ICE DRIVE

Upplev hisnande iskörning bakom ratten i de senaste modellerna från Jaguar och Land Rover.

BOKA NU
UTMANINGEN PÅ ISEN VÄNTAR

Ta plats och låt våra erfarna instruktörer lyfta din körning till en helt ny nivå så att också du kan bemästra konsten att framföra några av världens mest kapabla fordon på våra specialberedda isbanor.

RESPLAN
ICE DRIVE+ (4 DAGAR)
ICE DRIVE (3 DAGAR)
DAG 1
Vid ankomsten tas du till Hotel Silverhatten som erbjuder en fantastisk utsikt över sjön Hornavan och det omgivande tallandskapet.​ Njut av dryck och middag tillsammans med andra gäster.
DAG 2
Efter frukost och genomgång är det dags att bege sig ut för en första lektion på den frusna sjön. Nu börjar det roliga på allvar genom att du lär dig hålla en konstant sladdvinkel.
DAG 3
En snabb genomgång på morgonen och sedan bär det tillbaka ut på isen för nya utmaningar. Därefter följer en rundtur i den hemliga vintertestanläggningen.​
DAG 4
Efter morgongenomgången får du en sista chans att se hur långt du har kommit och hur mycket du har lärt dig när du störtar runt på de olika banorna en sista gång.
DAG 1
Vid ankomsten tas du till Hotel Silverhatten som erbjuder en fantastisk utsikt över sjön Hornavan och det omgivande tallandskapet.​ Njut av dryck och middag tillsammans med andra gäster.
DAG 2
Efter frukost och genomgång är det dags att bege sig ut för en första lektion på den frusna sjön. Nu börjar det roliga på allvar genom att du lär dig hålla en konstant sladdvinkel.
DAG 3
En snabb genomgång på morgonen och sedan bär det tillbaka ut på isen för nya utmaningar. Därefter följer en rundtur i den hemliga vintertestanläggningen ​
LADDA NER BROSCHYR
TRÄFFA EXPERTTEAMET

Professionellt, engagerat och mycket erfaret. Våra expertinstruktörer ser till att få ut mesta möjliga från alla bilar och gäster.

FÅ UT MESTA MÖJLIGA AV DITT ÄVENTYR​
HOT LAPS
HOT LAPS

Med hjälp av en expertinstruktör kan du uppleva spänningen i våra mest extrema prestandamodeller i din framfart över vår mest krävande isbana.​

POLCIRKELTUR
POLCIRKELTUR

Använd dina nyförvärvade färdigheter medan du utforskar det arktiska landskapet. Minnena av ljuset, stillheten och vyerna bär du med dig för alltid.

SNÖSAFARI
SNÖSAFARI

Ta kontrollen över en kraftfull snöskoter på en spännande tur genom Arjeplogs landskap.

- Aktivitet för minst 4 personer
- Klädbyte och säkerhetsgenomgång

TUR MED HUNDSLÄDE
TUR MED HUNDSLÄDE

Byt ut Jaguar Land Rovers kraft mot huskykraft och njut av den spännande känslan av att styra ett hundspann i hög fart genom vildmarken.

ICE ACADEMY-JACKA
ICE ACADEMY-JACKA

Denna diskret märkta Land Rover-jacka som är lätt nog att bäras när du kör och varm nog för att skaka av sig vind, regn och snö kommer alltid att påminna dig om din arktiska upplevelse.​

Finns i herr- och damstorlekar. Välj helt önskat antal i bokningsformuläret.​

BJUD MED EN MEDRESENÄR SOM INTE KÖR

Utöver våra spännande Ice Drive-upplevelser erbjuder vi ett paket som ger en följeslagare som inte själv deltar i körningen möjlighet att njuta av ett urval av dagliga arktiska aktiviteter, måltider och delat boende.​ ​

Information om priser och tillgänglighet finns på bokningssidan för din Ice Drive-upplevelse.​

LÄS RECENSIONERNA I VÅR GÄSTBOK
Se vad våra senaste modiga gäster har att säga om sin Ice Academy-upplevelse med Jaguar.

LADDA NED GÄSTBOK

"Fantastiskt från början till slut. Lev livet fullt ut, utan begränsningar!"


