ORDLISTA

Upptäck mer om tekniken och funktionerna som finns i Jaguars bilar.

AVANCERADE FÖRARASSISTANSSYSTEM
Adaptiv farthållare med "kö-assistans"

Den adaptiva farthållaren använder radarteknik för att automatiskt anpassa hastigheten för att hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon. Om det fordonet saktar ner kommer din Jaguar att minska hastigheten för att bibehålla ett säkert avstånd. Din bil återtar sin förinställda hastighet så snart vägen framför är fri. Om bilen framför stannar helt och hållet, ser kö-assistansen till att din bil stannar mjukt. Så fort trafiken börjar röra på sig igen, trycker du försiktigt ner gaspedalen så följer din bil bilen framför igen.

Autonom nödbromsning

I en situation som kräver nödbromsning är din bil alltid redo. Om en hotande kollision registreras ger bilen dig en kollisionsvarning framåt, så att du har tid att agera. Om du inte agerar och risken för en kollision kvarstår, aktiverar vårt system för autonom nödbromsning bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision. Ta reda på mer om autonom nödbromsning

Automatisk helljusassistent

Med hjälp av en sensor monterad framför backspegeln växlar detta system vid behov automatiskt över mellan hel- och halvljus.

Övervakning av döda vinkeln

Övervakningen av döda vinkeln varnar dig för fordon som befinner sig i eller snabbt närmar sig din döda vinkel. När ett fordon upptäcks, tänds en liten varningslampa i motsvarande ytterbackspegel. Om du slår på blinkersen på den sida där hindret finns blinkar varningslampan för att påvisa den potentiella faran. Ta reda på mer om övervakning av döda vinkeln.

Förarövervakning

Förarövervakningen känner av om du börjar bli dåsig eller trött och ger dig en tidig varning när du behöver ta en paus.

Parkeringsassistent fram och bak

Vår parkeringsassistans fram och bak gör det ännu enklare och säkrare att manövrera bilen. När du lägger i backväxeln aktiveras sensorer i stötfångaren fram och bak. Du kan även välja att aktivera dem manuellt. När du sedan manövrerar bilen ser du både visuellt på skärmen och hör genom en ljudsignal hur nära du är till olika hinder.

Smart hastighetsbegränsare

När vår smarta hastighetsbegränsare är aktiverad använder den information från vägmärkesidentifieringen för att anpassa din bils hastighet.

Filbytesvarning

Vår filbytesvarning kan bidra till att göra långa resor mycket säkrare. Systemet känner av om din bil oavsiktligen är på väg att lämna sitt körfält och varnar dig visuellt och med hjälp av en diskret vibration i ratten. Ta reda på mer om filbytesvarning.

Filhållningshjälp

Filhållningshjälpen kan bidra till att göra långa resor mycket säkrare. Den känner av om din bil är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och styr då mjukt tillbaka den.

Parkeringsassistans (parallell parkering och utkörning)

Vårt parkeringsassistanssystem gör det enklare än någonsin att parkera parallellt genom att det styr din bil in i ett lämpligt utrymme. Du behöver bara välja rätt växel och reglera bilens hastighet. Parkeringsassistans styr även bilen ut ur parkeringsutrymmet så att du slipper all stress med att parkera. Du vägleds genom manövrarna med hjälp av grafik och meddelanden.

Parkeringsassistans (parallell och tvärställd parkering samt utkörning)

Vårt parkeringsassistanssystem gör det enklare än någonsin att fickparkera genom att det styr din bil in i ett lämpligt utrymme. Du behöver bara välja rätt växel och reglera bilens hastighet. Parkeringsassistans styr även bilen ut ur parkeringsutrymmet så att du slipper all stress med att parkera. Du vägleds genom manövrarna med hjälp av grafik och meddelanden. Ta reda på mer om parkeringsassistans.

Vägmärkesidentifiering

Vårt system för vägmärkesidentifiering håller dig informerad och uppmärksam på vägen genom att visa hastighetsbegränsningar och omkörningsförbud på instrumenteringen, där de syns väl.

Parkeringsassistans bak

Vår parkeringsradar bak gör det lättare och säkrare att backa in i trånga utrymmen. När du lägger i backväxeln aktiveras automatiskt sensorer i stötfångaren bak. När du manövrerar bilen ser du både visuellt på skärmen och hör genom en ljudsignal hur nära du är till olika hinder.

