F‑TYPE SVR COUPÉ

Med sin uppgraderade motor på 575 hk har F-TYPE SVR konstruerats för ren och skär kraft, spänning och en topphastighet på 322 km/h.

MAX. EFFEKT
575PS
 
ACCELERATION FRÅN
0-100 km/h på 3,7 sekunder
 
TOPPHASTIGHET
322 km/h

JÄMFÖR VÅRA BILAR
Välj upp till tre Jaguar-bilar och jämför dem sida vid sida.
BYGG DIN BIL
Använd konfiguratorn för att designa din perfekta Jaguar.
LADDA NER BROSCHYR
Visa och ladda ner de senaste Jaguar-broschyrerna.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Sök efter en Jaguar-återförsäljare nära dig.

Vår avdelning Special Vehicle Operations (SVO) skapar specialmodeller som på ett ultimat sätt uttrycker Jaguars hisnande prestanda, exceptionell lyx och spjutspetsteknik. Den senaste skapelsen från toppmoderna SVO Technical Centre är F-TYPE SVR – vår mest kraftfulla F-TYPE någonsin.

V8:an på 5,0 liter har en dubbel virvelkompressor som arbetar utan fördröjning och levererar omedelbar prestanda vid alla motorvarvtal. Håll i dig ordentligt – bilen tar dig från 0–100 km/h på blott 3,7 sekunder och vidare till en topphastighet på 322 km/h*.

*När den aerodynamiska kolfibervingen på F-TYPE SVR ersätts med F-TYPE:s utfällbara standardbakspoiler sjunker topphastigheten för F-TYPE SVR Coupé till 300 km/h.

UTFORSKA F-TYPE CABRIOLET
BYGG DIN BIL
KÄNNETECKNANDE DETALJER
VARJE DETALJ HAR ETT SYFTE
F‑TYPE SVR är lättare och snabbare – med omkonfigurerad aerodynamik och Jaguars fyrhjulsdriftsteknik som säkerställer maximalt väggrepp under alla förhållanden. Varje centimeter är optimerad för ren och skär pulshöjande tävlingsprestanda.