GRAHAM, STORBRITANNIEN

BOKA ISKÖRNING NU
ICE DRIVE+
Upplev extrem vinterkörning hos Jaguar Land Rover Ice Academy i närheten av polcirkeln. Tre fantastiska dagar fullspäckade med actionkörning på vår frusna sjö och i snöspår där du lär dig att drifta och sladda med full kontroll. 4 nätters hotellvistelse, minst 3 dagars körning.BOKA NU
ICE DRIVE
Upplev extrem vinterkörning hos Jaguar Land Rover Ice Academy i närheten av polcirkeln. En fantastisk långhelg fullspäckad med actionkörning på vår frusna sjö och i snöspår där du lär dig att drifta och sladda med full kontroll. 3 nätters hotellvistelse, minst 2 dagars körning.BOKA NU
KONTAKTA OSS

Programmet hålls på engelska. Våra kontor har öppet mellan 09.00 och 17.30 GMT måndag till fredag, exklusive helgdagar.
(lokala avgifter kan tillkomma)

Telefon: +44 207 291 5253
E-post: [email protected]

VANLIGA FRÅGOR
COVID-19

Vilka åtgärder har vidtagits på grund av covid-19?

Klicka på följande länk för att se vår strategi för covid-19. Observera att regeringens riktlinjer ändras ofta och att vi hela tiden övervakar situationen och uppfyller gällande krav. Titta tillbaka på denna länk ofta inför resan till Jaguar Land Rover Ice Academy.

ALLMÄNT

Vem driver Jaguar Land Rover Ice Academy?

Jaguar Land Rover Ice Academy drivs av Quintessentially Travel tillsammans med Jaguar Land Rover, som tillhandahåller bilarna och kvalificerade Jaguar Land Rover Experience-instruktörer. Körprogrammet och isbanorna har designats av Jaguar Land Rover och på plats finns ett team som hjälper till med vad du behöver före eller under din vistelse hos oss.

Vilket språk ges Jaguar Land Rover Ice Academy på?

Programmet hålls på engelska.

Kan jag delta i Ice Academy även om jag inte är förare?

Våra program är skräddarsydda för att ge en unik körupplevelse. Inget är så häftigt som att köra på is och därför rekommenderar vi att du registrerar dig som förare. Självklart förstår vi att det finns gäster som vill följa med sin partner utan att vilja delta i själva iskörningen. Ett alternativt program kommer att erbjudas, men det är viktigt att komma ihåg att det kanske inte alltid är möjligt att schemalägga en hel dags aktiviteter. För gäster som vill se sin partner klara iskörningen kan vi inte garantera plats då detta avgörs från fall till fall på grund av anläggningens kapacitet.

Vilken är största tillåtna gruppstorlek för varje körupplevelse?

För att ge en mer exklusiv och engagerande upplevelse med hänsyn till covid-19 har vi minskat vår gruppstorlek till maximalt 20 gäster (två per bil). Varje grupp om 20 personer delas in i 2 grupper om 10 personer och varje grupp om 10 (5 fordon) får njuta av sina upplevelser vid olika tidpunkter på dagen. Detta för att undvika att vi får stora grupper samtidigt.

Måste jag ha en viss fysisk nivå för att få lov att delta?

För att delta i körupplevelsen måste du vara säker på att det inte finns några omständigheter som kan diskvalificera dig från att köra bil, som kroniska ryggproblem (eller liknande tillstånd), mentala tillstånd som kan försämra din körförmåga, nedsatt syn som inte uppfyller standarderna för bilkörning, graviditet, andningsproblem eller hjärtproblem.

Vilka andra aktiviteter finns det?

Som tillval finns Hot Lap-uppgraderingar, polarcirkelturer, turer med hundsläde, snöskoterturer (mot en extra kostnad), som kan förbokas när du bokar din plats på Jaguar Land Rover Ice Academy. För mer information om dessa och andra aktiviteter som erbjuds, kontakta vår samarbetspartner Quintessentially Travel:
E-post: [email protected] eller telefon: +44 207 291 5253 (09.00-17.00 (GMT), måndag-fredag, exklusive helgdagar. Lokala operatörsavgifter kan tillkomma.

PRIS

När är sista bokningsdag?

