SÄKERHET OCH FUNKTIONALITET

Tveklöst en förarbil.

UTFORSKA SÄKERHET
JÄMFÖR VÅRA BILAR
Välj upp till tre Jaguar-bilar och jämför dem sida vid sida.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Jaguar-broschyrerna.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Jaguar-återförsäljare nära dig.
EN SÄKER PLATS ATT VARA PÅ

Störtbågar är en viktig säkerhetsdetalj på cabrioletmodellerna, och dessutom snygga att se på. I mattkromad eller blanksvart finish.

PLATS FÖR TVÅ
TRYGGHET
F-TYPE har ett omfattande system med krockkuddar för dig och din passagerare. Sensorerna känner av förarens och passagerarens storlek och vikt innan de främre krockkuddarna löser ut baserat på detta. De avancerade bältessträckarna i F-TYPE spänner automatiskt säkerhetsbältena vid kraftig inbromsning.
LIVETS VÄSENTLIGHETER
Mer än tillräckligt med plats för en helgresa. F-TYPE har tillräckligt med plats i bagageutrymmet för två personers handbagage. På coupémodellen öppnas bakluckan genom ett enkelt tryck på en bekvämt placerad knapp och lyfts automatiskt hela vägen upp.
DRIV UT MÖRKRET

F-TYPE:s pixel-LED-strålkastare med karakteristiska varselljus anpassar ljusstrålarnas bredd och räckvidd efter hastigheten som du kör i. De vet även när de ska skifta till halvljus så att mötande trafik inte bländas.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

F‑TYPE är tveklöst en förarbil. Avancerade säkerhetssystem och förarassistanssystem hjälper dig att fokusera på det rena nöjet: körningen.

DRIVER ASSISTANCE
SAFETY
DÖDVINKELASSISTENTSPAKET
Om ett annat fordon befinner sig i din döda vinkel när du påbörjar ett filbyte, upptäcker dödvinkelassistenten fordonet och applicerar ett korrigerande styrmoment för att styra bort din bil från fordonet som närmar sig. Backvarnaren använder samma system för att via pekskärmen göra dig uppmärksam på fordon i rörelse när du backar.
FILHÅLLNINGSHJÄLP
Känner av om din bil är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och applicerar då ett korrigerande moment i ratten för att uppmana dig att styra tillbaka bilen.
BACKKAMERA
Backkameran förbättrar sikten vid backning. För att underlätta vid parkering visas statiska linjer som representerar din bil och dess tänkta väg på pekskärmen.
FARTHÅLLARE OCH HASTIGHETSBEGRÄNSARE
Farthållaren gör det möjligt att hålla konstant hastighet utan att behöva hålla gaspedalen nedtryckt. Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in en maxhastighet.
PARKERINGSASSISTANS
Fickparkering blir ännu enklare med parkeringsassistenten som styr din bil in i och ut ur ett lämpligt utrymme. När du har lagt i ”Drive” eller backväxeln behöver du bara reglera bilens hastighet. Du vägleds genom manövrarna med hjälp av grafik och meddelanden.
VÄGMÄRKESIDENTIFIERING OCH ADAPTIV HASTIGHETSBEGRÄNSARE
Håller dig informerad om hastighetsgränser och omkörningsförbud genom att visa relevanta vägskyltar på instrumentpanelen. Den adaptiva hastighetsbegränsaren använder information från vägmärkesidentifieringen för att din bil inte ska överskrida gällande hastighetsbegränsning.
NÖDBROMSNING
Bidrar till att förhindra kollisioner med andra fordon och fotgängare med hjälp av inbyggda kameror. Om en potential frontalkollision upptäcks avger systemet akustiska och visuella varningar. Om ingen åtgärd vidtas aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision.
FÖRARÖVERVAKNING
Genom övervakning av rattrörelser samt broms- och gaspedalsanvändning känner förarövervakningen av om du börjar bli dåsig och ger dig en tidig varning när du behöver ta en paus.
SYSTEM FÖR DÄCKTRYCKSÖVERVAKNING
Systemet är ett komplement till dina regelbundna kontroller av däcktrycket. Det övervakar hela tiden trycket i varje hjul och varnar dig om ett eller flera däck har för lågt tryck.
BYGG DIN EGEN
VÄLJ DIN F-TYPE

Valet är svårt, men båda är rätt. F-TYPE Coupé eller Convertible?

VÄLJ DIN MODELL
JÄMFÖR VÅRA BILAR
Välj upp till tre Jaguar-bilar och jämför dem sida vid sida..
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Jaguar-broschyrerna.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Jaguar-återförsäljare nära dig.

Tillvalsutrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation (modell och drivlina) och marknad eller kräva installation av annan utrustning för att kunna monteras. Kontakta din lokala återförsäljare för närmare detaljer, eller konfigurera din bil online.​

Utrustning i bilen ska endast användas av förare då detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen. ​​