loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

XJ

UTRUSTNING OCH TILLVAL

XJ INTERIÖR

Kupén i XJ är både modern och lyxig och designad för att kittla dina sinnen och kännas välkomnande.

VÄLJ MELLAN OLIKA FÄRGER OCH MATERIAL

Komfort och kvalitet kännetecknar det omslutande mjuka lädret som kompletteras med dubbelsömmar, moderna material och noga utvald faner i piano black, kolfiber eller äkta trä. Fanerdekoren är 0,5 mm tjock och skärs ut med laser för exakt passform. Därefter monteras den omsorgsfullt med mönsterpassning för att sidorna i kupén ska harmoniera. Faneren lackeras, glättas och poleras i en miljö optimerad med avseende på temperatur och luftfuktighet.

Sätesläder finns med tre olika narvningsklasser: narvat läder, mjuknarvat läder och semi-anilinläder. Lädret köps in från de bästa leverantörerna i Storbritannien och Italien för att säkerställa yppersta kvalitet och känsla. Allt läder genomgår omfattande bearbetning för att skyddas på bästa sätt, samtidigt som man bevarar materialets unika utseende och karaktär. I XJ används dubbelsöm för att ge bästa hållbarhet och bevisar dessutom Jaguars kvalitet. På utvalda modeller kan man välja kontrasterande söm på säten och dörrpaneler, vilket ger bilen en extra personlig prägel.

PREMIUM BAKSÄTESPAKET

Det finns flera olika sätesalternativ att välja mellan, bland annat med elektrisk inställning och minnesfunktion som kommer ihåg din sätesinställning. Den enastående lyxen i tillvalet premium baksätespaket är endast tillgänglig för XJ med lång hjulbas. Paketet inkluderar två individuella, fällbara säten av flygplansmodell med uppvärmning och kylning samt tre massagefunktioner, automatisk 4-zons klimatanläggning, elektriska solskydd för sidofönstren samt fotstöd. Läderklädda affärsbord ger ökad komfort, oavsett om du arbetar eller kopplar av. Som underhållning för alla finns dubbla 10,2-tums LCD-skärmar med mediaanslutning bak, samt fjärrkontroll och två par WhiteFire® digitala, trådlösa hörlurar.

Jaguar XJ interior

SPORTINTERIÖRPAKET

På XJ-modellerna Premium Luxury och Portfolio kan man uppgradera XJ-interiören med en unik sportprofil. Paketet omfattar uppgradering till sportsäten med elektrisk 18/18-vägs inställning klädda med mjuknarvat läder på förar- och passagerarsida, baksäte med uppvärmning och kylning, samt inställningsminne på förar- och passagerarsida. Det finns ytterligare två alternativ av interiördekor med pedalsats i rostfritt stål och automatisk 4-zons klimatanläggning.

Jaguar XJ interior

FÖRAR- OCH PASSAGERARKOMFORT

Komfort bygger på kontroll. Enkla femvägsreglage på ratten gör det lätt att styra de vanligaste funktionerna via menyerna i den virtuella instrumentpanelen utan att behöva släppa ratten eller läsa menyerna på pekskärmen. Extrareglagen under rattens ekrar styr funktionerna farthållare, telefon och interaktiv röststyrning. Dessutom erbjuder XJ tillvalet uppvärmd ratt, en verklig lyx alla kalla vinterdagar.

För ultimat förarkomfort och extra bekvämlighet på långturer kan framsätena ställas in för något av de fem olika massageprogrammen, som kan anpassas efter eget önskemål.

Jaguar XJ interior

VID EN NÄRMARE ANBLICK

Alla uppskattar den luftiga, rymliga och insynsskyddade kupén som skapas genom det värmereflekterande, tonade panoramaglastaket. Panoramaglastaket täcker hela bilens bredd och sträcker sig ända till baksätet, taket har ett effektivt UV-filter och hjälper till att fylla kupén med härligt naturligt ljus. Bakrutan ser ut att svepa runt bilen och skapar på så sätt en flytande taklinje som förstärker XJ:s långa, låga och breda profil.

Jaguar XJ
Jaguar XJ interior

INGEN DETALJ HAR HOPPATS ÖVER.

Det lugnande fosforblå ljuset leder dig rätt inne i XJ. Den mjuka nyansen är både praktisk och behaglig, från mittkonsolen, dörrpanelerna och dörrhandtagen till den analoga klockan. Med en lätt beröring öppnar du handskfacket eller tänder den övre konsolbelysningen, allt med hjälp av JaguarSense™-tekniken.


SÄTT DIG BAKOM RATTEN

Ta en titt inne i XJ (360 grader)

Bild visar: XJ LWB med Portfolio interiör: London Tan säten med Navy Upper Facia och Ivory Jaguar Suedecloth Premium Headlining, med Gloss Burr Walnut veneer och Rear Seat Entertainment Pack.

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev