loading
Var god vänta...
Skip primary navigation
Jaguar XJ

XJ

EXTRAORDINÄR LYX

Jaguar XJR

XJR

BESLUTSAM KRAFT, ULTIMAT LYX

Jaguar XJ

XJ

UPPTÄCK EXTRAORDINÄR LYX

VAD ÄR EN XJ?

XJ sätter ny standard för vad en lyxbil ska vara. Den är en dramatisk kombination av skönhet, lyx och kraft. Den är smidig och ger en uppfriskande dynamisk körupplevelse. Kupén är byggd för att passagerarna ska kunna sträcka ut och koppla av. 
Ingen annan bil ser ut som eller känns som en XJ.

UPPTÄCK EN NY VÄRLD

XJ passar perfekt, oavsett om du vill köra eller åka.  Med den enastående passagerarlyxen erbjuder bilen även den dynamiska körupplevelse du kan förvänta dig av en Jaguar.  Oavsett om du kör eller åker kommer du att upptäcka hantverkets kvalitet, som är en av de saker som är specifika för en XJ och som personifieras av de noga utvalda färgerna, materialen och detaljerna.

Jaguar XJ

INNERUTRYMME

Gör kupén i XJ till din egen - en lugn miljö som är utformad för att stimulera alla dina sinnen. Koppla av i total lyx, omsluten av mjukaste läder, moderna material och en rad fina detaljer – varav du själv kan välja många av dem. Börja med att välja färgtema och kombinationer till interiören. Tänk dig sedan bred, svepande lyxig träfaner som framhäver utrymmet.

Varje detalj har monterats med största noggrannhet, så att ådringen flyter runt kupén och sidorna matchar varandra perfekt. Eller varför inte välja modernare detaljer i Piano Black eller kolfiber för att få en modernare stil. Välj slutligen den perfekta läderklädseln i önskad färg, från de bästa läderleverantörerna.

 • XJ LUXURY DEKOR

  Narvade lädersäten i Cashew med läderklädd instrumentpanel i Truffle och tygklädsel i taket

  FANER

  Satin American Walnut

 • XJ PREMIUM LUXURY DEKOR

  Mjuknarvade lädersäten i Ivory med instrumentpanel i Oyster och Ivory takklädsel

  FANER

  Blank Burr Walnut

LYX PÅ VÄGEN

Att köra en XJ är en storslagen upplevelse. Den är smidig, har dynamisk prestanda tack vare den styva lättviktskonstruktionen i aluminium och nära nog perfekt viktfördelning. Intuitiv teknik hjälper till att göra körupplevelsen ännu behagligare – från enkel växling och förbättrad körkontroll med JaguarDrive Selector™ och JaguarDrive Control™ till den blixtsnabba växlingen med Jaguar Sequential Shift™, som anpassas efter ditt sätt att köra. Samtidigt övervakar Adaptiv dynamik förarens körsätt och optimerar bilens fjädringsinställning för bästa komfort och kontroll.

Jaguar XJ

ENASTÅENDE KRAFT

Dynamisk prestanda finns inbyggd i alla XJ-motorer och garanterar enastående prestanda och köregenskaper. Alla tre motorerna är utrustade med en 8-växlad automatisk växellåda som är direkt, har enastående mjuka växlingar och bra bränsleekonomi. Utbudet omfattar vår enastående 3.0 liter V6 275 hk turbodiesel, 3.0 liter V6 340 hk kompressormatade bensinmotor och 5.0 liter V8 510 hk och 550 hk kompressormatade bensinmotorer i XJ Supersport och XJR.

INRE STYRKA

XJ:s skönhet går på djupet. Monocoque-konstruktionen i aluminium är otroligt stark men lätt, med i stort sett perfekt viktfördelning.

Den enastående styvheten ger säkrare, exaktare köregenskaper och kan absorbera högre kollisionskrafter än stål. Den hjälper även till att ge bättre bränsleekonomi och lägre CO2-utsläpp. Men det är inte allt - 50 procent av den aluminium som används kommer från återvunnet material.

Jaguar XJJaguar XJ

FULL KONTROLL OCH UPPKOPPLAD

I en XJ har du alltid tillgång till relevant information, som t.ex. hur långt det är till nästa motorvägsavfart eller bensinstation, allt tack vare instrument och mätare på den virtuella instrumentpanelen. Dessutom kan du röststyra ljudanläggningen, navigering och telefon via 8-tums pekskärmen i mittkonsolen.

Jaguar XJ

LEVANDE UTRYMME

Så snart du sätter dig i en XJ omsluts du av komfortabel lyx. Framsätena har uppvärmning, på vissa versioner finns även kylning för bästa komfort, med fem olika massageprogram som kan anpassas efter ditt eget önskemål. Koppla av och sträck på benen – i XJ med lång hjulbas har du mer än en meters benutrymme – eller om du så önskar kan du arbeta under resan, tack vare de praktiska, läderklädda affärsborden, som är tillval på modeller med lång hjulbas. Andra tillval som förhöjer det rymliga baksätet är bland annat två fällbara säten av flygplansmodell med tre massageprogram och minne. I mittarmstödet finns, tillsammans med två mugghållare, fjärrkontrollen till baksätesunderhållningssystemet. Mittarmstödet kan fällas undan så att man får en tredje baksätesplats om så önskas.

Jaguar XJ interior

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev