ELEKTRISK PRESTANDA

Kittlande Jaguar-kraft och dynamik med nollutsläpp – allt du förväntar dig av en helt eldriven prestanda-SUV.

JÄMFÖR VÅRA BILAR
Välj upp till tre Jaguar-bilar och jämför dem sida vid sida.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Jaguar-broschyrerna.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Jaguar-återförsäljare nära dig.

I över åttio år har Jaguar skapat bilar som väcker sinnena. Elkraft ändrar inte på det, utan ger bara fler möjligheter att skapa den dramatiska prestanda vi är kända för.

BYGG DIN BIL
JAGUAR-DYNAMIK

I-PACE drivlina ger 400 hk och 696 Nm omedelbart vridmoment.
Tack vare den inbyggda fyrhjulsdriftens väggrepp accelererar I-PACE från 0-100km/h på 4,8 sekunder.

BATTERI
I-PACE 90 kWh-batteri är byggt för att hålla länge och stödjer kontinuerliga perioder av maxeffekt. Batteriets placering mellan axlarna ger bilen en låg tyngdpunkt, vilket främjar bilens dynamik och gör I‑PACE till en sann förarbil.
MOTORER
I-PACE drivs av två synkroniserade elmotorer med permanenta magneter. Motorerna är integrerade i fram- och bakaxlarna. Dessa motorer ger 400 hk och 696 Nm omedelbart vridmoment. Tack vare den inbyggda fyrhjulsdriftens väggrepp accelererar I-PACE 0-100km/h på 4,8 sekunder.
VÄXELLÅDA
I-PACE behöver ingen konventionell växellåda. Allt handlar i stället om enkelhet. JaguarDrive levererar omedelbart ihållande acceleration från 0 till 12 000 varv/min utan fördröjning och utan avbrott för växlingar.
TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING) GENOM BROMSNING
Med torque vectoring-tekniken som maximerar smidigheten för en mer självsäker körning sker riktade, oberoende bromsingrepp på fram- och bakhjul för att uppnå en ökning av de vridkrafter som verkar på bilen. Under de flesta förhållanden appliceras mer bromstryck på det inre bakhjulet eftersom detta ger bäst kurvtagning, medan det inre framhjulet bromsas för ökad effektivitet och precision.
AKTIV LUFTFJÄDRING
Reducerar utrymmet mellan bilen och vägen för förbättrad aerodynamisk prestanda och räckvidd. I-PACE aktiva luftfjädring (tillval) sänker automatiskt bilen med 10 mm när den körs i hastigheter över 105 km/h under längre tid.
ADAPTIV DYNAMIK
Adaptive Dynamics levererar precis dynamik och en mjuk och behaglig åkkomfort genom att det övervakar fordonsrörelser upp till 500 gånger per sekund. Systemet analyserar ständigt acceleration, styrning, gas- och bromspedalsaktivitet och de elektroniskt styrda dämparna justeras för att optimera fjädringens inställningar och i alla lägen ge optimal balans mellan komfort, finess och smidighet.
KONFIGURERBAR DYNAMIK
Om bilen är utrustad med Adaptive Dynamics kan du med hjälp av systemet Configurable Dynamics anpassa gasgivningens känslighet, styrmotstånd och dämparstyvhet hos I-PACE. Välj Dynamic Mode för att vässa den sportiga karaktären hos I-PACE.
FYRHJULSDRIFT

I-PACE levererar körbarhet på alla underlag och i alla väder. Effekt och vridmoment levereras direkt och elmotorerna kan anpassas individuellt efter förarens input, vägförhållanden och tillgängligt väggrepp.

SE FILMEN
yt:cBHgLRA_J4Y
ADAPTIVE SURFACE RESPONSE
Med inspiration från vår ojämförliga expertis med system för fyrhjulsdrift övervakar Adaptive Surface Response (AdSR) konstant bilens miljö och anpassar motsvarande motor- och bromsinställningar. När funktionen aktiverats fungerar AdSR i alla hastigheter för att underlätta för dig i dåligt väder och på varierande underlag.
ALL SURFACE PROGRESS CONTROL (ASPC)
Med det toppmoderna systemet All Surface Progress Control kan du ställa in och hålla en jämn hastighet under utmanande förhållanden som exempelvis i halka. Det fungerar mellan 3,6 km/h och 30 km/h och gör att du kan koncentrera dig helt på vägen framför.
STARTHJÄLP VID DÅLIGT VÄGGREPP
Low Traction Launch ger optimal momentstyrning när du kör iväg från stillastående och förbättrar kompetensen under hala förhållanden så som vått gräs, snö och is. Systemet förblir aktivt tills att bilen når 30 km/h varefter I PACE sömlöst går över till valt körläge.
FÖRSTÄRKT BROMS- REGENERERING
För att maximera räckvidden använder I PACE ett förstärkt bromsregenereringssystem som tar tillvara på nästan all bromsenergi. När du lyfter foten från gaspedalen ger systemet regenerativ bromsning, vilket bromsar in I-PACE på ett behagligt sätt samtidigt som den genererade kraften används till att optimera batteriets räckvidd.
SE FILMEN
yt:SYHRnVOY9I0
BROMSNING I TÄT TRAFIK
Det är lätt att köra i tät trafik - med hjälp av I-PACE pekskärm kan du öka nivån av regenerativ bromsning. Motsvarande ökning av retardation innebär att du i exempelvis tät trafik med många stopp och starter har betydligt bättre kontroll över bilens hastighet med enbart gaspedalen.
AKTIVA KYLARFLÄNSAR
För optimal balans mellan kylning och aerodynamik öppnas de aktiva kylarflänsarna då batteriet behöver kylas ner, men hålls stängda när de inte behövs så att ett jämnt luftflöde erhålls.
VÄRMEPUMP

Den ytterst effektiva värmepumpen i I-PACE tar upp värme från utomhusluften och bilens elektroniska komponenter. Värmen överförs till kupén via värme- och ventilationssystemet, vilket innebär minskad belastning av batteriet och i sin tur maximering av räckvidden.

SE FILMEN
yt:L_qIh5J2OsY

Välj din egen eldrivna kombination av Jaguar-prestanda, teknik och stil.

BYGG DIN BIL
JÄMFÖR VÅRA BILAR
Välj upp till tre Jaguar-bilar och jämför dem sida vid sida.
BYGG DIN BIL
Använd konfiguratorn för att designa din perfekta Jaguar.
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Jaguar-broschyrerna.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Jaguar-återförsäljare nära dig.

Officiella EU-testsiffror från tillverkartest enligt EU-lagstiftning. Endast för jämförande ändamål. Siffror i siffror och övergripande EV-prestationsdata kan variera beroende på kör- och miljövariabler.