Det kan hända att bilarna som visas filmerna inte överensstämmer exakt med nyligen gjorda uppgraderingar och förbättringar. Kontakta din lokala Jaguar-återförsäljare för de senaste specifikationerna.
SE FILMEN
yt:_5pnXq3zLLI
INTERIÖRSTIL
Quiltade prestandasäten med komfort, stöd och ultramodern finish som skapar en känsla av total lyx.
LÄTTVIKTSTEKNIK
Vikt är prestandans fiende. Så vi gjorde F-TYPE SVR så lätt som möjligt. Varje gram har ett syfte. Avgassystemet i titan och Inconel® sparade oss 16 kg, medan de snygga smidda lättmetallfälgarna ger en total viktminskning på 13,8 kg. Varje omkonstruerad hjulupphängningsled sparar 0,6 kg jämfört med konventionella leder, och de keramiska bromsarna (tillval) på 398 mm fram och 380 mm bak sänker vikten med 21 kg jämfört med icke-keramiska alternativ. Varje insparat milligram ger F-TYPE SVR snabbare acceleration, smidigare köregenskaper och vassare bromsförmåga – allt för en oförglömlig körupplevelse.
AERODYNAMIK
Den aerodynamiska vingen på F-TYPE SVR är väsentlig för bilens ökade prestanda och ger både lägre luftmotstånd och reducerade lyftkrafter. Vingen är bredare och mer upphöjd, vilket gör att den verkar över hela bilens bredd. I utfällt läge sänker den luftmotståndskoefficienten med 2,5 procent och lyftkoefficienten med 15 procent. Andra aerodynamiska förbättringar styr luftflödet genom motorrummet för optimal kylning och balanserad nedåtkraft. Den släta undersidan och den bakre diffusorn minskar luftmotståndet, styr luftflödet och förbättrar stabiliteten.
DRIVLINETEKNIK
V8-motorn på 5,0 liter i F-TYPE SVR är omkalibrerad för att leverera upp till smått otroliga 575 hk och 700 Nm i vridmoment. Fyrhjulsdriftsystemet arbetar tillsammans med den elektroniska aktiva differentialen för att öka väggrepp och stabilitet, så att F-TYPE SVR:s imponerande prestanda kan ges fria tyglar.
F-TYPE SVR COUPÉ UTRUSTNING
V8-MOTOR PÅ 5,0 LITER OCH 575 HK
Denna omkalibrerade V8-motor på 5,0 liter och 575 hk gör F-TYPE SVR till den mest kraftfulla serietillverkade bil som Jaguar någonsin har släppt lös. Den tar dig från 0–100 km/h på blott 3,7 sekunder och vidare till en topphastighet på 322 km/h.
AVANCERAD AERODYNAMIK
Ett flertal aerodynamiska förbättringar, bland annat frontsplitter och bredare spoiler, gör att F-TYPE SVR trycks hårdare mot marken samtidigt som luftmotståndet minskas. Resultatet är att F-TYPE SVR skär genom luften och kan accelerera snabbt och glida fram utan ansträngning.
UNIKA FÄLGAR
F-TYPE SVR är utrustad med speciella 20-tums lättmetallfälgar i mattgrå finish. På dessa fälgar med delade ekrar sitter unika Pirelli P ZERO™-däck som är 10 mm bredare än standarddäcken på F-TYPE, vilket ger ännu bättre köregenskaper och väggrepp.
EXKLUSIV INTERIÖR
Interiören i F-TYPE SVR är ett utmärkt exempel på den detaljnoggrannhet som präglar arbetet på vår Special Vehicle Operations-avdelning. Exklusiva material finns överallt, från eleganta kontrastsömmar till ultramoderna dekorer som skapar en känsla av total lyx.
STANDARDUTRUSTNING SOM FINNS PÅ ALLA F-TYPE MODELLER
NAVIGATION PRO
Navigationsstödet gör det lättare att följa rutter, tack vare röstguidning sväng för sväng samt korsningsvy. Identifieringsfunktionen ”Dead-reckoning” kan positionera bilen med stor noggrannhet även när GPS-signalen förloras, t.ex. inne i stadskärnor eller vid körning genom tunnlar.
EPAS
Elektrisk servostyrning (EPAS) ger enastående gensvar och kontroll. Den är bara aktiv vid behov, vilket innebär mer motoreffekt när du verkligen behöver det och dessutom lägre bränsleförbrukning. En sofistikerad datorstyrning varierar styrhjälpen efter behov – den ökar hjälpen i lägre hastigheter och förbättrar känslan i högre hastigheter.
TOUCH PRO
Touch Pros nästa generation av maskin- och programvara är standard i alla F-TYPE och innebär att uppkoppling och underhållning ligger på allra högsta nivå. Systemets mycket fina gensvar, intuitiva användargränssnitt och tydliga grafik bidrar till att göra varje resa smidigare och mer njutbar.
MERIDIAN<sup>TM</sup> LJUDSYSTEM
Framtaget i samarbete med de brittiska ljudexperterna MeridianTM.Detta ljudsystem på 380 W i F-TYPE ger liv åt din musik. Med tio högtalare inklusive två subwoofers skräddarsyr det här systemet ditt ljud efter den unika akustiken i F-TYPE:s interiör med hjälp av digital signalbehandling (DSP) och avancerade Cabin Correction-algoritmer.
TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING)
F-TYPE:s Torque vectoring (momentstyrning) maximerar väghållningen även i de allra snävaste kurvor. Med Torque vectoring-tekniken sker riktade, oberoende bromsingrepp på det kurvinre fram- och bakhjulet för att uppnå en ökning av de vridande krafter som verkar på bilen.
GE DIN F-TYPE EN PERSONLIG TOUCH

Gör din F-TYPE helt unik. Välj färg på kaross och tak – och hitta fälgar som matchar. Skräddarsy en personlig interiör genom att välja dina ideala säten, material och färgkombinationer. Och med hjälp av Jaguars unika sortiment av designpaket och tillbehör kan du specialanpassa din F-TYPE fullt ut.

BYGG DIN BIL
UPPLEV EN PROVKÖRNING AV JAGUAR F-TYPE

Upplev prestanda, lyx och spänning under en provkörning hos din närmaste auktoriserade Jaguar-återförsäljare.

Boka provkörning