loading
Var god vänta...
Skip primary navigation

EXTERIÖR

Bilens svepande karosslinjer, skulpterade konturer och markanta flyglar ger F-TYPE en omisskännlig närvaro som det inte går att missta sig på. Detta är en högprestandabil.

bg-modelDisplay

F-TYPE:s kraftfulla former och vackra proportioner avslöjar bilens härstamning, det senaste tillskottet i Jaguars välkända familj av högprestandasportbilar. Den är, delvis, skulpterad av vinden, designad med Jaguars toppmoderna aerodynamiska formgivningsteknik, Computational Fluid Dynamics (beräkningsströmningsdynamik). Aerodynamiska prestanda har integrerats diskret i karossen för att ge låga lyftkrafter och utmärkt stabilitet i hög hastighet. Och oavsett hur fort du kör så anpassar F-TYPE:s nya adaptiva LED-strålkastare sin ljusstråle för att garantera bästa möjliga belysning.

BYGG DIN F-TYPE
bg-modelDisplay

LED-STRÅLKASTARE

Även nattetid sticker F-TYPE ut. De nya LED-strålkastarna* med LED-varselljus monterade i J-form är lika effektiva som de ser ut. Dessa snygga strålkastare anpassar bredden och räckvidden hos ljusstrålen till din hastighet och har en ljuskvalitet som ligger närmare dagsljus. Du har alltid bästa möjliga belysning oavsett omgivning, så att dina ögon lättare kan urskilja föremål och inte blir lika trötta.

*Standard på F-TYPE R Dynamic, F-TYPE R och F-TYPE SVR. Tillval till F-TYPE.

bg-modelDisplay

URVAL AV COUPÉTAK

ALUMINIUMTAK

F-TYPE:s aluminiumtak är lika starkt och lätt som resten av bilen och ger en ren Coupé-look. Med sin färg, stil och linje är det ett idealiskt komplement till den kraftfulla profilen hos F-TYPE. Aluminiumtaket ger uttryck för F-TYPE i dess renaste sportbilsform.

FAST PANORAMATAK

För att få in ännu mer naturligt ljus och luftighet i kupén finns ett fullbrett panoramatak som tillval. För ökad avskildhet har taket ett manuellt skjutbart solskydd.

KOLFIBERTAK

De utvändiga och invändiga panelerna i kolfibertaket (tillval) är hoplimmade för att skapa en stark men ändå lätt takstruktur, och taket väger 20 % mindre än standardtaket i aluminium. Takets kolfiberväv syns genom en djup lackad yta med högklassig finish.

CABRIOLETTAK

Tygtaket på F-TYPE Cabriolet har låg vikt och finns i fyra olika färger. Det har förbättrats akustiskt med hjälp av komposittyg för lägre ljudnivå och är försett med en uppvärmd bakruta av glas. Taket kan fällas upp eller ner på bara 12 sekunder och kan styras helt automatiskt i hastigheter upp till 50 km/h.

Ytelsen leveres av en 3,0 liter V6 Supercharged motor med 400 hk som kun finnes på denne modellen.

LED-BAKLAMPOR

De nydesignade baklamporna sveper runt bilens hörn och är smäckra tack vare elegant LED-teknik. Sett bakifrån ger de F-TYPE en känsla av bredd och dynamiskt vackra proportioner.

F-TYPE har designats för ren körglädje. Bilens tekniska överlägsenhet innebär en bred kompetens som klarar alla förares krav och olika vägförhållanden. F-TYPE-programmet har något som passar varje förartyp, antingen som Coupé eller Cabriolet, med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, manuell eller automatisk växellåda. Designa och bygg din perfekta F-TYPE med hjälp av vår konfigurator eller anmäl ditt intresse.

BYGG DIN F-TYPE     JAG VILL FÅ INFORMATION 

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Jaguars nyhetsbrev