Backvarnare

Vår backvarnare varnar dig för fordon, fotgängare eller andra faror som närmar sig från sidorna av din bil, vilket är särskilt användbart när du backar ut ur en parkeringsficka. Systemet avger både akustiska och visuella varningar så att du vet vad som befinner sig bakom din bil även när sikten är begränsad.

360° parkeringsassistans

Vår 360-graders parkeringsassistent ger dig full kontroll när du manövrerar bilen i trånga utrymmen. Sensorer runtom på bilen aktiveras automatiskt när backväxeln läggs i, eller så kan de aktiveras manuellt. En bild av bilen ovanifrån visas på pekskärmen. När du manövrerar bilen ser du både visuellt på skärmen och hör genom en ljudsignal hur nära du är till olika hinder.

KÖRPRESTANDA
Adaptative Dynamics

Adaptive Dynamics-systemet övervakar bilens rörelser 500 gånger i sekunden och reagerar i princip ögonblicken för att ge ökad kontroll och minimerad karosskrängning, så att bilens gång är samlad och jämn. Adaptive Dynamics är en kombination av intelligenta sensorer och kontinuerligt variabla stötdämpare. Funktionen ger den optimala balansen mellan åkkomfort och stabilitetskontroll. Ta reda på mer om Adaptive Dynamics.

Adaptative Surface Response (AdSR)

AdSR-systemet känner av skillnader mellan underlag för att kunna utnyttja maximalt tillgängligt grepp. Det bygger på Jaguar Land Rovers unika expertis kring fyrhjulsdriftssystem, och AdSR-systemet övervakar ständigt bilens omgivning och anpassar motor- och bromsinställningarna därefter. När funktionen aktiverats fungerar AdSR i alla hastigheter för att underlätta för dig i dåligt väder och på utmanande underlag. Ta reda på mer om AdSR.

Framhjulsupphängning med dubbla tvärlänkar av aluminium

Konstruktionen med dubbla tvärlänkar av aluminium betraktas allmänt som den bästa framhjulsupphängningen och ger exakta köregenskaper och styrrespons.

All Surface Progress Control (ASPC)

ASPC är en farthållare för låga hastigheter som hjälper bilen att hantera situationer med dåligt väggrepp. När du har aktiverat systemet kan du med farthållarens knappar ställa in en ”målhastighet” mellan 3,6 km/h och 30 km/h. Systemet arbetar sedan för att hålla den inställda hastigheten med maximalt väggrepp. ASPC ger Jaguar-föraren ökad trygghet på hala, lösa eller isiga underlag, i ojämn terräng och även nedför en svår lutning. Ta reda på mer om ASPC.

Fyrhjulsdrift (AWD)

Jaguar AWD (fyrhjulsdrift) förbättrar bilens dynamik och ger bättre väggrepp under alla väderförhållanden. Fyrhjulsdriftssystemet ger kontrollerad prestanda med perfekt stabilitet för trygga och smidiga köregenskaper, samtidigt som det förstärker Jaguars bakhjulsdrivna karaktär. Ta reda på mer om AWD.

Configurable Dynamics

Med Configurable Dynamics-systemet kan du ställa in bilens dynamik avseende gasspjällsmappning, växellådans växlingspunkter samt styrning för att passa dina behov vid prestandakörning. Ta reda på mer om Configurable Dynamics.

Dynamisk stabilitetskontroll (DSC)

Den dynamiska stabilitetskontrollen övervakar ständigt bilens hjulsensorer och hjälper föraren att återfå kontroll över bilen om bristande väggrepp eller stabilitet registreras. Systemet applicerar bromskraft till enskilda eller flera hjul och anpassar motoreffekten för att maximera säkerhet och kontroll.

Elektronisk aktiv differential

Genom att övervaka bilens och terrängens egenskaper arbetar den elektroniska aktiva differentialen med stabilitets-, väggrepps- och ABS-systemen för att styra fördelningen av vridmoment till vardera bakhjul. Tack vare helt elektronisk styrning av den bakre differentialspärren kan systemet applicera maximalt låsmoment nästan ögonblickligen.

Nödbromsassistent

Om bromspedalen trampas ner snabbt, höjer det här systemet bromskraften till maximal nivå för att bromssträckan ska förkortas. Dessutom ger det bättre styrförmåga i oväntade situationer.

Motorsläpmomentkontroll (EDC)

EDC minskar risken att hjulen låser sig på grund av kraftig motorbromsning i hala väglag. Den agerar genom att tillfälligt öka vridmomentet till de drivande hjulen.

Elektrisk servostyrning (EPAS)

EPAS ger utomordentlig respons, kontroll och omedelbar servoassistans. Den är bara aktiv vid behov, vilket innebär mer motoreffekt när du verkligen behöver det och dessutom lägre bränsleförbrukning. Med hjälp av sofistikerad datorstyrning som anpassar graden av servoassistans ger EPAS mer finstämd kontroll i hög hastighet och full assistans vid manövrering i låga hastigheter. Ta reda på mer om EPAS.

Hill Launch Assist (motlutsassistent)

För att hjälpa föraren vid start i motlut håller Hill Launch Assist kvar bromskraften tills föraren har hunnit flytta foten från bromspedalen till gaspedalen. Detta hindrar bilen från att rulla och underlättar körningen. Hill Launch Assist är alltid tillgängligt och behöver alltså inte väljas.

Intelligent Driveline Dynamics (IDD)

Den unika IDD-programvaran har utvecklats helt av Jaguar och använder sofistikerade algoritmer för att reagera intelligent på vägförhållanden och ge väggrepp vid behov. När mer grepp behövs ser IDD till att exakt rätt mängd vridmoment överförs till framhjulen - en process som inte tar mer än 165 millisekunder. Systemet ger smidigare och säkrare körning och medför även lägre bränsleförbrukning och utsläpp än vad permanent fyrhjulsdrift gör. Ta reda på mer om Intelligent Driveline Dynamics.

Ingenium-motorer

Ingenium är Jaguar Land Rovers motorer som konstruerats för suverän prestanda, förfining och effektivitet. Med sin avancerade teknik och konstruktion helt i aluminium har Ingenium imponerande låga nivåer av bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

JaguarDrive Control

Samverkar med den dynamiska stabilitetskontrollens system samt motor- och växellådsstyrsystemen för att justera karakteristiken hos motormappning, växlingar och bromsar. Systemet har olika lägen för optimering av bilens respons på specifika körförhållanden och körstilar.

Integralbakaxel

Integralbakaxeln ger din Jaguar en perfekt kombination av förfinad, lyxig åkkomfort och exakta köregenskaper med bra respons. Systemet särskiljer de olika tvär-, längs- och vertikalkrafterna som verkar på bilens hjulupphängningar och bearbetar de enskilda krafterna för att skapa ökad kontroll och komfort. Många komponenter är smidda eller hålgjutna i aluminium – den optimala produktionstekniken för en stark och lätt upphängning.

Torque vectoring (momentstyrning)

Med Torque vectoring-tekniken sker riktade, oberoende bromsingrepp på det inre fram- och bakhjulet för att uppnå en ökning av de vridande krafter som verkar på bilen. Resultatet är mindre understyrning för skarpare svängar och ett mer konsekvent väggrepp.

Släpvagnsstabilitetsassistent (TSA)

Trailer Stability Assist övervakar bilens stabilitetssensorer för upptäckt av eventuella störningar orsakade av en instabil släpvagn. Bilens system applicerar enskilda bromsingrepp för att avhjälpa potentiellt farliga situationer.

TEKNIK I BILEN
Head Up Display

Head up-displayen visar viktiga fordonsdata som hastighet, växelläge och navigeringsanvisningar på vindrutan, så att föraren inte behöver ta blicken från vägen. Systemet är först i världen med holografisk teknik som ger överlägsen färgmättnad, ljusstyrka och kontrast. Föraren kan aktivera och avaktivera funktionen efter behov. Ta reda på mer om head up-display.

InControl

InControl är en rad tjänster och applikationer som kopplar upp dig till din bil och som sömlöst, och säkert, förbinder dig med världen utanför. Även när du är borta från bilen finns InControl ändå med dig och ser till att Jaguar-upplevelsen blir bättre än någonsin. Ta reda på mer om InControl.

InControl Apps

Med InControl Apps kan du använda en rad olika fordonsoptimerade smartphone-appar på din pekskärm genom att ansluta din enhet till USB-uttaget. InControl Apps har ett ständigt växande utbud av tjänster. Dessa hjälper dig planera din resa, organisera din dag och ditt nästa möte, boka ett hotell och upptäcka världen omkring dig. Ta reda på mer om InControl Apps.

InControl Protect

Bekvämlighet och trygghet. InControl Protect omfattar en Remote-app för smartphone, Optimised Jaguar Assistance samt SOS nödsamtal. Ta reda på mer om InControl Protect.

InControl Secure

InControl Secure använder sig av spårningsteknik för att varna dig vid stöldförsök och skickar din bils position till berörda myndigheter så att bilen kan återbördas så fort som möjligt. Ta reda på mer om InControl Secure.

InControl Touch

InControl Touch är det nya standardmonterade multimediesystemet. Det har en 8-tums pekskärm med intuitiv pek- och svepstyrning. Det innehåller ett toppmodernt navigationssystem med 2D- eller 3D-kartor och röstkommandon. Dessutom finns sömlös telefonanslutning samt klimat-, underhållnings och fordonsreglage för att passa din sinnesstämning. InControl Touch är navet för många aktiva säkerhetsfunktioner och ytterligare tillvalsutrustning. Ta reda på mer om InControl Touch.

InControl Touch Pro

InControl Touch Pro är det mest avancerade multimediesystem som Jaguar någonsin har erbjudit. Den reaktionssnabba multifunktionspekskärmen stöder svep- och nyprörelser och levererar vår rikaste ljud- och bildunderhållning någonsin. För att förstärka upplevelsen ytterligare finns det även en fullt anpassningsbar startskärm, liksom naturlig röststyrning som stöder kommandon som ”mer som det här” för val av musikspår. Av SSD-enhetens totalt lagringsutrymme är 10 GB avsett för lagring av media. Dessutom är det möjligt att visa albumomslag i Gracenote. Ta reda på mer om InControl Touch Pro.

Meridian ljudsystem

Tre ljudsystem framtagna för Jaguar i samarbete med de brittiska ljudexperterna Meridian bjuder på en stor bredd av prestanda: Meridian 380 W digitalt ljudsystem, Meridian 825 W digitalt surround-ljudsystem samt Meridian Reference 1300 W digitalt ljudsystem. Alla systemen bygger på avancerad teknik – bland annat digital ljudprocessor (DSP), ett program som skapar perfekt stereo- eller surroundljud i kupén och optimerar hela systemet, samt Meridian Cabin Correction (MCC) som gör att musikåtergivningen blir betydligt klarare och mer verklighetstrogen.

ÄGANDE
ADBLUE®

Jaguars dieselmodeller är utrustade med AdBlue® för rening av avgaserna. AdBlue® är en icke-giftig, icke-brandfarlig, biologiskt nedbrytbar tillsats som renar avgaserna i bilens avgassystem för att avlägsna skadliga kväveoxider. Ta reda på mer om AdBlue®-

Dieselavgasvätska (DEF)

DEF, även känd som AdBlue®, AUS 32 och ARLA 32, är en icke-giftig, färglös, luktlös och icke-brandfarlig vätska. DEF förvaras i en särskild tank i din bil och sprutas in i avgassystemet för att rengöra avgaserna. Ta reda på mer om dieselavgasvätska.

SÄKERHET OCH FUNKTIONALITET
Activity Key

Med Activity Key blir tillvaron ännu enklare. Bandet är stabilt och helt och hållet vattentätt. Det gör det möjligt för dig att njuta av en rad olika aktiviteter – från fallskärmshoppning till simning – och alltid ha bilnyckeln med dig. Den traditionella bilnyckeln kan ligga kvar i bilen eftersom den avaktiveras av säkerhetsskäl. Ta reda på mer om Activity Key.

Rörelsestyrd baklucka

Placera bara din fot under ett av hörnen bak på bilen så öppnas eller stängs bakluckan.

JÄMFÖR VÅRA BILAR
Välj upp till tre Jaguar-bilar och jämför dem sida vid sida.
BYGG DIN BIL
Använd konfiguratorn för att designa din perfekta Jaguar.
LADDA NER BROSCHYR
Visa och ladda ner de senaste Jaguar-broschyrerna.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Sök efter en Jaguar-återförsäljare nära dig.