PUBLIK LADDNING

Din vägledning till laddning när du inte är hemma.

Anslutning i hemmet är fortfarande det smidigaste sättet att helt ladda din elbil varje dag. Men med fler publika laddpunkter längs våra vägar än någonsin – från avlägset belägna gårdsbutiker till motorvägarnas serviceanläggningar – har det aldrig varit lättare att ladda när man är på väg.

LADDNING UNDER EN RESA
De flesta laddpunkterna längs motorvägar och allmänna vägar är så kallade DC-snabbladdare, eftersom de är över sju gånger snabbare (50 kW och uppåt*) än din hemmaladdare. En enhet på 100 kW kan ladda Jaguar I‑PACE med upp till 100 km räckvidd på bara 15 minuter – idealiskt om man vill ta en bit mat eller en kopp kaffe.
LADDNING PÅ DIN DESTINATION
Laddningsstation på destinationen är ett praktiskt alternativ för laddning medan du uträttar dina ärenden. De finns oftast vid köpcentra, restauranger, hotell, gym och parkeringar, och de flesta är AV-laddpunkter med lägre laddningshastighet med 7 kW. En enhet på 7 kW kan ge upp till 35 km räckvidd per timme.
SÅ HITTAR DU DINA NÄRMASTE LADDPUNKTER

Med hjälp av bilens navigationssystem och de senaste apparna från dina lokala laddleverantörer är det hur lätt som helst att utforska de tusentals publika laddpunkter som finns över hela landet.

REGISTRERING HOS PUBLIKA LADDNÄTVERK

Även om vissa laddpunkter är gratis att använda, är majoriteten tillgängliga via smidiga betalningsmetoder, bland annat mobilappar, medlemskonton eller ett kontaktlöst bankkort. Kostnaden för publik laddning består normalt av en initial anslutningsavgift, tiden som det tar att ladda och/eller mängden energi som du använder.

Vi rekommenderar att du bekantar dig med fler än bara en nätverksoperatör för att säkerställa bästa möjliga täckning och betalningsmetoder för dina önskade rutter – särskilt när du är på resa eller besöker ett annat land.

FORTSÄTT UTFORSKA ELTEKNIKEN
SÅ LADDAR DU
Bekanta dig med de enkla stegen för att ladda din elbil, vare sig du är hemma eller på väg.
LÄS MER
LADDNING HEMMA
Att ladda din elbil hemma är det bekvämaste sättet att börja din dag med full laddning.
LÄS MER
LÅG ÄGANDEKOSTNAD
Genom att äga en elbil kan du spara pengar varje dag på allt från billigare drift till lägre servicekostnader.
LÄS MER

*Laddtider under högperioder kan påverkas av faktorer som batteriets laddningsnivå och batteritemperatur.