NY DIESEL, BENSIN ELLER ELEKTRISK?

Våra nuvarande bensin- och dieselmotorer är de renaste och effektivaste som vi någonsin har producerat. Vår nya elektriska drivlina representerar framtidens körning. Vilken passar dig?

VALET ÄR DITT
NY DIESEL
Dagens dieselmotorer från Jaguar är renare än någonsin och kombinerar ökad bränsleeffektivitet med en vridmomentskarakteristik som är utmärkt för körning i terräng och med släpvagn. Det är en kombination som ger synnerligen tillförlitliga långfärdsprestanda.
BENSIN
Våra nya bensinmotorer är en hyllning till Jaguars ikoniska respons på vägen och möjliggör dynamisk och smidig körning, samtidigt som bränsleförbrukning och CO2-utsläpp hålls på imponerande låga nivåer.
ELDRIFT (EV)
Våra sofistikerade, helt elektriska drivlinor ger höga prestanda med noll avgasutsläpp. Jaguars elektrifierande framtid är eldrift med två elmotorer och ett batteri som laddas genom regenererande bromsning och från en strömkälla.
DE VIKTIGASTE FÖRDELARNA MED DIESEL, BENSIN OCH ELDRIFT
LÅGA CO<sub>2</sub>-UTSLÄPP
Jaguars nya dieselmotorer har cirka 20 % lägre CO2-utsläpp än bensinmotorer. Faktum är att köpare som sedan 2002 valt dieselmotorer har hindrat nästan 3 miljoner ton CO2 från att komma ut i atmosfären.
UPPFYLLANDE AV EU6d-TEMP OCH NORMER FÖR UTSLÄPP VID VERKLIG KÖRNING (RDE)
Jaguars nya dieselbilar uppfyller EU6d-Temp samt standarder för utsläpp vid verklig körning (RDE) och har betydligt lägre utsläpp under alla körförhållanden. Det innebär att de är undantagna från avgifter i Transport for Londons stränga miljözon (”Ultra Low Emission Zone”, ULEZ).
MINSKADE KVÄVEOXIDUTSLÄPP (NO<sub>x</sub>)
Alla nya dieselmotorer från Jaguar är sedan september 2015 försedda med avancerad avgasefterbehandling (dvs. AdBlue) via selektiv katalytisk reduktion (SCR), vilket bidrar till dramatiskt minskade NOx-utsläpp.
ÖKAD BRÄNSLEEFFEKTIVITET
Dieselmotorer har cirka 20 % bättre bränsleekonomi än motsvarande bensinmotorer. Så om du regelbundet kör minst 1 900 mil om året är diesel sannolikt det mest kostnadseffektiva alternativet för dig.
UPPFYLLANDE AV EU6d-TEMP OCH NORMER FÖR UTSLÄPP VID VERKLIG KÖRNING (RDE)
Jaguars nya bensinbilar uppfyller EU6d-Temp samt standarder för utsläpp vid verklig körning (RDE) och har betydligt lägre utsläpp under alla körförhållanden. Det innebär att de är undantagna från avgifter i Transport for Londons stränga miljözon (”Ultra Low Emission Zone”, ULEZ).
EN DYNAMISK KÖRUPPLEVELSE
Med sin jämna kraftutveckling och fina respons bjuder Jaguars bensinmotorer på våra mest känslofyllda körupplevelser. De utgör en spännande kombination av smidiga prestanda och ett härligt ljud i alla hastigheter.
LÅGA PARTIKELNIVÅER
Våra senaste bensinmotorer är försedda med högeffektiva filter som fångar upp och lagrar ultrafina partiklar när avgaserna passerar genom filtren. Detta bidrar till att minska mängden avgasutsläpp i atmosfären.
LÄGRE INGÅNGSKOSTNADER
Även om dieselmotorer normalt har högre bränsleeffektivitet, kan de lägre ingångskostnaderna för motsvarande bensinmotorer göra dessa till ett smartare val för de förare som inte kör så många mil per år, utan mest kortare sträckor.
NOLL AVGASUTSLÄPP
Noll CO2-utsläpp när bilen används och en räckvidd på upp till 470 km på en laddning, Jaguar I‑PACE kostar inte bara mycket mindre att tanka, den har heller inga avgasutsläpp. I takt med allt mer förnybar energi adderas i elnätet blir Jaguar I‑PACE renare ju äldre den blir.
BEKVÄMLIGHET OCH TILLGÄNGLIGHET
I många städer får elfordon nu använda körfält och parkeringar där andra fordon nekas tillträde. De är dessutom undantagna från alla utsläppsbaserade avgifter.
STATLIGA FÖRMÅNER
Elfordon är berättigade till förmåner från staten, lokala myndigheter och företag som stödjer övergången till världens renaste drivlinor. Bland annat betydligt lägre beskattning än motsvarande bensin- och dieselfordon.
FÖRMÅNLIGA DRIFTSKOSTNADER
Den relativt låga kostnaden för el gör att helt eldrivna bilar är billigare att tanka. Och med färre rörliga delar i drivlinan är de även billigare att underhålla.
VÅRA EFFEKTIVASTE MOTORER NÅGONSIN
Ingenium är Jaguar Land Rovers motorer som konstruerats för suverän prestanda, förfining och effektivitet. Tack vare avancerad teknik och en konstruktion helt i aluminium kan Ingenium kombinera imponerande kraft med mycket god bränsleekonomi.
BENSIN OCH DIESEL I FOKUS
Varför kritiseras dieselmotorer? Hur kommer ändrad lagstiftning att påverka fordonet som du kör varje dag? Läs mer om det senaste kring de två mest populära motorerna i världen.
LÄS MER
VANLIGA FRÅGOR
VAD ÄR EN DRIVLINA?

Drivlinan i ett fordon innefattar alla komponenter som omvandlar en energikälla (bränsle/batteri) till rörelse via motor/elmotor, växellåda, drivaxlar, differentialer och axlar.

De vanligaste drivlinesystemen är bensin- och dieselfordon, batterielfordon (BHEV) och laddhybridfordon (PHEV).

HUR LÅNG TID TAR DET ATT LADDA EN ELBIL?

Jaguar I-PACE är utrustad med en enfas AC-laddare på 7 kW som kan ladda bilen helt över natten medan du sover och ge upp till 35 km räckvidd per timme. Det snabbaste och smidigaste sättet att ladda hemma är att använda en laddbox, som på mindre än två timmar kan återställa energin som används vid genomsnittlig dagspendling.

Vid användning av ett hushållsuttag laddas batteriet långsammare än med en laddbox (upp till 11 km räckvidd per timme), men det räcker för att klara en genomsnittlig dagspendling på 61 km om bilen laddas över natten.

När du inte är hemma är det bästa sättet att snabbt fylla på batteriladdningen inför långa resor att använda publik DC-laddning, där en typisk laddare på 50 kW kan ge upp till 270 km räckvidd per timme. Vissa nätverk erbjuder redan snabbare laddare på 100–150 kW, och de flesta nätverk planerar uppgraderingar inom snar framtid.

VILKEN RÄCKVIDD HAR EN ELBIL?

Tack vare ett högteknologiskt litiumjonbatteri med en kapacitet på 90 kWh har Jaguar I‑PACE en räckvidd på upp till 470 km* enligt WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure).

WLTP är en process som mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och utsläpp för personbilar i Europa. Syftet är att tillhandahålla värden som stämmer bättre överens med verklig körning.

VILKA FÖRDELAR HAR DIESEL JÄMFÖRT MED BENSIN?

Det högre energiinnehållet i diesel, och det sätt på vilket energin frigörs vid förbränning, innebär att diesel kan ge högre effektivitet. Om du kör minst 1 900 mil om året är diesel sannolikt det mest kostnadseffektiva alternativet.

Generellt sett utvecklar en dieselmotor större vridmoment är en bensinmotor, vilket betyder att dess kraft är lämpligare för körning i terräng och med släpvagn.

VAD GÖR JAGUAR LAND ROVER FÖR ATT MINSKA FORDONSUTSLÄPP?

På Jaguar Land Rover har vi investerat över en miljard brittiska pund i vårt toppmoderna motortillverkningscenter för att utveckla en mer effektiv bensin- och dieselmotorfamilj.

ÄR DIESELMOTORER RENA?

Alla våra EU- och EEA-dieselmotorer uppfyller sedan september 2018 stränga EU6d-Temp och normer för utsläpp vid verklig körning (RED). Det betyder att våra nya dieselmotorer är så rena att de får passera fritt genom de särskilt stränga miljözoner där böter utdelas till förare med fordon som släpper ut höga nivåer av föroreningar.

Genom att tillverka våra renaste motorer någonsin minskar vi miljöpåverkan avsevärt.

VAD ÄR ETT DIESELPARTIKELFILTER (DPF) OCH VARFÖR ÄR DET VIKTIGT?

För att kunna uppfylla stränga utsläppsföreskrifter, införda 2009, utrustas alla nya dieselbilar med ett avgasfilter. Dessa filter är även kända som dieselpartikelfilter (DPF). DPF fångar effektivt upp partiklar i avgaserna och lagrar dem, vilket bidrar till lägre utsläpp från avgasröret.

VÄLJ RÄTT JAGUAR FÖR DIG

Redo att bygga en Jaguar som passar din livsstil, körstil och ekonomi? Välj en bil i vårt modellprogram för att starta din nya resa med Jaguar.

UTFORSKA VÅRA BILAR
JÄMFÖR VÅRA BILAR
UPPTÄCK FÖRDELARNA MED ATT KÖRA I-PACE

Go Jaguar I-PACE kan automatiskt spåra dina resor och förse dig med fakta och siffror som om du körde nya helt eldrivna Jaguar I-PACE. Visa kartor över dina resor, se prognostiserad räckvidd och användning, se var dina närmaste laddpunkter finns och få en uppskattning av vilka kostnadsbesparingar du skulle kunna göra.

LADDA NER FÖR iOS
LADDA NER FÖR ANDROID
BOKA SERVICE
Boka en servicetid för din Jaguar online.
BRUKSANVISNINGAR OCH INSTRUKTIONSBÖCKER
Visa och ladda ner din Jaguars handbok, instruktionsböcker och videobruksanvisningar.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Sök efter en Jaguar-återförsäljare nära dig.
TILLBEHÖR
Ge din Jaguar en personlig touch med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör.

*Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett produktionsfordon över en standardiserad väg. Vilken räckvidd som uppnås varierar beroende på fordons- och batteritillstånd, faktisk rutt, miljö och körstil.


Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens officiella tester utförda i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värden för CO2 -utsläpp och bränsleförbrukning kan variera beroende på fälgval och eventuell extrautrustning. WLTP är den nya officiella EU-testmetoden för att beräkna standardiserade bränsleförbruknings- och CO2 -värden för personbilar.


Metoden mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och avgasutsläpp. Syftet är att tillhandahålla värden som stämmer bättre överens med verklig körning. Bilarna testas med tillvalsutrustning och med en mer krävande testprocedur och körprofil.