ELEKTRIFIERING MED JAGUAR

Spännande att köra, lätt att leva med. Jaguar gör elbilsägandet mer spännande, mer tillgängligt och mer praktiskt än någonsin.

VARFÖR ELEKTRISKT?
LÅG ÄGANDEKOSTNAD
Elbilar har betydligt lägre driftskostnader än bensin- och dieseldrivna bilar. De omfattas dessutom inte av trängselavgifter, parkeringsrestriktioner och körförbud i miljözoner i vissa städer, och de gynnas med ett antal generösa statliga premier.
ENKELT OCH BEKVÄMT
Tack vare att laddning till största delen sker bekvämt i ditt hem kan du planera din tid mer effektivt kring saker som du vill göra. Sätt helt enkelt i kontakten på kvällen, så är du alltid redo att ge dig iväg nästa morgon.
NOLL AVGASUTSLÄPP
Fordon som drivs enbart av ett batteri kan uppnå maximal effekt utan CO2 -avgasutsläpp. Och i takt med att allt fler förnybara resurser läggs till i det nationella elnätet blir elbilsenergin renare för varje år.
EN DISTINKT KÖRUPPLEVELSE
Elbilar är inte bara otroligt tysta utan kan dessutom leverera acceleration utan någon fördröjning och utan avbrott för växlingar. Detta bidrar till en avgjort smidig körupplevelse med bra respons i alla hastigheter.
VARFÖR JAGUAR?
TEKNIK FRÅN TÄVLINGSBANAN TILL VANLIGA VÄGAR
Genom att dela erfarenheter och kunskap som vi hämtat från vår elektriska tävlingsserie har vi gjort enorma framsteg med våra vägbilar. Ett exempel är de två extremt lätta och effektiva elmotorerna i Jaguar I-PACE som utvecklades med hjälp av allt vi lärt oss av vår Formel E-tävlingsbil I-TYPE.
EN HÅLLBAR, SMARTARE FRAMTID TAR FORM
Ända sedan den första Jaguaren tillverkades 1935 har vi tänjt på gränserna för det möjliga. Övergången till eldrift ändrar inte på detta. Faktum är att elektricitet innebär fler möjligheter att forma vår vision om en mer hållbar, smartare körupplevelse som anammar den dynamiska prestanda och dramatiska design som vi är kända för.
FRAMSTEG SOM DRIVKRAFT

Vi är medvetna om att det krävs mer än nollutsläpp för att driva hållbar förändring. Därför har vi under hela vår elbilsutveckling minskat användningen av kobolt i våra litiumjonbatterier med över 60 %. Detta innebär att vi är betydligt mindre beroende av råmaterial och närmar oss vår ambition om klimatneutral tillverkning.

TRE TYPER AV ELDRIFT
BATTERIDRIVET ELFORDON (BEV)
Ett batteridrivet elfordon (BEV = Battery Electric Vehicle) har ingen bensin- eller dieselmotor utan drivs enbart av en elmotor med ett batteri. Fordonet laddas i en extern strömkälla och genom regenerativ bromsning, och avgasutsläppen är därför lika med noll.
LADDHYBRIDFORDON (PHEV)
En laddhybrid kombinerar en bensin- eller dieselmotor med en elmotor och ett batteri. Fordonet laddas i en extern strömkälla och genom regenerativ bromsning. Drift med bilens förbränningsmotor och elmotor varvas för att optimala prestanda och effektivitet ska uppnås.
MILDHYBRIDFORDON (MHEV)
En mildhybrid lagrar energi som normalt går förlorad under bromsning och återanvänder sedan denna energi på ett smart sätt för att assistera motorn. Den har även ett stopp-start-system så att motorn kan stängas av när bilen saktar ner till stillastående.
JAGUAR I-PACE

Upptäck Jaguars första helt eldrivna prestanda-SUV. World Car of the Year 2019.

LÄS MER
FORTSÄTT UTFORSKA ELTEKNIKEN
ELBILENS RÄCKVIDD
Utforska allt du behöver veta om hur du maximerar bilens räckvidd och får ut mesta möjliga av varje laddning.
LÄS MER
LÅG ÄGANDEKOSTNAD
Genom att äga en elbil kan du spara pengar varje dag på allt från billigare drift till lägre servicekostnader.
LÄS MER
LADDNING HEMMA
Att ladda din elbil hemma är det bekvämaste sättet att börja din dag med full laddning.
LÄS MER
PUBLIK LADDNING
Tack vare en växande infrastruktur med publika laddpunkter är det lättare än någonsin att ladda en elbil utanför hemmet.
LÄS MER