loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

XJ

UTRUSTNING OCH TILLVAL

XJ KÖRDYNAMIK

Enastående motorer, avancerad växlingsteknik och säkerhetsfunktioner gör XJ både spännande och belönande att köra.

XJ'S FYRA MOTORER

Välj mellan XJ:s exceptionella motorer, som utvecklats för att uppfylla olika körkrav, utan att kompromissa med prestanda och köregenskaper.

2,0-liters i4 240 hk turboladdad bensinmotor med smart stopp/start-teknik erbjuder både effektivitet och bränsleekonomi, utan att förlora den körbarhet och prestanda man förväntar sig av en Jaguar. Trots att CO2-utsläppen inte ligger på mer än 199 g/km klarar den att accelerera från 0-100 km/h på bara 7,5 sekunder.

Den kompressormatade V6-bensinmotorn på 3,0 liter och 340 hk tillsammans med instinktiv Jaguar fyrhjulsdrift (AWD) ger föraren bästa väggrepp under alla förhållanden. Den accelererar från 0-100 km/h på 6,4 sekunder med ett CO2-utsläpp på 234 g/km.

V8-bensinmotorn på 5,0 liter och 385 hk är en konventionell sugmotor som levererar ett vridmoment på upp till 515 Nm och ger en oöverträffad dynamisk körupplevelse. Den kraftfulla motorn i kombination med XJ's lättviktskonstruktion i aluminium ger en enastående acceleration från 0-100 km/h på 5,7 sekunder, med en topphastighet elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Med den kompressormatade 5,0-liters V8-bensinmotorn på 470 hk blir vridmomentet upp till 575 Nm, vilket gör att bilen kan accelerera från 0-100 km/h på hisnande 5,2 sekunder.

Motorn är byggd på ett styvt aluminiumblock som är högtrycksformgjutet för bästa precision och noggrannhet och ger en jämnare, tystare prestanda. Med avancerad teknik, så som SGDI-insprutning (Spray-Guided Direct Injection) och dubbel oberoende variabel ventilstyrning (DIVCT) får man hög effekt med direkt respons, samtidigt som ekonomi och utsläppsnivåer blir bättre.

Jaguar XJ engine

JAGUAR SEQUENTIAL SHIFT™

Jaguar Sequential Shift™ gör det möjligt att välja mellan växlingslägena Drive, Sport och Manual, vid manuell växling använder man paddlarna som är monterade bakom ratten

Jaguar XJ

SMART STOPP/START-TEKNIK

Med smart stopp/start-teknik får du bättre bränsleeffektivitet, eftersom systemet stänger av motorn när den inte behövs – Eco Stop. När man släpper upp bromspedalen startar Eco Start motorn direkt, diskret och skonsamt för miljön. Dessutom ger Jaguars 8-växlade automatväxellåda jämnare växling, vilket ger ett både distinktare och mer bränsleekonomiskt körsätt.

Jaguar XJ

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev