ELBILENS RÄCKVIDD

Ha koll på hur långt du kommer på en full laddning.

Med en batteriräckvidd på upp till 470 km skulle en enda laddning räcka för att Jaguar I-PACE ska klara de flesta förares genomsnittliga resor under en vecka.

Här finns allt du behöver veta om hur du maximerar bilens räckvidd och får ut mesta möjliga av varje laddning.

https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ipace/ipace-range-calculator-data.json
I-PACE RÄCKVIDDSKALKYLATOR
I en elbil är ditt batteri den enda energikällan för allting. Det innebär att bilens totala räckvidd påverkas av din körstil, vilken utrustning du använder i kupén och till och med under vilka förhållanden du kör. Justera inställningarna nedan för att se hur de påverkar den sträcka som du kan köra under verkliga förhållanden.
km
RÄCKVIDD PÅ EN ENDA LADDNING
JUSTERA INSTÄLLNINGARNA NEDAN
KÖRPROFIL:
Stadstrafik
Stadstrafik: Största delen av körningen sker i och omkring städer eller tätorter med en snitthastighet på 27 km/h.
Motorväg: Största delen av körningen sker på motorvägar med en snitthastighet på 92 km/h.
Blandad: Din dagliga pendling innebär en kombination av stads- och motorvägskörning med en snitthastighet på 47 km/h.
Motorväg
Blandad
INVÄNDIG MILJÖ:
AC/Värme
FÄLGSTORLEK:
18"
20"
22"
YTTERTEMPERATUR:
MAXIMERING AV DIN RÄCKVIDD

Välj en kategori för att se hur den bidrar till att maximera räckvidden hos Jaguar I-PACE.

BROMSREGENERERING
BROMSREGENERERING

När du lyfter foten från gaspedalen i Jaguar I-PACE aktiveras ett intelligent system för regenerativ bromsning. Bilen bromsas in på ett behagligt sätt samtidigt som den genererade kraften omvandlas för att optimera batteriets räckvidd.

KÖRSTIL
KÖRSTIL

En av de faktorer som påverkar räckvidden mest är föraren. Elbilens räckvidd främjas av att du håller en jämn hastighet, i stället för att accelerera ofta och kraftigt. Då behöver du dessutom inte förlita dig på kraftiga inbromsningar i samma utsträckning, något som förbrukar mer energi än mjuka inbromsningar.

FÖRKONDITIONERING
FÖRKONDITIONERING

Extremt låga och höga temperaturer påverkar batteriets förmåga att bibehålla sin laddningsnivå. Om du ansluter din bil till en laddningskälla förkonditioneras batteriet till sin optimala temperatur så snart laddningen har slutförts. Detta bidrar till att maximera bilens räckvidd och prestanda innan du kör iväg.

ECO-LÄGE
ECO-LÄGE

Eco-läget bidrar till att bevara räckvidden hos Jaguar I-PACE genom små justeringar av kupétemperatur, luftcirkulation samt en rad andra funktioner i bilen. Du kan bortse från dessa justeringar genom att använda funktionerna normalt eller via menyinställningarna.

ETT BATTERI SOM ÄR BYGGT FÖR ATT TA DIG LÄNGRE

Jaguar I‑PACE har ett kraftfullt litiumjonbatteri på 90 kWh som har valts för sitt höga energiinnehåll och sin överlägsna värmereglering. Det här är den perfekta kombinationen för optimering av räckvidd, prestanda och effektivitet även vid de mest extrema temperaturer.

UPPTÄCK FÖRDELARNA MED ATT KÖRA JAGUAR I-PACE

Vår smartphone-app GO I_PACE1 spårar automatiskt dina resor för att förse dig med fakta och siffror som om du körde en Jaguar I-PACE. Visa kartor över dina resor, se prognostiserad räckvidd, se var dina närmaste laddpunkter finns och få en uppskattning av vilka kostnadsbesparingar du skulle kunna göra.

LADDA NER GO I-PACE
FORTSÄTT UTFORSKA ELTEKNIKEN
LADDNING HEMMA
Att ladda din elbil hemma är det bekvämaste sättet att börja din dag med full laddning.
LÄS MER
PUBLIK LADDNING
Tack vare en växande infrastruktur med publika laddpunkter är det lättare än någonsin att ladda en elbil utanför hemmet.
LÄS MER

*WLTP är den nya officiella EU-testmetoden för att beräkna standardiserade bränsleförbruknings- och CO₂-värden för personbilar. Metoden mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och avgasutsläpp. Syftet är att tillhandahålla värden som stämmer bättre överens med verklig körning. Bilarna testas med tillvalsutrustning och med en mer krävande testprocedur och körprofil. Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens tester, i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värdena för energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör.

1Endast kompatibla smartphones.