DIESELPARTIKELFILTER

Vad är ett dieselpartikelfilter (DPF) och varför är det viktigt?

RENT OCH EFFEKTIVT

För att kunna uppfylla stränga utsläppsföreskrifter, införda 2009, utrustas alla nya dieselbilar med ett avgasfilter. Dessa filter är även kända som dieselpartikelfilter (DPF). Fordon utrustade med ett DPF har effektivare utsläppsstyrning. DPF fångar effektivt upp partiklar i avgaserna och lagrar dem, vilket bidrar till lägre utsläpp från avgasröret.

AUTOMATISK RENING

Under normal körning samlas partiklar ur avgaserna i avgasfiltret. Vid behov sker rening av filtret automatiskt via en process som kallas regenerering. I de flesta situationer renas filtret automatiskt. För att det ska kunna ske måste motorn ha nått sin normala driftstemperatur.

VARNINGSLAMPOR

Vissa körförhållanden, såsom frekvent körning korta sträckor eller i trögflytande trafik eller i kallt väder, kan medföra att tillfälle inte ges för regenerering. Om så är fallet, visas en varningslampa på instrumentpanelen.

GUL
En gul varningslampa indikerar att regenerering krävs. Kör mellan 60 och 112 km/h i 20 minuter, så bör filtret renas. Underlåtenhet att efter en varning skapa förutsättningar för filtrets självrening kan resultera i försämring av bilens prestanda.
RÖD
En röd varningslampa indikerar att filtret är fullt. I detta fall ska du kontakta din lokala Jaguar-återförsäljare snarast möjligt.
GRÖN
En grön lampa visas när regenereringen är slutförd. En liten, tillfällig ökning av bränsleförbrukningen kan inträffa under självrening. Ditt DPF har automatiskt renats och du kan nu återgå till ditt tidigare körsätt.
LÄS MER
DEF/AdBlue
Så kontrollerar du dina nivåer och vet när det är dags att fylla på DEF/AdBlue i din dieselbil.
LÄS MER
BENSIN OCH DIESEL
Vi erbjuder en rad olika motorer och drivlinor. Hitta rätt alternativ för dig.
LÄS MER
BOKA SERVICE
Boka en servicetid för din Jaguar online.
BRUKSANVISNINGAR OCH INSTRUKTIONSBÖCKER
Visa och ladda ner din Jaguars handbok, instruktionsböcker och videobruksanvisningar.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Sök efter en Jaguar-återförsäljare nära dig.
TILLBEHÖR
Ge din Jaguar en personlig touch med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör.