PROGRAM-UPPDATERINGAR
JAGUARS PROGRAMUPPDATERINGAR

UPPDATERA DIN BIL – TRÅDLÖST

Du kan uppdatera din Jaguar via bilens infotainmentsystem. Uppdateringen ger dig tillgång till de senaste funktionerna och säkerställer optimal stabilitet för din Jaguar. Trådlösa uppdateringar finns till alla våra senaste bilar. Äldre Jaguar-bilar kan vara berättigade till en gratis uppgradering.

SE FILMEN
SÅ AKTIVERAR DU TRÅDLÖSA PROGRAMUPPDATERINGAR
STEG 1 – ANSLUT
Tryck på ikonen ”Inställningar” på din pekskärm och gå in på ”Alla inställningar”. Fortsätt till menyn ”Uppkoppling” och ställ in mobildata till ”På”, eller aktivera din bils Wi-Fi.
STEG 2 – SLÅ PÅ
Gå tillbaka till ”Alla inställningar” och välj ”Programuppdatering”. I den här menyn kan du slå på programuppdateringarna. Om de är avstängda trycker du helt enkelt på knappen för att ändra programuppdateringarna till ”På”.
STEG 3 – GODKÄNN
Ett popup-fönster med ”Villkor och bestämmelser” visas. Tryck på ”Godkänn” för att aktivera programuppdateringar.
SÅ INSTALLERAR DU DIN TRÅDLÖSA PROGRAMUPPDATERING
STEG 1 – PÅBÖRJA UPPDATERING
Du kan söka efter programuppdateringar till InControl Touch Pro genom att gå till ”Inställningar” > ”Alla inställningar” > ”Programuppdatering” och trycka på ”Sök efter uppdatering”. Om det finns en uppdatering visas ett popup-fönster på din pekskärm med tre alternativ: ”Installera nu”, ”Påminn mig senare” och ”Hoppa över uppdatering”.
STEG 2 – INSTALLATION
När du har tryckt på ”Installera nu” och godkänt villkor och bestämmelser, startar uppdateringen. Du kan fortsätta att använda din bil som vanligt medan InControl Touch Pro uppdaterar.
STEG 3 – SLUTFÖRT
Du får ett meddelande på din pekskärm när uppdateringen har slutförts. Din bil har nu uppdaterats med den nya programversionen.
MEDDELANDEN OM NYA PROGRAMUPPDATERINGAR

Via nedanstående länkar kan du hitta mer information om innehållet i varje programversion som släpps.

PROGRAMVERSION 19A3PROGRAMVERSION 19A4PROGRAMVERSION 19B

VANLIGA FRÅGOR OM PROGRAMUPPDATERINGAR
ALLMÄN ÖVERSIKT

VAD ÄR TRÅDLÖSA PROGRAMUPPDATERINGAR?
Trådlösa programuppdateringar innebär att du bekvämt kan uppdatera din bil med den senaste programvaran när det passar dig och utan att behöva besöka en återförsäljare. Uppdateringarna ser till att din bil alltid presterar på topp genom att de underhåller system som exempelvis InControl Touch Pro.


VAD ÄR FÖRDELARNA MED TRÅDLÖSA PROGRAMUPPDATERINGAR?
Programuppdateringar gör det möjligt att ytterligare optimera system i din bil, exempelvis InControl Touch Pro och bilens system för uppkoppling. Eftersom du kan ta emot programuppdateringar medan du är på väg, behöver du inte besöka din återförsäljare lika ofta. Processen är enkel, lätt att följa och kan utföras när det passar dig.


VILKA PROGRAMVAROR KAN UPPDATERAS I MIN BIL?
Såväl din bils InControl Touch Pro som bilens system för uppkoppling kan ta emot programuppdateringar. I våra elbilar finns även programuppdateringar för batterienergistyrningens system.


HUR OFTA KOMMER JAG ATT FÅ PROGRAMUPPDATERINGAR?
Programuppdateringar skickas periodvis till Jaguar-bilar, antingen när behov uppstår eller om eventuella problem upptäcks i bilens befintliga programvara.


