SÄKERHET OCH TRYGGHET

Inget är viktigare för oss än att utforma och konstruera fordon som hjälper till att hålla passagerarna trygga och säkra.

HÖGSTA SKYDDSNIVÅ

Från vår lättviktsarkitektur i aluminium och vårt omfattande krockkuddesystem till våra
Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) - en Jaguar är utformad för att skydda dig på varje resa.
Medan de allra senaste innovationerna inom fordonssäkerhet ger dig extra trygghet.

AVANCERADE FÖRARASSISTANSSYSTEM

Vi har utvecklat en rad intuitiva tekniker för att förbättra din körupplevelse och göra den säkrare, smidigare och roligare.

AUTONOM NÖDBROMSNING

AUTONOM NÖDBROMSNING

Om en potentiell kollision upptäcks mellan 5 och 80 km/h blir du varnad, vilket ger dig tid att vidta åtgärder. Om ingen åtgärd vidtas aktiverar systemet automatiskt bromsarna.
FILHÅLLNINGSHJÄLP OCH FÖRARÖVERVAKNING

FILHÅLLNINGSHJÄLP OCH FÖRARÖVERVAKNING

Filhållningshjälpen samarbetar med filbytesvarnaren för att känna av oavsiktliga rörelser och hjälpa till att styra din Jaguar tillbaka in i filen. Förarövervakningen känner av bristande koncentration på grund av trötthet och föreslår att du tar en paus.
ADAPTIV FARTHÅLLARE MED STYRASSISTANS

ADAPTIV FARTHÅLLARE MED STYRASSISTANS

Adaptiv farthållare och styrassistans gör det enklare att köra långa sträckor och i tät trafik genom att den automatiskt centrerar bilen i körfältet, samtidigt som det inställda avståndet till framförvarande fordon bibehålls.
AVANCERAD PARKERINGSASSISTANS

AVANCERAD PARKERINGSASSISTANS

Den avancerade parkeringsassistansen gör det lättare än någonsin att parkera i trånga utrymmen. Din Jaguar kan med hög precision styra sig själv i olika parkeringssituationer – du behöver bara sköta broms och gas.
FILBYTESVARNING

FILBYTESVARNING

Filbytesvarnaren hjälper till att hålla alla i bilen säkra genom att känna av om bilen oavsiktligt är på väg att lämna sitt körfält genom att varna dig visuellt och med hjälp av en lätt vibration i ratten.
ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKELN SAMT BACKVARNARE

ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKELN SAMT BACKVARNARE

Om din bil upptäcker att ett annat fordon finns i, eller närmar sig din döda vinkel, blir du snabbt varnad om detta. På samma sätt känner backvarnaren av fordon som är i rörelse bakom dig när du backar.
SURROUNDKAMERASYSTEM

SURROUNDKAMERASYSTEM

Med vårt surround-kamerasystem har du via pekskärmen 360° uppsikt utvändigt runt bilen, vilket gör det lättare att t.ex. parkera vid en trottoar eller köra ut ur trånga utrymmen och korsningar.
DÖDVINKELASSISTENT

DÖDVINKELASSISTENT

Dödvinkelassistenten är en utökning av funktionen övervakning av döda vinkeln och applicerar styrmoment för att styra dig bort från fordonet i din döda vinkel om du påbörjar ett filbyte.