PUBLIK LADDNING

Din vägledning till laddning när du inte är hemma.

Anslutning i hemmet är fortfarande det smidigaste sättet att helt ladda din elbil varje dag. Men med fler publika laddpunkter längs våra vägar än någonsin – från avlägset belägna gårdsbutiker till motorvägarnas serviceanläggningar – har det aldrig varit lättare att ladda när man är på väg.

AC/DC-LADDNING – KOM IGÅNG

När din Jaguar ska ansluta sig till en laddstation använder den sig av ett kombinerat laddningssystem (CCS). Systemet är kompatibelt med AC-laddare och på vissa modeller även med DC-snabbladdare. Vissa andra biltillverkare använder olika system för laddning, t.ex. CHAdeMO. Dessa används i mindre utsträckning i det offentliga laddningsnätverket och är inte kompatibla med Jaguar.

Långsammare AC-laddstationer finns på platser som butiksparkeringar, gym och parkeringsplatser.
Snabbladdningsstationer är vanligtvis placerade på motorvägar och huvudvägar.

AC-LADDNING

AC-LADDNING

De flesta publika AC-laddstationer kräver att du använder en egen laddkabel, därför medföljer som standard en AC-laddkabel till alla våra laddhybrider. Detta är samma kabel som du använder till din laddbox hemma.
DC-SNABBLADDNING

DC-SNABBLADDNING

Det snabbaste sättet att ladda längs vägen. DC-snabbladdare är utrustade med egna laddkablar, så du behöver inte använda laddkabeln som följer med din bil.

LADDTIDER FÖR ELBILEN JAGUAR I-PACE

Fordon Maximal räckvidd AC-laddning (7 kW)
0 – 100%
AC-laddning (11 kW)
0 – 100%
DC-snabbladdning (50 kW) DC-snabbladdning (100 kW)
I-PACE 470 km* Från 13 timmar1 Från 9 timmar1 39 km efter 15 minuters laddning1 127 km efter 15 minuters laddning1

LADDTIDER FÖR LADDHYBRIDER FRÅN JAGUAR

Siffrorna relaterade till DC-snabbladdningsstationer – som vanligtvis finns på servicestationer vid motorvägar och längs huvudvägar – avser uppladdning till 80 %. Detta beror på att laddningshastigheten sjunker betydligt så fort man överstiger 80 %, detta för att skydda batteriet och optimera dess livslängd.

Fordon Maximal räckvidd AC-laddning (7 kW)
0 – 100%
DC-snabbladdning (50 kW)
0 – 100%
DC-snabbladdning (100 kW)
F-PACE 53 km**1 2h 16m1 Från 30 minuter1 -
E-PACE 58 km1 2h 20m1 - Från 30 minuter1

REGISTRERING HOS PUBLIKA LADDNÄTVERK

Även om vissa laddpunkter är gratis att använda, är majoriteten tillgängliga via smidiga betalningsmetoder, bland annat mobilappar, medlemskonton eller ett kontaktlöst bankkort. Kostnaden för publik laddning är normalt en kombination av en initial anslutningsavgift, laddtid (kostnad per timme) och/eller den mängd energi som används (kostnad per kWh).

Vi rekommenderar att du bekantar dig med fler än bara en nätverksoperatör för att säkerställa bästa möjliga täckning och betalningsmetoder för dina önskade rutter – särskilt när du är på resa eller besöker ett annat land.

HUR DU HITTAR, ANVÄNDER OCH BETALAR FÖR LADDNING

Med hjälp av bilens navigationssystem och de senaste apparna från dina lokala laddleverantörer är det enkelt att hitta de tusentals publika laddstationerna som finns i landet.
HUR DU HITTAR, ANVÄNDER OCH BETALAR FÖR LADDNING

FORTSÄTT UTFORSKA ELTEKNIKEN

SÅ LADDAR DU

SÅ LADDAR DU

Bekanta dig med de enkla stegen för att ladda din elbil, vare sig du är hemma eller på väg.
LADDNING HEMMA

LADDNING HEMMA

Att ladda din elbil hemma är det bekvämaste sättet att börja din dag med full laddning.
LÅG ÄGANDEKOSTNAD

LÅG ÄGANDEKOSTNAD

Genom att äga en elbil kan du spara pengar varje dag på allt från billigare drift till lägre servicekostnader.

JAGUAR EL- OCH HYBRIDBILAR

Upplev Jaguars elektriska värld genom vårt utbud av innovativa el- och hybridbilar.
JAGUAR EL- OCH HYBRIDBILAR

Laddtiderna varierar beroende på många faktorer, inklusive men inte begränsat till: batteriets ålder, skick, temperatur och befintlig laddningsnivå samt anläggningen som används och den totala laddtiden.


‡Angivna värden är NEDC2 beräknade utifrån officiella WLTP-tester från tillverkaren i enlighet med gällande EU-lagstiftning med ett fulladdat batteri. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värdena för CO2, bränsleekonomi, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör. NEDC2 är värden beräknade med hjälp av en statlig formel utifrån WLTP-värden som motsvarar det som de skulle ha varit enligt det gamla NEDC-testet. Korrekt skattehantering kan sedan tillämpas.


*Officiella uppgifter om bränsleförbrukning: Ej tillämpligt: Siffror för I-PACE i kWh/100 km: Blandad körning 22,0-25,2. CO2-utsläpp g/km. Elektrisk räckvidd Upp till 470 km. Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens officiella tester utförda i enlighet med gällande EU-lagstiftning med fulladdat batteri. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör, faktiskt rutt samt batteriets skick. Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett serietillverkat fordon på en standardiserad väg.Visa WLTP-värden för I-PACE


**Officiella bränsleförbrukningsuppgifter för F-PACE modellprogram (exklusive PHEV) i l/100 km: Blandad körning 5,2-11,4 (54,3-24,8). CO2-utsläpp enligt WLTP< 137-260 g/km. PHEV i l/100 km: Blandad körning 2,4. CO2-utsläpp enligt WLTP 54 g/km. Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett produktionsfordon över en standardiserad väg. Vilken räckvidd som uppnås varierar beroende på fordons- och batteritillstånd, faktisk rutt, miljö och körstil. Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens officiella tester utförda i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värdena för CO2, bränsleförbrukning, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, lastvikt och tillbehör.


Visa WLTP-värden för F-PACE


†Officiella uppgifter om bränsleförbrukning för E-PACE PHEV i l/100 km: Blandad körning 1,4 (201,8). CO2-utsläpp 32 g/km. Elektrisk räckvidd Upp till 62 km (39 miles). Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens officiella tester utförda i enlighet med gällande EU-lagstiftning med fulladdat batteri. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värdena för CO2, bränsleekonomi, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör, faktiskt rutt samt batteriets skick. Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett serietillverkat fordon på en standardiserad väg.Visa WLTP-värden