OM JAGUAR
INNOVATIVT LEDARSKAP <br> DEFINIERAR JAGUARS FRAMTID


 
 
Innovation är något helt naturligt för dr Ralf Speth. 2010 utsågs han till CEO för Jaguar Land Rover och har fått se företaget göra en otrolig helomvändning med ökad försäljning, över 8 000 skapade jobb och uppmärksammade lanseringar, inklusive nya XJ och märkesdefinierande F-TYPE.
 
Han älskar bilar, kör en Jaguar XFR och äger en klassisk E-Type. En stor del av framgångarna beror på hans krav på designfokus i alla delar av företaget – inte bara när det gäller själva bilarna, utan även kring hur hela organisationen fungerar.
 
"Jag pratar om hur vi designar alla våra processer, vår forskning och produktion, vår utbildning, våra rekryteringsplaner och personliga färdigheter, våra relationer med återförsäljare och slutligen våra kunder."
 
Han ser detta som nyckeln till framgång; att skapa värde och innovation för att generera rätt ekonomisk avkastning för att rättfärdiga ytterligare investeringar i innovation – den perfekta cirkeln.
 
"Vi blir allt mer internationella, utvecklar fler produkter och investerar i flera olika tekniker på flera olika områden."
 
Dr Speth är utbildad ekonomiingenjör från Rosenheims universitet i Tyskland och arbetade som affärskonsult i flera år innan han började hos BMW 1980. Efter 20 år gick han över till Ford Motor Companys Premier Automotive Group som chef för produktion, kvalitet och produktplanering. Hans sista tjänst hos BMW var som VD för Land Rover, när BMW ägde varumärket.
 
Han blev sedan chef för produktion, kvalitet och produktplanering hos Fords Premier Automotive Group (PAG) när BMW sålde Land Rover till Ford 2000. Han ledde den globala verksamheten för den tyska företagskoncernen Linde Group innan han gick vidare till JLR.
 
"Detta är ett avgörande ögonblick för JLR", förklarar han. "Det är inte en föråldrad bransch – bilar är en avancerad teknik för framtiden." Med en omlokalisering av den 170 personer starka forskningsgruppen till Warwicks universitet ligger han bakom planerna på att investera mer än 100 miljoner pund i forskningssamarbete under de kommande åren. Han håller också ett vakande öga på möjligheterna att skapa nya produkter av tekniker som har utvecklats för JLR, till exempel mikrogasturbinen som utvecklades av Bladon Jets för Jaguar C-X75."
 
 
 
"Innovativ design, ingenjörskonst och teknik är hjärtat i vår affärsverksamhet."
 

DR. RALF SPETH
CEO, Jaguar Land Rover

HÅLL MIG INFORMERAD
Registrera dig för alla de senaste Jaguar-nyheterna.
KONTAKTA OSS
Diskutera InControl med närmaste återförsäljare.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Sök efter en Jaguar-återförsäljare nära dig.