PROGRAMUPPDATERINGAR -
ALLT DU BEHÖVER VETA

LANSERINGEN AV I-PACE, JAGUARS FÖRSTA HELT ELDRIVNA BIL, INNEBÄR GRÖNT LJUS
FÖR ETT HELT NYTT OMRÅDE MED TEKNISK INNOVATION. TILL EXEMPEL VÅR NYA DATAKOMMUNIKATIONSTEKNIK.

Vi har utvecklat nya funktioner som gör att programvara i bilen kan uppdateras trådlöst ”via luften”.

För ökad smidighet kan du med programuppdateringar ladda ner och installera uppdateringar till din bil trådlöst via ett SIM-kort eller en wi-fi-anslutning.

När en uppdatering är tillgänglig får du ett meddelande i bilen med en fråga om du vill acceptera. För bilar med flera förare, t.ex. i vagnparker eller hyrbilsflottor vars ägare inte vill att programuppdateringar ska vara åtkomliga, finns det en enkel PIN-låsfunktion för att begränsa åtkomsten.

Med hjälp av programuppdateringar säkerställer vi att din bil alltid är uppdaterad och presterar på topp. Den här funktionen kommer att revolutionera fordonsindustrin och snart vara lika vanlig som den är för mobiltelefoner idag.

PROGRAMUPPDATERINGAR-

Luften surrar med uppdateringar

yt:lnSNPb4YIEk
Programuppdateringar
VAD ÄR PROGRAMUPPDATERINGAR?

Med programuppdateringar kan du uppdatera viktig programvara i bilen ”via luften” (trådlöst) utan att behöva besöka en Jaguar/Land Rover-återförsäljare.

VAD GÖR DET MED MIN BIL?

Programuppdateringar kommer att uppdatera bilens infotainmentsystem, telematikenheten och – på vissa modeller – modulen för batteriets energistyrning. Jaguar kommer på så vis att kunna förse dig med uppdateringar till dina infotainmentsystem och i förekommande fall hantera och ytterligare optimera batteriladdningskapaciteten.

HUR STÄNGER JAG AV PROGRAMUPPDATERINGAR?

Du kan stänga av/sätta på programuppdateringar via inställningsmenyn under Programuppdateringar.

HUR VET JAG OM EN UPPDATERING ÄR TILLGÄNGLIG?

När en uppdatering är tillgänglig får du ett systemmeddelande med information om att en programuppdatering finns för din bil. Du får sedan en fråga om nedladdning, och om du accepterar så påbörjas processen. Alternativt kan du söka efter en programuppdatering via menyn Inställningar, under Programuppdateringar.

ÄR PROGRAMUPPDATERINGAR GRATIS?

Om du använder ditt SIM-kort i stället för en wi-fi-anslutning för att ladda ner en uppdatering kan extra avgifter tillkomma.

HUR LÅNG TID TAR EN INSTALLATION?

Installationen kan ta upp till 35 minuter att slutföra, och under denna tid kan bilen inte användas.

VAD SKA JAG TÄNKA PÅ INNAN JAG INSTALLERAR UPPDATERINGEN?

Bilens batteri måste ha mer än 60 % laddning och får inte vara anslutet till en laddningsstation. Bilen kan inte användas förrän programinstallationen har slutförts.

”PROGRAMUPPDATERING TILLGÄNGLIG” VISAS PÅ PEKSKÄRMEN. VAD SKA JAG GÖRA?

Det här meddelandet visas när ny programvara blir tillgänglig. Din bil stöder programuppdateringar utan att en återförsäljare måste besökas. Följ anvisningarna för att påbörja processen.

MIN NEDLADDNING HAR MISSLYCKATS, VAD SKA JAG GÖRA?

Du kan använda bilen som vanligt eftersom den misslyckade nedladdningen inte påverkar bilens funktioner på något sätt. Du kan försöka göra om nedladdningen via menyn Inställningar, under Programuppdateringar. Om nedladdningen fortsätter att misslyckas, rekommenderas du att uppsöka en återförsäljare för vidare undersökning.

”INSTALLATIONEN KUNDE INTE STARTA” VISAS PÅ PEKSKÄRMEN. VAD SKA JAG GÖRA?

Det här meddelandet visas när programinstallationen inte har kunnat starta. Orsaken anges i meddelandet (t.ex. dörr upplåst, mobilt nätverk saknas, förutsättningar ej uppfyllda). Följ anvisningarna på skärmen för att fortsätta.

”PROGRAMINSTALLATIONEN MISSLYCKADES” VISAS PÅ PEKSKÄRMEN. VAD SKA JAG GÖRA?

Det här meddelandet visas när programinstallationen har misslyckats. Bilens programvara återgår till sin tidigare version. Bilen kan användas som vanligt. Programuppdateringen kan utföras av en återförsäljare. Meddelandet visar om programuppdateringen brådskar. Klicka på ”OK” för att lämna Programuppdateringar.

GÅR DET ATT AVBRYTA INSTALLATIONEN?

Nej. När installationen väl har startat kan den inte avbrytas. Men detta ska inte ta mer än cirka 35 minuter. Du kan stiga i och ur bilen under tiden.

JAG HOPPADE AV MISSTAG ÖVER MIN UPPDATERING MEN VILL GÖRA DEN NU. HUR GÖR JAG?

Du kan påbörja uppdateringen via menyn Fordonsinställningar, under Programuppdateringar. Här ser du om det finns någon uppdatering för bilen eller infotainmentsystemen.

ÄR PROGRAMUPPDATERINGAR DET ENDA SÄTTET ATT UPPDATERA PROGRAMVARAN I MIN BIL?

Nej. Du kan fortfarande köra till din återförsäljare, där din bil kan uppdateras via deras verkstadssystem.