loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

XJ

UTRUSTNING OCH TILLVAL

XJ SÄKERHET OCH TRYGGHET

Bilen har flera olika säkerhetssystem som hjälper till att skydda både dig och dina passagerare under färden.

SKYDDANDE KAROSS

XJ's förstärkta kaross är konstruerad för att skydda dig och dina passagerare. Karosspanelerna i aluminium och monocoque-chassiet är kemiskt förenade och hopnitade för skapa ett enastående starkt och styvt skal, som hjälper till att skydda personerna i bilen vid en kollision.

Jaguar XJ

PARKERINGSASSISTENT

Med ljudsignaler framifrån eller bakifrån uppmärksammas du på föremål nära bilen och parkeringsassistenten visar varningssymboler på pekskärmen.

För extra säkerhet och bekvämlighet har tillvalet Backkamera med vägledning en kamera monterad bak som sänder information till pekskärmen och visar bilens väg när man backar.

Jaguar XJ

ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKELN

Övervakning av döda vinkeln ger ökad trygghet när man byter körfält på motorvägen. Systemet använder radarsensorer för att uppmärksamma föraren på fordon i döda vinkeln. En orange symbol visas i ytterspegeln på den sida där radarn känner av ett fordon.

Jaguar XJ
 1. KROCKKUDDAR OCH WHIPLASH-SKYDD

  XJ är konstruerad för att ge dig bästa möjliga skydd vid en kollision: två krockkuddar fram, två krockkuddar i sätenas yttersidor och sidokrockgardiner ovanför sidofönstren fram och bak. Dessutom finns sensorer i framsätena som känner av förarens och passagerarens storlek och vikt, detta gör att säkerhetsbältena kan dämpa kontakten med krockkuddarna genom att aktivera en ”mjuklandningsteknik”. Dessutom gör whiplash-förebyggande teknik att nackstöden omgående rör sig framåt vid en olycka.

 2. PEDESTRIAN CONTACT SYSTEM

  Hjälper till att skydda både personerna utanför och inne i bilen. Om en XJ kommer i kontakt med en fotgängare höjer de inbyggda sensorer upp motorhuven för att förhindra att fotgängaren slår i komponenter under motorhuven.

 3. BILBARNSTOLAR

  Barnens säkerhet är otroligt viktig. Jaguar har tagit fram och testat en utrustningsserie för alla åldersgrupper. Från barnstolar för nyfödda och småbarn till bälteskuddar för de lite äldre barnen. All utrustning är enkel att installera, ta bort och göra ren.

 4. FÖRBÄTTRAD TRYGGHET

  Få bästa möjliga trygghet för din XJ. Styr låsen via fjärrkontrollen i nyckeln. Du kan låsa, och till och med dubbellåsa, dörrarna via knappen på dörrhandtaget. Dessutom låses dörrarna automatiskt när man uppnått en förinställd hastighet. Som en extra skyddsfunktion är din XJ alltid skyddad med larm och motorstartspärr.

Jaguar XJ

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev