväga en dieselmotor. Jaguars EU6-dieslar är undantagna från de avgifter som föreslås i stränga miljözoner.
NÖJESKÖRNING

NÖJESKÖRNING

Om du älskar bilkörning och huvudsakligen kör för nöjes skull ute på landsvägar och sällan i stadstrafik, så kan antingen en diesel eller en bensinare passa dig.

INGENIUM-MOTORER

Utsläppen från Jaguar Land Rovers Ingenium-dieselmotor börjar på 126 g/km CO2 i Jaguar XE, en de effektivaste bilar vi någonsin har byggt.

VIKTIGA FAKTA

EURO 6-MOTORER

EURO 6-MOTORER

Våra EU6-motorer är bland de renaste i världen. Deras utsläppsnivåer är jämförbara med bensinmotorers, men med CO2-utsläpp som är 20–25 procent lägre.
KVÄVEOXIDER

KVÄVEOXIDER

Alla våra bilar är sedan september 2015 försedda med avancerad avgasefterbehandling (dvs. AdBlue) via selektiv katalytisk reduktion (SCR), vilket bidrar till minskade NOx-utsläpp.
DPF

DPF

Mellan 2004 och 2016 har våra NOx-utsläpp minskats med över 84 procent. Högeffektiva dieselpartikelfilter (DPF) i våra bilar fångar upp 99,9 procent av alla partiklar.
ULEZ (ULTRA LOW EMISSION ZONE)

ULEZ (ULTRA LOW EMISSION ZONE)

Våra EU6-motorer är undantagna från den dagliga avgift som London Transport föreslår ska gälla i Londons stränga miljözon (”Ultra Low Emission Zone”, ULEZ).

ORDLISTA

ÖPPNA ALLA
NOX
CO2
PM
EU5
EU6
DEF
DPF
SCR
NEDC
RDE
WLTP
ULEZ

LÄS MER

JAGUARS MODELLER

JAGUARS MODELLER

Alla våra modeller har överlägsna tekniska innovationer, ledande design och sportig precision.
TILLFÖRLITLIGHET

TILLFÖRLITLIGHET

Jaguar gör allt för att leverera de säkraste, mest tillförlitliga och pålitliga lyxiga prestandabilarna.
BENSIN ELLER DIESEL?

BENSIN ELLER DIESEL?

Ändrad lagstiftning, oro över folkhälsan samt ökad transparens kring utsläppstester har fått många att ifrågasätta hur rena dieselmotorer är och huruvida det är rätt val för dem.