JAGUAR XE

En helt ny sportsedan. Jaguar XE har ett nytt dieselutbud som förstärks av mildhybridteknik.

360° VY AV EXTERIÖREN
BOKA PROVKÖRNING
FÅ EN OFFERT

CO2-UTSLÄPP VID BLANDAD KÖRNING g/km:
Från 112

BRÄNSLEFÖRBRUKNING VID BLANDAD KÖRNING L/100 KM:
Från 4.3 (Upp till 65.7)

in2VwFPRc40

Det kan hända att bilarna som visas inte överensstämmer exakt med nyligen gjorda uppgraderingar och förbättringar. Vissa funktioner som beskrivs kan vara beroende av marknad eller drivlina. Kontakta din lokala Jaguar-återförsäljare för de senaste specifikationerna.

VÄLJ DIN MODELL
Jämför funktioner och specifikationer sida vid sida.
BYGG DIN BIL
Använd konfiguratören för att designa din perfekta Jaguar XE.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Jaguar-återförsäljare nära dig.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Jaguar.
DESIGN
UTFORSKA <br> INTERIÖR
UTFORSKA INTERIÖR

En behaglig interiör skapad för att sätta dig och dina passagerare i fokus. Njut av de förbättrade, skålade sätena i läder, eller välj Windsor-skinn för en lyxigare känsla. Jaguar SportShift-väljaren och Jaguar Drive Control sammanfattar väl XE:s sportkänsla.

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
DESIGNDETALJER
DESIGNDETALJER

En uppdaterad interiör med cockpitkänsla ger enastående nivåer av komfort, och den högre mittkonsolen bidrar till ett sportigare utseende.

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
UTFORSKA <br>EXTERIÖR
UTFORSKA EXTERIÖR

Jaguar XE har en eleganta utstrålning och muskulös hållning. Premium LED-strålkastare med karaktäristiska varselljus, bred grill och dynamisk främre stötfångare förstärker bilens profil.

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
VÄLJ DIN MODELL
JAGUAR XE
Med en bredare, lägre profil – Jaguar XE är formgiven med utrustning som bidrar till dess självsäkra attityd.
SE GALLERI
JAGUAR XE R-DYNAMIC
Karosspaketet R-Dynamic med sportiga främre stötfångare, sidokjolar och karossfärgad bakluckespoiler tar XEs sportiga uttryck ett steg längre.
SE GALLERI
JAGUAR XE R-DYNAMIC BLACK
Den enkla elegansen i svart. Jaguar XE R-Dynamic Black.
SE GALLERI
PRESTANDA
KÖRPRESTANDA
KÖRPRESTANDA

Känd för sina dynamiska köregenskaper, nu är XE:s prestanda förbättrad med avancerad körteknik och funktioner. Gör dig redo för nervkittlande körning.

TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING) <br>GENOM BROMSNING
TORQUE VECTORING

Sömlös balanserad fördelning av vridmomentet mellan hjulen. För att du ska känna dig trygg bakom ratten också i kurvig terräng ser detta system till att XE fortsätter köra smidigt och hålla en stabil kurs hela vägen.

SE SPECIFIKATIONER
FYRHJULSDRIFT
XE:s fyrhjulsdrift ökar bilens prestanda och kontroll. Programvaran Intelligent Driveline Dynamics (IDD) analyserar rådande vägförhållanden och fördelar kraften mellan hjulen för bästa dynamiska köregenskaper på alla slags underlag.
MOTOR
Vårt utbud av bensin- och dieselmotorer är utvecklade för att kombinera bränsleeffektivitet och smidig prestanda på bästa sätt. Kraftfullare dieselmotorer har förbättrats med mildhybridteknik som ger ännu högre effektivitet och förfining tack vare ett smart regenererande system.
DYNAMIC HANDLING-PAKET
I detta tillvalspaket ingår Configurable Dynamics, Adaptive Dynamics, röda bromsok, spoiler på bagageluckan samt 355 mm bromsar fram och 325 mm bromsar bak – allt för att förhöja bilens utseende och din körupplevelse.
TEKNIK I BILEN
ENKELHET SOM STANDARD
ENKELHET SOM STANDARD

Pivi har bland annat följande standardfunktioner:


• 10-tums pekskärm
• DAB digitalradio
• Ny design på gränssnittet
• Apple CarPlay® 1
• Android AutoTM 2
• Remote3


Uppgradera till Pivi Pro4 så får du det allra senaste inom artificiell intelligens för bilar, med bland annat funktioner som det självlärande navigationssystemet som ger en fullständigt uppkopplad resa.

