SÄKERHET

Med många innovativa tekniker till hands märker du snart att alla är anpassade för att förhöja din körupplevelse och samtidigt öka säkerheten.
ACCELERATION
0-100km/h på 6.4 sekunder

RÄCKVIDD
470km WLTP-cykel*

*WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) är den nya processen som fasats in från 2017 och som mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och utsläpp för personbilar i Europa. Syftet är att tillhandahålla siffror som stämmer bättre överens med verklig körning. Bilarna testas med tillvalsutrustning och med en mer krävande testprocedur och körprofil.

KAMPANJPRISER
Är Jaguar I-PACE din drömbil? Ta del av alla aktuella erbjudanden här.
FLEET & BUSINESS
Drömmer du om att köra Range Rover Sport i jobbet? Se alla erbjudanden här.
FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på I-PACE.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.

För att skydda dig, dina passagerare och medtrafikanter har I-PACE utformats med en rad säkerhetsfunktioner. Stort krockkuddesystem, automatisk nödbroms och filhållningshjälp är bara några exempel. Intresserad av att veta mer om våra bilars innovativa säkerhetsfunktioner? Ta emot vårt nyhetsbrev – där berättar vi mer.

ANMÄL DIG HÄR
SÄKERHETSCELL

I-PACE använder en kombination av aluminium och stål som bildar en stabil bur kring batteriet för ökad säkerhet för alla passagerare.

UTVÄNDIGT LJUDSYSTEM
I-PACE avger en utvändig ljudsignal i hastigheter under 12 km/h för att göra fotgängare uppmärksamma på bilen.
SE FILMEN
yt:NzA6_zy0GXM
KROCKKUDDAR
Ett omfattande system med sex krockkuddar inklusive förar- och passagerarkrockkuddar, sidokrockkuddar och för bröstkorg är standard för att skydda passagerare i bilen.
ISOFIX
Två ISOFIX-punkter för baby/barn-stolar finns på vardera sidan om baksätet. Det finns inga punkter för mittsätet bak.
INNOVATIVA SÄKERHETSTEKNIKER

I-PACE tacklar stadstrafiken eller vägen på ett sätt som ger dig och dina passagerare trygghet, samt har en uppsjö av innovativa säkerhetstekniker som standard, tillval eller som del av ett tillvalspaket.

ADAPTIV FARTHÅLLARE MED STYRASSISTANS

I-PACE kan fås med Adaptiv farthållare med styrassistans som gör långa resor och körning i tät trafik ännu enklare. Detta system centrerar och styr I-PACE automatiskt in i sitt körfält och håller ett inställt avstånd till framförvarande fordon.

BOOK A SERVICE
FÖRARASSISTANS – STANDARDUTRUSTNING
NÖDBROMSNING
Bidrar till att förhindra kollisioner med andra fordon, fotgängare och cyklister med hjälp av kamera, radar eller ultraljudssensorer. Om en potential frontalkollision upptäcks avger systemet akustiska och visuella varningar. Om ingen åtgärd vidtas aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision.
FARTHÅLLARE OCH HASTIGHETSBEGRÄNSARE
Farthållaren gör det möjligt att hålla konstant hastighet utan att behöva hålla gaspedalen nedtryckt. Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in en maxhastighet.
VÄGMÄRKESIDENTIFIERING OCH ADAPTIV HASTIGHETSBEGRÄNSARE
Vägmärkesidentifieringen håller dig informerad om hastighetsbegränsningar och omkörningsförbud genom att visa relevanta vägskyltar på instrumentpanelen. När den adaptiva hastighetsbegränsaren är aktiverad använder den information om gällande hastighetsbegränsningar för att anpassa bilens hastighet.
SE FILMEN
FÖRARÖVERVAKNING
Genom övervakning av rattrörelser, broms- och gaspedalsaktivitet känner förarövervakningen av om du börjar bli dåsig och ger dig en tidig varning när du behöver ta en paus.
FILHÅLLNINGSHJÄLP
Känner av om bilen är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och applicerar då ett korrigerande styrmoment i ratten för att uppmana dig att styra tillbaka bilen.
BACKKAMERA
Backkameran förbättrar sikten vid backning. För att underlätta vid parkering visas statiska linjer som representerar I-PACE och dess tänkta väg på pekskärmen.
FÖRARASSISTANS: TILLVALSPAKET

Alla paket har en uppsättning funktioner som hjälper till att hålla dig säker och informerad. Dödvinkelassistentpaket är standard på I-PACE SE- och HSE-modeller. Förarassistanspaket är standard på I-PACE HSE. Parkeringsassistanspaket är standard på alla modeller.

