loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

F-TYPE SVR COUPÉ

Med sin uppgraderade motor på 575 hk har F-TYPE SVR konstruerats för ren och skär kraft, spänning och en ostrypt topphastighet på 322 km/h.

bg-modelDisplay

Vår avdelning Special Vehicle Operations (SVO) för specialmodeller skapar bilar som på ett ultimat sätt uttrycker Jaguar: hisnande prestanda, exceptionell lyx och spjutspetsteknik. Den senaste skapelsen från SVO:s toppmoderna teknikcenter är F-TYPE SVR – vår mest kraftfulla F-TYPE någonsin.

5,0-liters V8:ans dubbla virvelkompressor arbetar utan fördröjning och levererar omedelbara prestanda vid alla motorvarvtal. Håll i dig ordentligt – den tar dig från 0–100 km/h på blott 3,7 sekunder och vidare till en topphastighet på 322 km/h*.

*När den aerodynamiska kolfibervingen på F-TYPE SVR ersätts med F-TYPE:s utfällbara standardbakspoiler sjunker topphastigheten för F-TYPE SVR Coupé till 300 km/h.

SE F-TYPE SVR CABRIOLET      BYGG DIN F-TYPE
Den særpregede karosseristylingen på F-TYPE R-Dynamic bygger videre på det selvsikre utseendet til F-TYPE.

LÄTTVIKTSTEKNIK

Vikt är prestandas fiende. Så vi gjorde F-TYPE SVR så lätt som möjligt. Varje gram har ett syfte. Avgassystemet i titan och Inconel® sparar 16 kg, medan de snygga smidda lättmetallfälgarna ger en total viktbesparing på 13,8 kg. Varje omkonstruerad hjulupphängningsled bak sparar 0,6 kg jämfört med konventionella leder, och de keramiska bromsarna (tillval) på 398 mm fram och 380 mm bak sänker vikten med 21 kg jämfört med icke-keramiska alternativ. Varje insparat milligram ger F-TYPE SVR snabbare acceleration, smidigare köregenskaper och vassare bromsförmåga – allt för en oförglömlig körupplevelse.

UTFORSKA KÖRPRESTANDA
Den særpregede karosseristylingen på F-TYPE R-Dynamic bygger videre på det selvsikre utseendet til F-TYPE.

AERODYNAMIK

Den aerodynamiska vingen på F-TYPE SVR är väsentlig för bilens ökade prestanda och ger både lägre luftmotstånd och reducerade lyftkrafter. Vingen är bredare och mer upphöjd, vilket gör att den verkar över hela bilens bredd. I utfällt läge sänker den luftmotståndskoefficienten med 2,5 procent och lyftkoefficienten med 15 procent. Andra aerodynamiska förbättringar styr luftflödet genom motorrummet för optimal kylning och balanserad nedåtkraft. Den släta undersidan och den bakre diffusorn minskar luftmotståndet, styr luftflödet och förbättrar stabiliteten.

UTFORSKA EXTERIÖR 
Den særpregede karosseristylingen på F-TYPE R-Dynamic bygger videre på det selvsikre utseendet til F-TYPE.

DRIVLINETEKNIK

V8-motorn på 5,0 liter i F-TYPE SVR är omkalibrerad för att leverera upp till smått otroliga 575 hk och 700 Nm i vridmoment. Fyrhjulsdriftsystemet arbetar tillsammans med den elektroniska aktiva differentialen för att öka väggrepp och stabilitet, så att F-TYPE SVR:s imponerande prestanda kan ges fria tyglar.

UTFORSKA MOTORTEKNIK

F-TYPE SVR COUPÉ UTRUSTNING

bg-modelDisplay

STANDARDUTRUSTNING SOM FINNS PÅ ALLA F-TYPE MODELLER

Jaguar F-type

GE DIN F-TYPE EN PERSONLIG TOUCH

Gör din F-TYPE helt unik. Välj färg på kaross och tak – och hitta fälgar som matchar. Skräddarsy en personlig interiör genom att välja dina ideala säten, material och färgkombinationer. Och med hjälp av Jaguars unika sortiment av tillval, designpaket och tillbehör kan du specialanpassa din F-TYPE fullt ut.

BYGG DIN F-TYPE

JAG VILL FÅ INFORMATION OM F-TYPE

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och erbjudanden kring F-TYPE

JAG VILL FÅ INFORMATION

bg-modelDisplay