ÄR MIN BIL BERÄTTIGAD TILL EN UPPDATERING AV PROGRAMVARAN FÖR INCONTROL TOUCH PRO?
För att ta emot trådlösa programuppdatering för InControl Touch Pro måste din nuvarande programversion vara 18B eller senare. På din pekskärm kan du kontrollera vilken programversion ditt InControl Touch Pro-system har genom att gå till ”Inställningar” > ”Alla inställningar” > ”Programuppdatering”. Versionen av InControl Touch Pro visas som en lång teckensträng, t.ex. ”S18B_18.25.3-174880”.

SÅ KOPPLAR DU UPP DIN BIL

HUR KOPPLAR JAG UPP MIN BIL FÖR ATT TA EMOT UPPDATERINGAR TILL INCONTROL TOUCH PRO?
InControl Touch Pro-systemet kan kopplas upp antingen via en Wi-Fi-anslutning eller via SIM-kortet som sätts i din bil. Du kan även använda en hotspot-anslutning via din mobila enhet, men det kan medföra ytterligare dataavgifter.


HUR KOPPLAR JAG UPP MIN BIL FÖR ATT TA EMOT UPPDATERINGAR TILL SYSTEMEN FÖR UPPKOPPLING/BATTERIENERGISTYRNING?
När du aktiverar programuppdateringar i menyn för inställningar, kommer bilens system för uppkoppling/batterienergistyrning att anslutas automatiskt. Uppdateringar till bilens uppkopplingssystem finns endast i telematikkompatibla länder.


VAD HÄNDER OM UPPKOPPLINGEN BRYTS UNDER PÅGÅENDE NEDLADDNING?
Om uppkopplingen bryts under en pågående nedladdning, pausas nedladdningen tills uppkopplingen är återställd.


ÄR PROGRAMUPPDATERINGAR FÖRENADE MED DATAAVGIFTER?
Det kan uppstå dataavgifter när uppkoppling sker via ett SIM-kort som sätts i din bil. I vissa länder medföljer ett SIM-kort när du köper din bil. Om du använder det kortet så debiteras inga dataavgifter för programuppdateringar.

SÅ AKTIVERAR DU PROGRAMUPPDATERINGAR

HUR SLÅR JAG PÅ ELLER AV PROGRAMUPPDATERINGAR?
Du kan slå på eller av programuppdateringarna genom att gå till ”Inställningar” > ”Alla inställningar” > ”Programuppdatering” och trycka på strömförsörjningsikonen. När du slår på programuppdateringarna måste du godkänna villkor och bestämmelser för att aktivera funktionen.

SÅ UTFÖR DU EN PROGRAMUPPDATERING

HUR VET JAG OM DET FINNS NÅGON UPPDATERING?
När det finns en uppdatering får du ett meddelande i ett popup-fönster på din pekskärm. Du kan även manuellt söka efter eventuella uppdateringar genom att gå till ”Inställningar” > ”Alla inställningar” > ”Programuppdatering” > ”Sök efter uppdatering”.


VAD BEHÖVER JAG GÖRA INNAN JAG INSTALLERAR EN UPPDATERING?
För att utföra uppdateringen måste du göra följande:
• Slå på programuppdateringarna genom att gå till ”Inställningar” > ”Alla inställningar” > ”Programuppdatering”
• Godkänn villkor och bestämmelser före nedladdning/installation
• Ladda ner uppdateringen till din bil
• Upprätthåll Wi-Fi- eller mobilanslutning under processen
• Håll din bil låst och larmad för att installationen ska börja (gäller endast uppdateringar av bilens system för uppkoppling och batterienergistyrning)
• Vid uppdatering av en elbil ska laddkabeln dras ur


HUR UTFÖR JAG EN UPPDATERING AV BILENS SYSTEM FÖR UPPKOPPLING ELLER BATTERIENERGISTYRNING?
Ett popup-fönster visas på din pekskärm när det finns en uppdatering att ladda ner, och efter nedladdningen visas ett andra popup-fönster för installation av uppdateringen. När du väl har startat installationen kan processen inte avbrytas. Installationen kan ta upp till 30 minuter. Under denna tid har du tillgång till bilen men den kan inte köras förrän uppdateringen är slutförd.


JAG HAR GODKÄNT NEDLADDNINGEN. KAN JAG FORTFARANDE ANVÄNDA MIN BIL?
Ja, du kan fortsätta att använda din bil som vanligt medan systemet laddar ner.


HUR LÅNG TID TAR INSTALLATIONEN AV PROGRAMUPPDATERINGEN?
Installationen kan ta upp till 30 minuter. Du kan inte använda din bil medan du installerar uppdateringar till bilens system för uppkoppling och batterienergistyrning. Du kan fortfarande använda din bil medan du installerar en uppdatering till ditt InControl Touch Pro.


HUR VET JAG NÄR PROGRAMUPPDATERINGEN ÄR SLUTFÖRD?
Ett meddelande visas på din pekskärm när installationen av programvaran har slutförts.


MÅSTE JAG HA MOTTAGNING FÖR ATT INSTALLATIONEN SKA KUNNA SKE?
Ja, du måste ha en mobil- eller Wi-Fi-uppkoppling för att ladda ner och slutföra installationen.


KAN JAG STOPPA INSTALLATIONEN NÄR DEN VÄL HAR STARTAT?
Nej, när installationen har startat kan den inte stoppas.

PROBLEMLÖSNING

NEDLADDNINGEN MISSLYCKADES. VAD SKA JAG GÖRA?
Du kan använda din bil som vanligt. En misslyckad nedladdning påverkar inte din bils funktioner på något sätt. Kontakta Jaguars kundtjänst eller din lokala Jaguar-återförsäljare, så undersöker de saken vidare.


INSTALLATIONEN MISSLYCKADES. VAD SKA JAG GÖRA?
Om din bil har problem vid omstart efter en uppdatering ska du kontakta vägassistans eller din lokala Jaguar-återförsäljare, så undersöker de saken vidare.


JAG HOPPADE ÖVER UPPDATERINGEN, MEN NU VILL JAG INSTALLERA DEN. VAD SKA JAG GÖRA?
Du kan komma åt uppdateringen via din bils pekskärm genom att gå till ”Inställningar” > ”Alla inställningar” > ”Programuppdatering” > ”Sök efter uppdatering”. Om det finns en uppdatering visas ett popup-fönster så att du kan ladda ner/installera uppdateringen. Om du hellre vill så kan du besöka din lokala Jaguar-återförsäljare och få hjälp med uppdateringen.


KAN JAG UPPDATERA PROGRAMVARAN NÄR JAG ÄR UTOMLANDS?
Ja. Det kan dock medföra roaming-avgifter beroende på vilket dataabonnemang du har i din bil.


KAN JAG HINDRA ANDRA FRÅN ATT UPPDATERA MIN PROGRAMVARA?
Ja, du kan lägga till en PIN-kod i din bil för att spärra inställningarna för programuppdatering. Det gör du genom att gå till ”Inställningar” > ”Alla inställningar” > ”Programuppdatering” och välja låsikonen.


BEHÖVER JAG ETT INCONTROL-KONTO FÖR PROGRAMUPPDATERINGAR?
Nej, du behöver inget InControl-konto för att utföra programuppdateringar.


VARFÖR HAR JAG INTE SETT NÅGOT MEDDELANDE OM UPPDATERINGEN AV INCONTROL TOUCH PRO?
För uppdateringar av InControl Touch Pro krävs en Wi-Fi-anslutning eller att ett SIM-kort sätts i din bil. Kontrollera att ditt personliga SIM är installerat och fungerar korrekt. Du kan också besöka din lokala Jaguar-återförsäljare och få hjälp med uppdateringen.

GLÖM INTE ATT UPPGRADERA!

Med vår senaste uppgradering kan du uppdatera din Jaguars programvara trådlöst – när som helst, var som helst. Kontrollera nu om du är berättigad.

MER INFORMATION
BOKA SERVICE
Boka en servicetid för din Jaguar online.
BRUKSANVISNINGAR OCH INSTRUKTIONSBÖCKER
Visa och ladda ner din Jaguars handbok, instruktionsböcker och videobruksanvisningar.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Sök efter en Jaguar-återförsäljare nära dig.
TILLBEHÖR
Ge din Jaguar en personlig touch med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör.