ADVANCED DRIVER ASSISTANCE SYSTEMS (ADAS)

Bil som passerar från cantilever bridge

FÖRARASSISTANSLÄGEN

Med främre kollisionsvarnare, filhållningsassistent, varning för fortkörning och varning för ändrad hastighetsgräns.

JDX bil modern ratt
JDX bil modern ratt

KÖRFUNKTIONER

InControl omfattar standard- och tillvalsfunktioner för förarassistans så att du kan få ut mesta möjliga av din Land Rover och köra så säkert som möjligt vart du än väljer att åka. Kontakta din återförsäljare för att ta reda på vilka alternativ som är bäst för dig.

Vektorillustration av nödbromsteknik

NÖDBROMSNING

Nödbromsning kan hjälpa till att förhindra kollisioner med andra bilar, fotgängare eller cyklar. Den visar en varning om det finns risk för en kollision och bromsar automatiskt om ingen åtgärd vidtas.
Jaguar lane assist övervakningssystem

FILHÅLLNINGSASSISTANS

Funktionen upptäcker när din bil oavsiktligt glider ur körfältet och applicerar ett korrigerande vridmoment på ratten för att uppmuntra dig att styra tillbaka bilen.
Dödvinkelassistent

DÖDAVINKELASSISTENT

Funktionen2 hjälper dig att byta fil på ett säkrare sätt genom att tända en liten varningslampa i sidospegeln när ett annat fordon upptäcks i din döda vinkel. Ytterligare styrkorrigering uppmuntrar dig att leda bort din bil om en potentiell kollision upptäcks.
Teknik för igenkänning av trafiksignaler

TRAFIKSKYLTSIGENKÄNNING MED ADAPTIV FARTHÅLLARE

Visar tydligt hastighetsbegränsningar och omkörningsförbud på instrumentpanelen eller Head-up displayen (tillval). När den är aktiverad använder den adaptiva farthållaren trafikskyltsigenkänning 3för att justera bilens hastighet efter detta.
Vektorillustration av bilens körtillstånd

FÖRARÖVERVAKNING

Förarövervakningen upptäcker om du börjar känna dig dåsig genom att övervaka styrinmatningar, broms- och gaspedalaktivitet för att ge dig en tidig varning när du behöver ta en paus.
Vektor illustration av bakre kollision övervakning

BAKRE KOLLISIONSMONITOR

Funktionen kan upptäcka om en bil som närmar sig bakifrån inte saktar in och utgör ett potentiellt kollisionshot. Systemet kommer då att försöka varna föraren genom att automatiskt blinka med varningslamporna.

PARKERINGSFUNKTIONER

Hjälper dig att manövrera din Land Rover på trånga parkeringsplatser. Kontakta din återförsäljare för att ta reda på vilka alternativ som är bäst för dig.

Parkeringsdetektering fram och bak

FÄMRE OCH BAKRE PARKERINGSHJÄLP

Gör manövreringen ännu enklare. Sensorer i de främre och bakre stötfångarna aktiveras manuellt när du backar. När du parkerar indikerar pekskärmen samt ljudsignaler hur nära hinder du befinner dig.
Vektorillustrationer av bakre trafikövervakning

REAR TRAFFIC MONITOR

Rear Traffic Monitor varnar dig för fordon, fotgängare eller andra faror som närmar sig från bilens sidor. Särskilt användbart när du backar ut från en parkeringsficka.
Vektordesignillustrationer av Clear Exit-teknik

CLEAR EXIT MONITOR

Clear Exit Monitor hjälper passagerare att kliva ur bilen säkert genom en upplyst varning i dörren om en annalkande fara upptäcks, t.ex. förbipasserande fordon och cyklister.

BYGG DIN EGEN

Använd konfiguratorna för att designa din perfekta Jaguar.

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

Lyxig prestanda-SUV som erbjuder praktiska egenskaper och effektivitet.
JAGUAR E-PACE

JAGUAR E-PACE

Jaguars första kompakta SUV erbjuder en unik kombination av elegans, smidighet och dynamisk körning.
JAGUAR I-PACE

JAGUAR I-PACE

Vi presenterar Jaguars första helt eldrivna prestanda-SUV.
JAGUAR F-TYPE

JAGUAR F-TYPE

Pulshöjande, ren och skär sportbil signerad Jaguar.
JAGUAR XE

JAGUAR XE

Den mest avancerade, effektiva och raffinerade sedanen som Jaguar någonsin har tillverkat.
JAGUAR XF

JAGUAR XF

Lyxig sedan med distinkt design, dynamisk körning och toppmodern teknik.

*Om bilen måste sättas i transport- eller service-läge i mer än tio timmar, vänligen kontakta spårningstjänstens callcenter (Tracking Call Centre) för att begära assistans.


1Observera: Bilar på GSR II-marknader och/eller NCAP-marknader återgår till läget "High" vid varje ny start. På marknader som inte omfattas av GSR II och/eller NCAP finns det valda förarassistansläget kvar i bilens minne och ändras inte av en ny start. Oavsett marknad kommer de förarvalda inställningar som görs i "Custom"-läget att kommas ihåg av bilen. GSRII (General Safety Regulation II) är en säkerhetslagstiftning som trädde i kraft för nya modeller 2022 och kommer att gälla för redan lanserade modeller 2024.
2InControl-funktioner, tillval och deras tillgänglighet är marknadsberoende – kontakta din återförsäljare för lokal marknadstillgänglighet och fullständiga villkor. Vissa funktioner kräver ett lämpligt SIM-kort med tillämpligt dataavtal som kan kräva ytterligare abonnemang efter initialperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksuppkoppling kan inte garanteras på alla platser.Informationen om InControl-tekniken som visas, inklusive skärmbilder och sekvenser, omfattas av programuppdateringar, versionskontroll och andra system- och bildändringar, beroende på valda tillval. Fullständiga villkor och bestämmelser finns här.
3Kräver InControl-konto. För att fortsätta använda den relevanta funktionen efter den första abonnemangsperioden måste du förnya ditt abonnemang och betala aktuella förnyelseavgifter.
4Beroende på nätverksanslutning.
5InControl-konto och InControl Remote-, Secure Tracker- eller Secure Tracker Pro abonnemang krävs. InControl Remote, Secure Tracker eller Secure Tracker Pro måste vara aktiverade och fordonet måste befinna sig i ett område med nätverkstäckning. För att fortsätta använda den relevanta funktionen efter den första abonnemangsperioden måste du förnya ditt abonnemang och betala aktuella förnyelseavgifter.


†För mer information, ladda ner iGuide-appen.

Ladda ner iGuide för Apple

Ladda ner iGuide för Android

Tillvalsutrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation (modell och drivlina) eller kräva installation av annan utrustning för att kunna monteras. Kontakta din lokala återförsäljare för närmare detaljer, eller konfigurera din bil online.


All utrustning i bilen ska användas av föraren endast när detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.

Endast kompatibla smartphones.