Bokningen stängs 30 dagar före startdatum.

Behöver jag teckna en extra försäkring för att kunna köra?

Någon tilläggsförsäkring för fordon krävs inte men det är obligatoriskt för gästerna att teckna en heltäckande reseförsäkring. Om du har några frågor om detta, kontakta vår samarbetspartner Quintessentially Travel:

E-post: [email protected] eller via telefon: +44 207 291 5253 (09.00-17.00 (GMT), måndag-fredag, exklusive helgdagar. Lokala operatörsavgifter kan tillkomma.

Vad ingår i priset för Jaguar Land Rover Ice Academy?

Generellt ingår följande:

• Alla köraktiviteter
• Hotellvistelse (med dubbelsäng)
• Frukost, lunch och middag
• Dryck till måltider
• Flygplatstransfer till/från Arvidsjaurs flygplats.

Se din individuella resplan för vad som exakt ingår. Observera att på grund av all körning som ingår serveras alkohol endast till middagarna och då i begränsad omfattning. Läsk, te och kaffe ingår i alla måltider.

Vad ingår inte i priset för körupplevelsen?

• Flygresor, måltider och dryck som inte anges i programmet
• Tillvalsaktiviteter (till exempel Hot Lap-uppgraderingar, polarcirkeltur, tur med hundsläde och snöskoterturer)
• Kortavgifter (om tillämpligt)
• Reseförsäkringar
• Eventuella arrangemang före eller efter resan som avviker från resplanen.

KÖRNING

Vem sköter körningen?

Det gör du! Det kommer att finnas ett team med Jaguar Land Rover Experience-instruktörer som ger expertvägledning och handledning, men det är du som sitter bakom ratten.

Kan jag delta i Jaguar Land Rover Ice Academy även om jag aldrig har kört bil på is förut?

Absolut! Köraktiviteterna är utformade för förare med olika förkunskaper. Du kommer att få ingående förarinformation och vårt team av expertinstruktörer från Jaguar Land Rover kommer att vara tillgängliga för vägledning och handledning på isen via tvåvägsradio i varje bil. För avancerade program rekommenderar vi starkt att du tidigare slutfört Ice Driving eller Low Mu.

Vilka bilar kommer jag att köra?

• Ice Drive: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport

• Ice Drive+: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport

• Ice Drive Advanced: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport. Inklusive vissa sessioner i: Jaguar F-TYPE SVR (20MY) Jaguar F-PACE SVR, Jaguar XE SV Project 8, Land Rovers nya Defender och ett "hot lap" för passagerare i Jaguar I-PACE eTrophy

• Ice Drive Advanced +: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport. Inklusive vissa sessioner i: Jaguar F-TYPE SVR (20MY) Jaguar F-PACE SVR, Jaguar XE SV Project 8, Land Rovers nya Defender och ett "hot lap" för passagerare i Jaguar I-PACE eTrophy

Till följd av omständigheter utanför vår kontroll kan vi ibland behöva ändra eller byta ut de bilar som anges, och vi förbehåller oss rätten att göra det.

Har bilarna manuell eller automatisk växellåda?

Alla bilar i detta program har automatisk växellåda.

Är bilarna vänster- eller högerstyrda?

Det är en blandning av höger- och vänsterstyrda bilar. Kunder som inte är bekväma med att köra på en viss sida i bilen får gärna informera instruktörsteamen, som då kommer att göra sitt bästa för att tillgodose dina krav.

Vilken är minimiåldern för deltagande?

Minimiåldern för deltagande är 21 år med giltigt körkort sedan tre år för att uppfylla kriterierna för att köra på issjön. Vid aktiviteter som omfattar körning på allmän väg (t.ex. Arctic Circle Drive-tillägg) gäller att du är minst 25 år och har ett giltigt körkort sedan tre år.

Vilken typ av körkort behöver jag?

Alla förare behöver ett fullständigt och giltigt körkort. Du kommer att få en webblänk till ett onlineformulär som du måste fylla i på förhand för att verifiera din körkortsstatus.

Alla förare måste ha minst tre (3) års oavbruten körerfarenhet med ett fullständigt körkort utan några allvarliga olyckor eller straff under de senaste två (2) åren. Alla förare ska vara över 25 år, ha högst 6 aktuella straffpoäng i sitt körkort (i förekommande fall) för att kunna delta i kursens eventuella vägkrav. Du måste informera oss om du har mer än 6 straffpoäng i ditt körkort.

Hur många personer åker i varje bil?

I programmen Ice Drive och Ice Drive+ delar två gäster på ett fordon. I Advanced-programmen kommer delar av den personliga handledningen att ges av en Jaguar Land Rover-instruktör. Se avsnittet om covid-19 om du reser själv.

RESA

Får jag en egen bil om jag reser på egen hand?

Nej. Som ensamresande kommer du att paras ihop med en annan gäst i bilen. Du bor i ett eget hotellrum. Se avsnittet om covid-19.

Får barn delta i Jaguar Land Rover Ice Academy?

Jaguar Land Rover Ice Academy avråds för barn på grund av säkerhetsskäl och extrema klimatförhållanden på resmålet.

Vilka typer av sängar finns det?

Vi har dubbelsängar i alla rum. Det finns inga enkelsängar eller rum med två enkelsängar.

Behöver jag visum?

För de flesta länder utanför EU krävs visum för att resa till Sverige och EU. Kontakta ditt lokala konsulat för att kontrollera vad som gäller för dig. Om du behöver en inbjudan för att kunna få visum, kontakta vår driftspartner Quintessentially Travel som förser dig med detta:
E-post: [email protected] eller via telefon: +44 207 291 5253 (09.00-17.00 (GMT), måndag-fredag, exklusive helgdagar. Lokala operatörsavgifter kan tillkomma.

Vilken valuta används i Sverige?

Den lokala valutan är svenska kronor (SEK).

Vem kan jag kontakta om jag behöver hjälp med min flygresa eller om jag vill förlänga min resa?

Quintessentially Travel, vår samarbetspartner, hjälper dig gärna att boka dina flygresor och förlänga din resa. Som fullserviceresebyrå gör de allt för att förgylla din Ice Academy-upplevelse. Kontaktuppgifter:
E-post: [email protected] eller via telefon: +44 207 291 5253 (09.00-17.00 (GMT), måndag-fredag, exklusive helgdagar. Lokala operatörsavgifter kan tillkomma.

Behöver jag särskilda kläder?

Temperaturen under körning kan sjunka till -30 °C eller lägre. Därför ber vi dig att ta med rätt slags varm, vädertålig klädsel och skor. Vi tillhandahåller ingen klädsel och rekommenderar därför alla deltagare att ta med sig följande saker:

• Varm mössa
• Varma vantar/handskar
• Varm halsduk
• Varmt underställ (långarmad tröja, hela ben)
• En välisolerad jacka
• Ulltröja eller fleecejacka
• Ytterligare några klädlager att komplettera med efter behov
• Robusta, bekväma skor (som lämpar sig för körning)
• Solglasögon

För gäster som bokar fler aktiviteter (inklusive, men inte begränsat till, snöskoter och hundspann) ingår skyddskläder. Kontakta Quintessentially Travel Team vid bokning för fullständig information.

Finns det någon klädkod för kvällen?

På kvällen gäller ledig klädsel.

Vad händer om vädret inte lämpar sig för iskörning?

Om vädret skulle innebära att vi av säkerhetsskäl måste stänga isfältet kommer ett ersättningsprogram att erbjudas.

Får jag ta med kamera eller videokamera?

Självklart får du det, men du bör känna till att Jaguar Land Rover Ice Academy hålls på en hemlig Jaguar Land Rover-testanläggning för kallt klimat och därför råder vissa restriktioner för fotografering. Drönare är inte tillåtna.

ICE DRIVE ADVANCED​

Utformad för återkommande gäster eller personer med tidigare erfarenhet av iskörning.​

LÄS MER
KONTAKTA OSS
Prata med någon i vårt specialistteam på +44 207 291 5253
JAG VILL FÅ INFORMATION
Registrera dig och få de senaste Jaguar Travel-nyheterna
LADDA NED BROSCHYR
Visa och ladda ned den senaste Ice Academy-broschyren
BOKA EN UPPLEVELSEKÖRNING
Boka en Jaguar-upplevelse och låt en Jaguar visa vad den går för