LADDAD BILHEMESTER

Våra elektrifierade bilar är roliga att köra och enkla att leva med. Här slår vi hål på några myter och ger dig en rad laddade fakta.

4 MYTER OM ELEKTRIFIERADE BILAR - VI BERÄTTAR SANNINGEN

ATT LADDA TAR JÄTTELÅNG TID

Allt hänger på laddeffekten. Våra laddhybrider, F-PACE och E-PACE, kan laddas upp till 80 % på 30 minuter med hjälp av en 50 kW DC-snabbladdare. Och för helt elektriska I-PACE tar det 40 minuter att ladda upp till 80 % med en 100 kW DC-snabbladdare.

DEN ANGIVNA RÄCKVIDDEN ÄR FALSK

Absolut inte! Räckvidden för elbilar anges i antal kilometer och är uppmätt efter den så kallade WLTP-cykeln. En ny teststandard som är obligatoriskt i hela världen. Men precis som för bensin- och dieseldrivna bilar påverkas elektrifierade modeller av körstil, hastighet, utrustning med mera.

BATTERIET HÅLLER BARA I NÅGRA ÅR

Nej då, batterierna är gjorda för att hålla mycket längre än så. Våra laddhybrider har en batterigaranti på 6 år eller 100 000 km, beroende på vad som sker först. Och för vår elbil I-PACE gäller en batterigaranti på 8 år eller 160 000 km. Oberoende av antalet genomförda snabbladdningar.

LADDHYBRIDER ÄR TRÅKIGA ATT KÖRA

Ett påstående som inte kunde vara mer felaktigt! Elmotorerna i våra elektrifierade modeller utvecklar fullt vridmoment från start – vilket ger dig blixtsnabb respons och en helt ny typ av tyst körglädje.

FORTSÄTT UTFORSKA ELKRAFTEN

SÅ ÄR LIVET MED ELBIL

SÅ ÄR LIVET MED ELBIL

Djupdyk i olika intressanta fakta om vår prisvinnande elbil I-PACE! Hur är den att köra, ladda och vad påverkar räckvidden? Här ger vi dig svar på det mesta.
VILKEN JAGUAR PASSAR DIG?

VILKEN JAGUAR PASSAR DIG?

Besvara 5 snabba frågor om dina körvanor för att se vilken Jaguar som passar dig bäst. Är det diesel, bensin eller el som gäller?
EN MER HÅLLBAR FRAMTID

EN MER HÅLLBAR FRAMTID

Ända sedan starten har vi tänkt nytt och tänjt på gränserna. Eldrift öppnar upp för ännu fler möjligheter att utveckla vår vision om en mer hållbar körupplevelse.