DÖDVINKELASSISTENT
Om I-PACE känner av ett annat fordon i döda vinkeln när du börjar byta körfält tänds en varningslampa i motsvarande backspegel och ett korrigerande styrmoment i ratten uppmanar dig att styra bort din bil för att undvika en potentiell kollision.
SE FILMEN
BACKMONITOR
Särskilt användbar när du backar ut ur en parkeringsficka är backkameran som varnar dig om faror som närmar sig din bil från sidorna. Den varnar dig både akustiskt och visuellt så att du vet vad som finns bakom dig även när sikten är blockerad.
CLEAR EXIT MONITOR
Varnar passagerarna, som är på väg att lämna bilen från bakdörrarna, om fordon eller cyklister som närmar sig. Om ett föremål närmar sig blinkar en varningslampa på dörren. Lampan slocknar omedelbart när det åter är säkert att öppna dörren.
DÖDVINKELASSISTENT
Dödvinkelassistenten kan bidra till att undvika kollisioner. Om bilen känner av ett annat fordon i döda vinkeln när du avser att byta körfält tänds en liten varningslampa i motsvarande backspegel och ett styrmoment uppmanar dig att styra bort I PACE från det fordon som närmar sig.
SE FILMEN
ADAPTIV FARTHÅLLARE MED STYRASSISTANS
Adaptiv farthållare med styrassistans gör långa resor och körning i tät trafik ännu enklare och bekvämare. Detta uppnås genom att systemet försiktigt assisterar styrning, acceleration och bromsning så att bilen hålls mitt i körfältet samtidigt som ett bestämt avstånd hålls till framförvarande fordon. Måttliga styringrepp gör att det krävs mindre fysisk ansträngning att hålla bilen mitt i körfältet.
SE FILMEN
REAR COLLISION MONITOR
Om ett fordon som närmar sig bakifrån inte saktar ner. I-PACE försöker varna den närmande föraren om att bromsa genom att automatiskt blinka varningslamporna.
JAGUAR CARE I 3 ÅR

Med din nya Jaguar följer 3 års fri service och fabriksgaranti (upp till 70 000 mil). 3 års vagnskadegaranti, lackgaranti och vägassistans i Europa och 6 års rostskydd ingår också. Detta är vi ensamma om att erbjuda i Sverige!

LÄS MER
I-PACE I VERKLIGHETEN

Djupdyk i intressanta och upplysande artiklar om vår prisvinnande elbil Jaguar I-PACE.
Garanterat rolig läsning som ger dig en djupare förståelse för hur det är att köra på el.

VINTERKÖRNING PÅ 100 % EL
Kylan kryper närmare och med den kravet på att ta sig fram tryggt och säkert. Men hur är det egentligen att köra en elbil under vintern? En batteriexpert, civilingenjör och I-PACE-ägare berättar hur hans vardag ser ut med vår elektriska prisvinnare.
LÄS MER
BATTERIEXPERTEN KÖR I-PACE
Snabba laddtider, långa körtider – och vinnande vägegenskaper. När den internationellt erkände batteriexperten skulle välja en ny bil var mätaren hela tiden inställd på en elbil. Och valet föll på Jaguar I-PACE!
LÄS MER
PRATA MED EN EXPERT
Undrar du på hur man installerar en laddbox på bästa sätt? Vilka skatteförmåner som är kopplade till elbilar? Vad som påverkar elbilars räckvidd? Kontakta en av våra experter så får du svar på alla dina frågor och funderingar!
KONTAKTA OSS
KOM ETT STEG NÄRMARE DIN NYA I-PACE
JAGUAR I-PACE FÖR FÖRETAG
Tack vare modellens ytterst innovativa teknik, nollutsläpp och generösa utrymmen genom smart arkitektur är Jaguar I-PACE den perfekta bilen för moderna företag.
SE FÖRETAGSPRISER
AKTUELLA ERBJUDANDEN
Om du vill hitta din drömbil till ett drömpris ska du ta del av våra aktuella kampanjer och erbjudanden. Du kan välja mellan olika modeller, motorer och utrustningspaket.
SE KAMPANJPRISER
TILLVAL OCH TILLBEHÖR
Ge din Jaguar I-PACE en personlig touch och skapa den perfekta bilen som matchar din livsstil med hjälp av vårt breda utbud av tillval och tillbehör.
UTFORSKA TILLVAL OCH TILLBEHÖR
FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på I-PACE.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Jaguar-broschyrerna.
JÄMFÖR VÅRA BILAR
Välj upp till tre Jaguar-bilar och jämför dem sida vid sida.

All utrustning i bilen ska användas av föraren endast när detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.