E-TYPE 60 COLLECTION

Sex matchade par i begränsad upplaga. En legendarisk sportbil.

60 ÅR AV FRAMGÅNG

I mars 1961 skapade Jaguar E-TYPE historia när den handbyggda roadstern ”77RW” kördes från Coventry till Geneve för att tillsammans med ”9600HP” lanseras på motormässan. Aldrig tidigare hade en bil framkallat sådana passionerade känslor och brittisk stolthet.


60 år senare firar Jaguar Classic avtäckningen av en ikon med sex restaurerade, matchade E-TYPE-par, inspirerade av ”9600HP” och ”77RW”, inklusive en exklusiv körupplevelse från Coventry till Genève för deras nya ägare.

1961: TVÅ STORSLAGNA RESOR

2021: LEGENDERNA LEVER VIDARE

De sex E-TYPE 60 Edition efterliknar ”9600HP” med Flat Out Grey-lack och Smooth Black-läderklädsel och utgör en hyllning till de omtalade bilresorna 1961. Varje coupé-modell kompletteras av en ”77RW”-inspirerad roadster i den unika färgen Drop Everything Green med mockagrön läderklädsel.

Dessa två färger är exklusiva för E-TYPE 60 Collection och finns inte tillgänglig för någon annan Jaguar.

ROAD TO GENEVA-GRAVYR

ROAD TO GENEVA-GRAVYR

Mittkonsolen är utsmyckad av konstnären och den världsledande gravören King Nerd och utgör en visuell höjdpunkt som för tankarna till Bob Berrys och Norman Dewis bilresor.
DETALJUTFORMNING AV 60 EDITION

DETALJUTFORMNING AV 60 EDITION

Motorhuvens emblem, urtavlan, tanklocket och chassiplåten pryds alla av den minnesvärda E-TYPE 60-logotypen som skapats av Jaguar Design. Ratten är likadan som i 1961 års modeller, med rattkrans i ljus bok och signalhornsknapp i 24 karats guld.
SKRÄDDARSYDDA TILLBEHÖR

SKRÄDDARSYDDA TILLBEHÖR

De medföljande E-TYPE 60-tillbehören, så som det skräddarsydda kapellet, verktygssatsen och förvaringsfickan för domkraften, kompletterar de sofistikerade designuppdateringarna och illustrerar den omsorg man ägnat åt detaljerna i varje enskild bil.

EN EXTRAORDINÄR KÖRUPPLEVELSE

Att köra E-TYPE:s jungfruresa från Coventry till Genève erbjuder nya ägare och förare en möjlighet att hylla modellen på bästa sätt.
Under den exklusiva tredagarsupplevelsen får du sällskap av likasinnade när du beger dig ut på de mest natursköna europeiska vägarna bakom ratten på E-TYPE 60 Collection.

E-TYPE 60 COLLECTION

Alla bilar i E-TYPE 60 Collection är bokade. Kontakta vårt säljteam om du har frågor om en Jaguar E-TYPE Series 1
som återställts till sin ursprungliga specifikation via vårt exklusiva Reborn-program.

RESERVDELAR TILL E-TYPE 60 COLLECTION

Håll din E-TYPE i autentiskt toppskick med våra 60 Edition-förbättringar skapade med samma kvalitet och prestanda som din bil.

PERFEKT LJUD
TEKNISKA FÖRBÄTTRINGAR
REDO FÖR ALLA VÄDER