loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

C-X16 –INNOVATIV TEKNIK

Kärnan i Jaguars filosofi är att omdefiniera prestanda och, som Adrian Hallmark säger, Jaguar gör det med siktet inställt på framtiden. C-X16 är en bra indikation på hur nästa generation av Jaguars sportbilar producerar kraft på nya, tekniskt avancerade sätt. 

C-X16 drivs av en kompressormatad V6-motorprototyp av lättmetall. Detta i sig själv visar vägen till nästa generation av förbättrade, effektiva, kraftfulla förbränningsmotorer. Men konceptbilen kan också utnyttja styrkan hos en prestandahöjande elmotor inspirerad av Formel 1-system. 

Minskad bränsleförbrukning innebär att bilen kan prestera som en utsläppsfri elbil vid hastigheter på upp till 80 km/h – och erbjuder vid behov en snabb effekthöjning och acceleration. Detta är känt som "Push to Pass" och gör att föraren kan öka bilens effekt till 70 kW (motsvarande 95 hk) för en snabb höjning på upp till 10 sekunder. I händelse av att man behöver extra kraft finns det lite till som bara väntar på att frigöras med ett knapptryck på ratten. Tack vare elmotorns fördröjningsfria natur är den här kraften omedelbart tillgänglig. 

För att behålla den felfria kraften och det oavbrutna luftflödet längs bilens sidor är dörrhandtagen införlivade i karossen. Beröringssensorer inbyggda i handtagen aktiverar tysta elmotorer som fäller ut aluminiumhandtagen åt förare och passagerare.