INFORMATION I ETT ÖGONKAST
INFORMATION I ETT ÖGONKAST

Välj bland en rad olika layouter, bland annat 3D-navigation med helskärmsvisning, körinformation, eller se snabbt vad ljudsystemet spelar – allt på en ny högupplöst 12,3 tum stor interaktiv förardisplay.


Tillvalet head up-display5 projicerar viktig information på vindrutan. Visa enkelt bilens hastighet, aktuellt växelläge och navigation via färgdisplayen.

MERIDIAN™ AUDIO
MERIDIAN™ AUDIO

För brittiska MeridianTM Audio handlar allt om musikupplevelsen. Vi talar inte bara om att höja ljudvolymen.

Det handlar mer om musikens djup, klarhet och realistiska återgivning genom en kombination av avancerad ljudteknik och strategiskt placerade högtalare för att skapa rätt ljudmatta – eller ”ljudscen” – för interiören i XE.
Välj mellan MeridianTM eller MeridianTM surroundljudsystem (tillval).

HÅLLER DIG UPPKOPPLAD
Med Online-paket6 erhålls fler uppkopplade tjänster via ett inbyggt SIM-kort som ger tillgång till:

• Obegränsad medieöverföring
• Röstigenkänning online
• Väderprognoser
• Kalendersynkronisering online
UNDERHÅLLNING FÖR ALLA
Välj till Wi-Fi-kompatibilitet med dataabonnemang7 så kan du använda:

• Medieöverföringstjänster som du väljer själv
• Upp till 20 GB data i månaden
• En antennförstärkt anslutning
• Flera anslutna enheter
TRÅDLÖS LADDNING
Med hjälp av tillvalet trådlös laddning med telefonsignalsförstärkare kan du ladda kompatibla smartphones utan sladdar eller en dockningsstation. I bilen använder din telefon bilens antenn för att förbättra signalen och samtalskvaliteten.
JONISERING AV KUPÉLUFTEN MED PM2,5-FILTER
Med tillvalet NanoeTM -jonisering ökar förarens och passagerarnas välmående. När du aktiverar funktionen fångar det specialkonstruerade filtret upp finpartiklar och luftburna allergener i utomhusluften, t.ex. PM2,5, damm och pollen.
ANVÄNDBARHET OCH SÄKERHET
PRAKTISKT LASTUTRYMME
Delat baksäte ger massor med plats för alla dina tillhörigheter. Även om du har händerna fulla kommer du lätt åt att öppna och stänga bakluckan med tillvalet eldriven baklucka med rörelsestyrning.
ACTIVITY KEY
Vatten- och stöttålig - Nya valbara Activity Key8 låter dig låsa upp, låsa och starta din bil. Så oavsett vilka utomhusaktiviteter du och dina vänner har planerat finns det inte längre något behov av konventionella bilnycklar.
CLEARSIGHT INRE BACKSPEGEL
Avancerad teknik ger dig den bästa sikten bakåt i din Jaguar XE*. En kamera i antennen skickar en livevideo till backspegeln så att du har ständig uppsikt oavsett vad som finns bakom bilen.

*Tillvalsutrustning. Kunder med varifokala eller bifokala linser kan uppleva problem med att vänja sig vid spegelns digitala läge. Spegelns normala läge kan dock alltid användas.
FÖRARASSISTANSSYSTEM
Jaguar XE har byggts med förarassistansfunktioner som gör det lättare att köra och att parkera i stan, och även roligare att köra på motorvägar. Dessa tekniska lösningar förhöjer din körupplevelse genom att göra den mindre stressfylld.
FORTSÄTT UTFORSKA
VÄLJ DIN JAGUAR XE
Hela modellprogrammet finns här, med ett brett urval av snygga designutföranden, prestandahjälpmedel och teknik.
VÄLJ DIN MODELL
GALLERi
Stränga krav på detaljnoggrannhet har alltid varit grundläggande för våra bilar. XE är formgiven med utrustning som bidrar till dess självsäkra attityd.
SE GALLERI
SPECIFIKATIONER
Utforska de fina detaljerna. Ta reda på mer om motorprestanda, mått och bränsleförbrukning.
SE SPECIFIKATIONER
DEN PERFEKTA KÖRNINGEN BÖRJAR HÄR

Den mest avancerade, effektiva och förfinade sportsedan som Jaguar någonsin har tillverkat. Använd konfiguratorn för att designa din perfekta Jaguar XE.

BYGG DIN BIL
JAGUAR TILLBEHÖR
JAGUAR TILLBEHÖR

Definiera din XE ytterligare med fler tillval och tillbehör, från trådlös laddning med telefonsignalsförstärkare till lasthållare.

SE TILLBEHÖR
JAGUAR KOLLEKTION
JAGUARS KOLLEKTION

Vårt exklusiva sortiment av lyxiga kläder, accessoarer och presentartiklar har inspirerats av våra bilar och deras design.

LÄS MER
VÄLJ DIN MODELL
Jämför funktioner och specifikationer sida vid sida.
BYGG DIN BIL
Använd konfiguratören för att designa din perfekta Jaguar XE.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Jaguar-återförsäljare nära dig.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Jaguar.

†Angivna värden är NEDC2 beräknade utifrån officiella WLTP-tester från tillverkaren i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värden för CO2-utsläpp och bränsleförbrukning kan variera beroende på fälgval och eventuell extrautrustning. NEDC2 är värden beräknade med hjälp av en statlig formel utifrån WLTP-värden som motsvarar det som de skulle ha varit enligt det gamla NEDC-testet. Korrekt skattehantering kan sedan tillämpas.


Visa WLTP-värden
WLTP är den nya officiella EU-testmetoden för att beräkna standardiserade bränsleförbruknings- och CO2-värden för personbilar. Metoden mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och avgasutsläpp. Syftet är att tillhandahålla värden som stämmer bättre överens med verklig körning. Bilarna testas med tillvalsutrustning och med en mer krävande testprocedur och körprofil.


1 Din bil är förberedd för Apple CarPlay. Tjänsterna som erbjuds av Apple CarPlay är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay för mer information.

2 Din bil är förberedd för Android Auto. Tjänsterna som erbjuds av Android Auto är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.android.com/auto/ för mer information.

3 Jaguar Remote innehåller prenumerationstjänster som kan förlängas efter startperioden enligt anvisningar från din Jaguar-återförsäljare. Jaguar Remote-appen måste laddas ner från Apple App Store/Google Play Store.

4 Uppkopplad navigation kräver förlängning av abonnemanget efter startperioden enligt anvisningar från din Jaguar-återförsäljare.

5 Kräver soldämpande glas på vissa marknader. Navigationsanvisningar på vindrutan visas endast när bilen är utrustad med Pivi Pro.

6 Regler för ”fair use” (skäligt bruk) kan gälla. Ett års prenumeration ingår och denna kan förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din Jaguar-återförsäljare.

7 Regler för ”fair use” (skäligt bruk) gäller. När 20 GB data har förbrukats inom en månad kan det hända att datahastigheter och funktioner i bilen försämras under resten av den månaden. För närmare detaljer kring reglerna för ”fair use” (skäligt bruk) kopplade till denna funktion, se villkoren för InControl Pivi Pro på www.jaguar.com/pivi-pro-terms. Uppspelningstiden beror på strömningsleverantör och videoinnehållets upplösning. Med HD-video ökar dataförbrukningen avsevärt.

8 Activity Key kan laddas i ungefär två timmar och sedan räcker batteritiden i ungefär tio dagar.

9 Omfattas av lokala bestämmelser. Om bifokala eller varifokala förare inte kan ställa in fokus på den digitala bildvisningen för ClearSight, kan de återgå till backspegelns vanliga funktion.


Tillvalsutrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation (modell och drivlina) och marknad eller kräva installation av annan utrustning för att kunna monteras. Kontakta din lokala återförsäljare för närmare detaljer, eller konfigurera din bil online.


Utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.


Funktioner, tillval, tredjepartstjänster och deras tillgänglighet för Pivi och InControl är marknadsberoende. Kontrollera därför med din Jaguar-återförsäljare vad som gäller angående lokal marknadstillgänglighet och fullständiga villkor. Vissa funktioner är kopplade till abonnemang som måste förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksanslutning kan inte garanteras på alla platser. Informationen om InControl-tekniken som visas, inklusive skärmbilder och sekvenser, omfattas av programuppdateringar, versionskontroll och andra system- och bildändringar, beroende på valda tillval.


Meridian är ett registrerat varumärke som tillhör Meridian Audio Ltd. Trifield och enheten med tre fält är ett varumärke som tillhör Trifield Productions Ltd.

Apple CarPlay är ett varumärke som tillhör Apple Inc., vars slutanvändarvillkor kan gälla.

Android Auto är ett varumärke som tillhör Google LLC.

Nanoe™ är ett varumärke som tillhör Panasonic Corporation.